Bloggers be like-tag

18/02/2016 - 5 reacties

Ik weet het, ik weet het, een tag is ook maar zo “goh jeetje Des, had je weer eens geen inspiratie” achtig. Ik snap het. Tekst willen we, een leuk stukje Des, geen tag! Maar goed, de inspiratie is echt ver te zoeken en deze tag komt wel van een leuke blog, dus geen dank en veel leesplezier.

Hoe lang blog je al?
Ik blog al vanaf 2005/2006 dus inmiddels ruim 10 jaar! Ik begon bij web-log.nl dat bestaat volgens mij niet eens meer. Daar had ik mijn eerste weblog indonesialady.web-log.nl. Het is maar goed voor iedereen dat deze niet meer bestaat. Daarna ben ik overgestapt naar Tumblr en inmiddels heb ik dus een eigen domein.

Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?
Het allerstomst: als ik geen inspiratie heb voor stukjes. Ik laat het dan even gaan want uiteindelijk komt het vanzelf, maar stiekem zit ik wel de hele tijd te piekeren naar leuke onderwerpen.
Het allerleukste vind ik het schrijven van een leuk humoristisch herkenbaar stukje en dat je lekker je mening kwijt kunt. En het contact met lezers vind ik ook heel leuk.

Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?
Het schrijven is denk ik mijn beste kwaliteit als blogger (klinkt zo stom). Ik zou wel graag meer bezoekers willen hebben maar ik wil ook weer niet zo’n “cliche-blog” worden. Die bezoekers moeten gewoon vanzelf komen denk ik maar.

Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?
Binnenland: Leo en Ais (maar die bloggen prive), Jazzy,  Aisha, Lianne, Lin, Femke, Dionne, Lonneke, Olga, Fatima, Zilverblauw. Buitenland bloggers volg ik bijna niet.

Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?
Pfff, dat weet ik niet. Ik ben ook niet zo thuis in statistieken of wat dan ook. Ik weet hoeveel bezoekers er dagelijks komen, dat was het wel. Ik weet wel dat mijn “joe ik ben zwanger” stukjes populair waren, net als de “joe ik ben bevallen” stukjes. Ook stukjes over mijn vader zijn wel populair.

Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?
Ik onderschat vaak hoeveel tijd er eigenlijk gaat zitten in een stukje. Ik schrijf heel globaal een stukje en die herschrijf ik wel een stuk of tig keer en dan nog een leuk plaatje erbij zoeken, ik ben zo een halve dag bezig. En dan heb ik nog maar een hobby blog dus ik kan me heel goed voorstellen dat je bij een Echte Zakelijke Blog er makkelijk een fulltime baan van kunt maken.

Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?
Weinig denk ik. Hoop ik, want ik wil niet zo’n cliche-blog zijn. Ik denk dat het delen van mijn blog via social media al heel wat is.

Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?
Het schrijven van stukjes en inplannen doe ik allemaal zelf. Maar ik ben echt een n00b met het maken van de lay out, dit moet ik echt eens gaan leren. Daar vraag ik nu nog regelmatig hulp voor.

Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?
Ik hou heel erg veel van persoonlijke blogs. Dus gewoon een simpel huis-tuin en keuken blogje. Met een leuke schrijfstijl erbij, daar word ik helemaal vrolijk van. Mooie blogs zoals die van Zilverblauw vind ik ook heel leuk om te lezen.  

Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?
Sinds kort plan ik ze van te voren in, wat een gemak is dat zeg. Scheelt heel veel tijd. Ik probeer zoveel mogelijk vooruit te schrijven maar soms heb ik geen inspiratie en dan sla ik een dagje over.

Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?
Deze tips.

Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?
Ik heb dus niet zo’n profi blog dat ik veel samenwerkingen heb. Ik krijg wel altijd een mailtje van Natalia voor een leuke winactie, dat vind ik wel heel leuk!

Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?
Afzeiken op personen of bepaalde dingen. Dat zou ik nu niet meer zo snel doen. Ik probeer niet te negatief te zijn op mijn blog, daar word ik zelf ook niet vrolijker van.

Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?
Laatst zei een bekende tegen mij dat ik best wel open ben op mijn blog. Dat schrok ik best wel van, want hoe open ben ik dan wel niet? Maar ik realiseer me inderdaad dat ik best wel veel dingen deel.  Ik vraag me altijd af bij elk stukje dat ik schrijf hoe ik het zou vinden als een werkgever het zou lezen.  Zou ik me schamen? Dan gaat het of niet online of met een wachtwoord erop.

Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?
Beyonce ontmoeten. Kadootjes krijgen. Pakketjes krijgen, zoveel dat ik een postbusnummer moet nemen. Persreisjes naar New York. Maar die hoop heb ik inmiddels al verloren.

 

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Maris Maria Renne 18/02/2016

  Haha: Béyonce ontmoeten 🙂 Dat zou mijn vriend ook leuk vinden, als ik dat met mijn blog zou kunnen realiseren 🙂
  Leuk om jouw invulling op mijn tag te lezen, dank je wel voor het invullen!

 • Reageer iooon 18/02/2016

  Ik vind het een leuke tag hoor 😉

 • Reageer Aniek 18/02/2016

  Des jouw blog is echt helemaal niet cliché! Door jouw schrijfstijl vol humor wordt ieder ‘normaal’/huis-tuin-en-keukenblogje speciaal en superleuk. Kusjes van een lurker

 • Reageer Ester 18/02/2016

  Dat je veel deelt is ook een van de redenen waarom ik je blog lees; met zo’n fijne humor is je blog er niet 1 uit een dozijn 🙂

 • Reageer Wen. 19/02/2016

  Sinds jij het over “vooruit plannen” van posts hebt gehad, dacht ik: Laat ik dat ook eens opzoeken. Zooo chill! Een stuk schrijven wanneer je inspiratie hebt en die inplannen zodat je elke week wat nieuws schrijft! Very stress-relieving so thanks for that! En als ik ga zitten dat denk ik ook: Ooo dat knal ik er ff uit, no way haha.. 15 revisions later. Klinkt eigenlijk wel als vormgeven.. gaat ook veeeeeel meer tijd in zitten dan je van tevoren denkt.

  Keep up the good posts! ^_^

 • Laat een reactie achter