Reizen

04/02/2016 - 8 reacties

fac516285aa8f58845c710bf042a5911

1 van mijn besties gaat een wereldreis maken. Zij en haar vriendje gaan in 2016 keihard aan de bak en geld sparen om vervolgens in 2017 te gaan reizen. Doen, zei ik meteen. Doe het nu, voordat je gesetteld bent met een koophuis en kinderen.

Ja, ik ben me er nu ook wel van bewust dat ik hierbij mijn eigen situatie schets. Spijt is een groot woord, maar als ik ergens spijt van heb is dat ik nooit een wereldreis heb gemaakt. Of geen stage heb gelopen in het buitenland. Je kunt het verleden niet veranderen natuurlijk, maar ik vind het soms wel erg jammer. Ik had alleen willen reizen. Het is er alleen nooit van gekomen, al klinkt dat nu een beetje als een zwak excuus.

Toen ik net was afgestudeerd had ik een fulltime baan. Ik had even het idee om eerst een half jaar te werken en vervolgens de Trans Mongolie Express route af te gaan en vervolgens Azië te ontdekken. Ik had al geld bij elkaar gespaard, ik had gesproken met mensen die het ook hadden gedaan en toch ergens…durfde ik niet. Denk ik. Ik had toen weer verkering met LOML (het was even uit geweest) en we hadden het al over samenwonen en dat was denk ik wel de reden waarom ik het niet heb doorgezet.

Die wereldreis kan altijd nog, ook met kinderen, ja natuurlijk, dat roepen ze allemaal. Maar djies, kan en wil ik dat nou echt? Nee dus, nu echt niet. Ik ben blij met de vakanties  en anders is daar altijd Floortje Dressing met haar prachtige programma.

Wat ik eigenlijk wil zeggen lieve kindertjes die nu twijfelen en misschien dat laatste duwtje in hun nodig hebben: doe het. Doe het. Doe het echt. Die kinderen, samenwonen en dat huis kopen kan altijd nog. Ik ben er heilig van overtuigd dat zo’n wereldreis je zoveel levenservaring kan geven en vooral: dat je jezelf leert kennen. En dat lieverds; is het mooiste van allemaal.

f61d4ecb30e54ac84b6ec9d98aa6ebe8

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Anke 04/02/2016

  Dit stukje komt als geroepen:)

 • Reageer Tamarah 04/02/2016

  Mooi! En Floortje met haar programma, geweldig. Kan daar echt bij weg dromen <3

 • Reageer Puck 04/02/2016

  Toen wij vertrokken met de transsiberië express zat er een Nederlands stel bij ons in de coupé, hun dochter bleef voor het eerst een tijd alleen thuis, en zij gingen 4 maanden samen op pad. Het kan dus nog steeds, ook als je de kinderen niet mee wilt nemen. Alleen pas weer over een aantal jaar.
  Don’t give up on hope.

 • Reageer Bianca 04/02/2016

  Dit had ik geschreven kunnen hebben! Ik heb er ook echt spijt van dat ik niet die stage in het buitenland heb gedaan en dat ik niet na mijn studie een grote reis heb gemaakt. Ondertussen wel al aardig wat van de wereld gezien met reizen van steeds een paar wekend, maar nu met een kleintje van 1,5 durf ik het nog even niet aan om nog meer lange, verre, exotische reizen te maken. Het komt wel weer!

  • Reageer Bianca 04/02/2016

   Weken dus, niet wekend…

 • Reageer Jazzy 05/02/2016

  Ik ga je gewoon duizend mee laten genieten dessie XXXX

 • Reageer ikram 05/02/2016

  Mooi artikel! Inderdaad ik ben nu volop aan het studeren maar omdat ik zoveel vrije dagen heb geniet ik er wel van om tussendoor even weg te zijn! Het is nu of nooit 😉

 • Reageer Marcella 09/02/2016

  Ik reis regelmatig buiten Europa, en over twee weken vlieg ik naar Cuba. Maar toch is een wereldreis weer totaal wat anders. Dan ben je niet 2,5 week later weer thuis. En ook niet na een maand. Ik ben er best benieuwd naar! Maar toch vind ik het ook lastig. Je moet heul lang sparen, en wat doe ik met m’n huis en katten? Ik denk dat ik eerst maar eens voor 7 weken Australië ga. Ooit 😉

 • Laat een reactie achter