relatie test

17/02/2016 - 5 reacties

david-beckham-daughter-harper

Met LOML heb ik al vele relatietesten doorstaan. We zijn samen op vakantie geweest, we hebben een bioscoopstoel samen in elkaar gezet, we wonen samen, we zijn getrouwd, en toen kregen we ons eerste kind. En dat, lieve mensen, is de grootste relatietest ever.

Want djies wat kan je relatie veranderen als je opeens van partners van elkaar ouders wordt. Je denkt nog heel optimistisch: dat kunnen wij samen wel aan, maar opeens zie je toch wel trekjes bij je partner waarvan je denkt: oh, shit. Die had ik er niet bij besteld.

Zo gaat LOML er ’s ochtends en ’s nachts niet uit. Omdat hij het niet hoort. Zegt hij. Om eerlijk te zijn: dat klopt. LOML slaapt zo diep dat als ik samen met de kinderen ontvoerd zouden worden hij dat pas de volgende dat zou merken. Ergens in de middag waarschijnlijk. Maar LOML vindt het ook niet nodig om de kinderen meteen aan te kleden “nee joh, laat ze lekker in hun pyama!” en eten geven kan hij ook al niet. Of nouja, hij geeft 1 hapje, Ed schudt met zijn hoofd en LOML begint al te roepen “hij wil niet!”. En LOML is een stuk angstiger (hij zou zelf zeggen “voorzichtiger”).

Goed, ik maak er misschien nu een wereldprobleem van, maar het valt misschien toch best mee. Zo ken ik een stel met puber kinderen. Zij vind dat de kinderen best kunnen werken voor die dure Nikes, hij vindt dat de kinderen dat gewoon mogen krijgen, zomaar. Met als gevolg dat die puber kinderen het spelletje mooi weten uit te spelen via papa en mama.  Tja, en dan?

The thing is (sorry dat ik nu even in het engens ga maar dat komt door een vriendin van mij die opeens overal “anywayzzz” aan vast plakt, ja precies met de zz inderdaad): over de kleur van de muren wil je nog best wel water bij de wijn doen. En je wil ook best wel een compromis maken over waar dat ene schilderijtje nou echt beter kan hangen. Maar je kind, tja, dat is toch jouw kind. Jouw kind die je 9 maanden heb gedragen en zijn kind omdat, nouja, hij heeft er natuurlijk ook een aandeel in gehad om zoiets te “maken”.

Jij wilt het allerbeste voor je kind. En hij natuurlijk ook. Maar jij weet zeker dat wat jij voor je kind wil echt het allerbeste is. En hij ook.
Nou, dan ga je al.

En als je nog geen meningsverschil had over de opvoeding, dan is daar wel De Baby zelf die tussen jullie in zit. Letterlijk en figuurlijk dus, want Joep lag het eerste jaar echt tussen ons in te snurken. En natuurlijk weet je dat je ’s avonds het beste tegenover elkaar aan de eettafel kan zitten, ZONDER die telefoon en ZONDER de tv aan, maar zijn er echt stellen die dit doen??? En zoja: hoe doe jullie dit?? En natuurlijk is het heel belangrijk om na dat etentje op de bank met elkaar te kletsen ipv hoppa weer Netflix aan te zetten, maar nogmaals: zijn er stellen die dit echt doen? Nee. Want je bent beide moe, van werken, van die baby, van het niet-slapen en je wil maar 1 ding en dat is even rust en voor je het weet is die sleur er gevaarlijk in geslopen.

Maar!

Om dit stukje toch wel positief af te sluiten:

als het goed gaat, en die gevallen zijn er ook, heust, kijk maar naar mijn ouders, naar mijn opa en oma, kijk naar Bee en Jay en goed vooruit: tussen LOML en mij gaat het ook nog steeds goed, dan gaat het dus echt goed. En dan heb je dus wel weer een hele mooi basis voor je relatie . Want je hebt samen wel iets prachtigs gemaakt, en daar kun je dan beide heel verliefd naar kijken. Je kunt samen lachen omdat je kind heel schattig een scheet laat en stoer wegloopt (Ed) of een foto maken van je andere kind die geconcentreerd met het tongetje naar buiten (incl wat kwijl) mandarijntjes zit te eten (Joep).  En die man waarvan je zo af en toe denkt “jezus hoe moeilijk is het om je kind nou eten te geven??!!” ziet er opeens heel sexy uit met zo’n kind op de arm, of als hij met je zoontjes stoeit of voetbalt of het allermooiste: in de stad loopt met een draagdoek (daarvan ben ik trouwens niet de enige want als LOML met de jongens loopt krijgt hij opeens altijd aandacht van andere vrouwen???!!)

Lang verhaal kort: ben je een beetje toe aan een nieuwe uitdaging in je relatie en is die kast in elkaar zetten veel te makkelijk? Neem dan een kind. Of twee.

tumblr_mte0s4GbCS1rif5oto1_1280

 

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Wen. 17/02/2016

  Ehhhhhh *zet biologische klok op pauze* 😉
  Lekker realtistisch en mooi stuk weer, Des!

  • Reageer Wen. 17/02/2016

   en REALISTISCH 😛 *vijf keer nagekeken, check*

 • Reageer kIM 17/02/2016

  Amen

 • Reageer Madelon 17/02/2016

  Heeeeeel herkenbaar dit! Een kind is echt de beste relatietest ooit. Maar man… Wat houden we van onze vent :).

 • Reageer ikram 18/02/2016

  Ik ben nog lang niet van plan om mama te worden maar ik vind dit echt een mooi stuk! 🙂 Zoals eerder gezegd lekker realistisch! Good to know 😀

 • Laat een reactie achter