Ziek

24/02/2016 - 6 reacties

Ik weet nog goed toen Ed voor het eerst ziek was. Daar had ik nog helemaal geen rekening mee gehouden, dat ze ook eens ziek kunnen worden. Vaak ziek. Vooral als ze naar de creche gaan. Een oud collega van mij vertelde eens dat haar dochtertje continue met een snotneus loopt.

Net als de rest van Nederland is ook in huize DesLomlEdJoep iederen ziek. Nouja, niet eens zo heel erg ziek, eigenlijk vooral verkouden. Maar dat is net zo erg. Vooral als je een kind van 1 jaar bent en nog niet weet hoe je moet snuiten (Joep) of als je niet weet wat je met die liters (echt waar) snot aan moet wat uit je neus komt en het daarom maar wegveegt aan je mauw (Ed). Zelf ben ik ook verkouden en heb ik keelpijn maar dat is vooral aan mezelf te danken omdat ik maandag perse wou hardlopen. In de regen. En harde wind.

Zo naïef was ik bij Ed zijn eerste ziek zijn, zo goed voorbereid ben ik nu. Je groeit in je rol als moeder, tenminste ik wel (hoop ik). Ik ga niet meer naar de huisarts want die vraagt altijd 1 ding: “gaat hij naar de creche?”. Om vervolgens te zeggen: “0hja, dan kan het snel gaan. Wacht het nog maar even een weekje af”.

Nu heb ik al vele pakjes zetpillen, uien en Luuf in huis. Alleen die snotneus he. Vanochtend was ik aan het appen met een vriendin die ook een ziek draakje thuis heeft, ze vertelde dat ze hele plakkaten snot moet weggeven in de ochtend. Zelf was ik vanochtend zo lang bezig om een hard stukje snot van Ed zijn wang weg te halen, dat ik het maar heb opgegeven. Nu lijkt hij een beetje op Robert de Niro, met een moedervlek op zijn wang.

Ik heb nog even een gegoogle-ed en zo’n neusspray zou ook moeten helpen dus die ga ik straks inslaan. Verder tips tegen verkouden kindjes zijn niet naar buiten gaan, katoenen kleren dragen, de temperatuur in de slaapkamer niet te hoog, veel drinken en vooral een goede dosis TLC. Check, check, check, check en dubbelcheck.

IMG_20160224_085211

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer sigrid 24/02/2016

  naar buiten gaan is toch juist wel goed? als ze geen koorts hebben tenminste… beetje frisse lucht!
  accepteert joep zo’n neuspeer niet meer? 😉 daarmee zit ik nu elke ochtend amons neus uit te zuigen, hij vindt het hilarisch :’).

 • Reageer Dionne 24/02/2016

  Ik heb van die Otrivin monodose-dingen, daarmee kun je de boel goed schoon- en doorspoelen. Of naja, ‘goed’.. Voor zover mogelijk dan. Zo’n purkenslurper heb ik nooit begrepen. Oh en verder knijp ik ook het neusje aan één kant dicht en dan ‘wrijf’ ik het snot zeg maar eruit. Vindt N. niet zo leuk. Het is eigenlijk gewoon een hels gevecht, maar het helpt wel.

 • Reageer kIM 25/02/2016

  Ik heb de eer om ook zo’n snotneus rond te hebben lopen in huis, alleen moet meneer daarnaast ook ontzettend vaak niezen. Het is dat het ongeluk brengt, maar anders zit ik deze dagen het liefst met een paraplu op in huis. Ik kijk nu alweer uit naar morgenochtend pieten uit zijn neusje vissen, zodat de snot weer lekker heel de dag vrijuit kan stromen, yuk!

 • Reageer olga | teamconfetti 25/02/2016

  Ik ben een neusspray aanbidder van het eerste uur. Maar als kind vond ik het vreselijk. Nu heb ik het ALTIJD in huis en in mijn kontzak als ik verkouden ben. Never leave home without it. Succes met de snotneusjes!

 • Reageer Dina 25/02/2016

  Hahhahaaha dat je de snotjes gewoon van het gezicht moet afkrabben, och die arme knulletjes (maar het klinkt allemaal wel grappig zoals jij het vertelt). Ik vind die foto van jou en Joep echt super mooi trouwens, zo lief. Beterschap allemaal!

 • Reageer iooon 26/02/2016

  Die neusspray werkte hier absoluut niet. Alleen om een heel boos kind te krijgen. Ik baalde dat hij niet meer bij mij kon drinken en dan kon ik wel schreeuwen dat hij daar zijn anti-stoffen uit krijg potdomme. Maar goed. Werkt niet. We hebben zijn bedje schuin gezet met boeken, dat leek nog wel het meeste te helpen. Stomme snot.

 • Laat een reactie achter