Des verwondert: Anouk

31/03/2016 - 4 reacties

12801093_10154007578962375_1087203014369804874_n

Anouk was vorig weekend gastredacteur bij de Volkskrant Magazine en ik las haar interview met Arnon Grunberg.

Ik hou van Anouk. Anouk is nou zo’n type stoer wijf. Uit Den Haag. Zo’n meisje naar wie ik op de middelbare school tegenop zou kijken. Ze neemt geen blad voor haar mond (ze zou zelf misschien zeggen “bek”). Anouk zie je niet snel huilen (ze zou zelf misschien zeggen: janken). Maar gevoelig is ze vast wel, met een klein hartje. En dat ze kan zingen, daar hoef ik het niet eens over te hebben (mijn lievelings).

In het interview zegt ze oa “ik hou ervan als het een beetje pijn doet” en “een penis is een lelijk ding, maar als ie erin zit is het wel ok” (vind ik ook trouwens).

Ik hou van dit soort uitspraken. Daar kan ik dan hard om lachen, om die eerlijkheid. Maar goed, Anouk heeft dus ook kinderen. Wel zes. Verspreid over 4 vaders. En daar heeft dan natuurlijk iedereen een mening over. Terwijl ik denk: tja, de liefde vind je niet in 1x. Soms denk je bij 4 mannen dat het de ware is. En nouja, de derde was een scharrel, zo zegt Anouk. Nou fucking en, denk ik dan. Mag een vrouw ook eens een beetje scharrelen. We hadden er zeker niets van gehoord als het hier om een man ging. En dat Anouk zwanger is geworden, ok, maar Anouk zorgt wel voor haar kinderen. Voor alle zes kinderen. Praktisch alleen.

Ik vind dat dus super stoer. Dat ze daar gewoon voor uitkomt, dat ze zich nergens voor schaamt. En ik zie Anouk als een moeder met zoveel liefde in haar. Ze heeft eens in een interview gezegd “als ik geen kinderen had, dan was ik kapot gegaan” en “mijn kinderen hebben mij gered”.  Omdat Anouk zelf geen fijne jeugd heeft gehad kan ik daar wel iets van begrijpen. En in plaats van hetzelfde pad te volgen als haar ouders doet Anouk het dus helemaal anders.

Ze lijkt me zo’n moeder waar alles mag. Waar iedereen welkom is, en dat Anouk bij het eten dan liedjes gaat zingen. Die soms een beetje hard is tegen haar kinderen, waar het moet, maar ze ook hele warme knuffels geeft. Anouk doet dat dus even, 6 kinderen opvoeden en ze mag mij alle tips geven van de hele wereld.

 

 

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Maaike 31/03/2016

  Ja! ik had dit totaal kunnen schrijven…. en mijn lievelings is Woman…. https://www.youtube.com/watch?v=-8e7Mt5oNGc

 • Reageer Suzan 31/03/2016

  Ik vond het ook een leuk interview, zonder die standard antwoorden. En het is ook verfrissend dat er ook andere vrouwen aan bod kwamen die kinderen van meerdere mannen hebben. Want idd, als het een man betreft, kijken we er niet van op, maar bij een vrouw is dat opeens iets raars? Onzin.

 • Reageer yvonne 31/03/2016

  Mee eens. Anouk is geweldig.

 • Reageer Nicole 31/03/2016

  TEAM ANOUK!

 • Laat een reactie achter