Des Moedert: ik ben ed en wil niet in mijn eigen bed slapen (en dat dat eigenlijk helemaal niet erg is)

23/03/2016 - 6 reacties

Het naar bed gaan ritueel bij ons gaat zo: rond een uurtje of zes zeg ik al dat ze nu even alleen moeten spelen en niet meer zoveel aan papa, en zeker niet aan mama (!), moeten hangen want de dag is dan al bijna voorbij. Of hoe Ed het ook al zegt “mama-tijd”. Meestal eten we even wat of we kijken tv. Rond een uurtje of half 8 roep ik: wie gaat er mee tanden poetsen?

Tanden poetsen vinden Ed en Joep het leukste wat er is. Een bak met groenten binnenwerken, bah, maar tanden poetsen: graag. Er wordt nog hier en daar een luier verwisseld (als ze in bad gaan doe ik dat al eerder op de avond), de piamaatjes worden aan gedaan, en hop in bed.

Joep in zijn slaapzak en Ed onder zijn dekentje. Hij mag nog even zelf zijn sokken uit doen en op de kast gooien (raak! roept hij dan als hij goed heeft gegooid).

Dan ga ik met Joep op schoot bij Ed zitten en Ed vertelt nog even, in zijn eigen woorden, hoe zijn dag is gegaan. Wat hij heeft gedaan (spelen met vriendje!), wat hij heeft gegeten (hij herinnert zich altijd het lekkerste “hokolakoekje!” ) en of hij nog heeft gehuild hier en daar (want Joep ging mij duw’n). En dan mag Ed ons nog even bang maken met zijn enge gezichten, ik geef ze beide een kus en ze gaan slapen.

Joep slaapt altijd direct in. Ik denk dat 7 uur een betere bedtijd voor hem is, maar omdat ze op 1 kamer slapen heb ik geen zin dat hij weer wakker wordt als ik Ed half 8 op bed doe.

Nou wordt Joep sowieso nog 1 of 2x wakker ’s nachts, maar Ed tegenwoordig dus ook. Rond een uurtje of 12 of 1 uur ’s nachts roept hij “mama!!”. Of nouja, eigenlijk roept hij “papa!”, maar goed aan papa heb je niet veel op dat tijdstip van de nacht.

Ik kan dan 3 dingen doen:
– hem laten roepen, dan gaat hij steeds harder roepen, dan schreeuwen, joep wordt wakker, en dan heb je dus 2 huilende kinderen om 2 uur ’s nachts;
– ik kan naar hem toe gaan en zeggen dat hij moet slapen, maar ik weet bijna zeker dat hij dat niet gaat doen. En rond 2 uur ’s nachts heb ik niet echt zin om te discussiëren met een 3 jarige peuter (gek he);
– of ik kan hem uit bed halen waarbij hij vervolgens zijn oogjes dichthoudt, zijn hoofd op mijn schouder legt, zijn armpjes om mij heen doet en in mijn oor zachtjes zegt “mama, jij moet ook bobo (slapen)”, we lopen snel over de gang naar mijn kamer, ik leg hem neer op bed, hij draait zich om en ik ga naast hem leggen met mijn arm om zijn beentjes heen, ik aai hem nog even door zijn haren, en ik kijk hoe hij zijn hoofdje bij LOML op de kussen leg en we slapen weer verder.

Soms is een keuze maken echt niet zo moeilijk.

20151215_232225

 

 

 

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Maai 23/03/2016

  Wat fijn goed at bij jullie gaat. Klinkt heerlijk. Ik kan niet wachten tot onze nachten er ook zo uitzien 😉 x

 • Reageer Maai 23/03/2016

  Hoe dat dus 🙁

 • Reageer Gwen 23/03/2016

  AMEN!

 • Reageer Charlaine 23/03/2016

  Zo lief! Lijkt me heerlijk en geen moeilijke keuze.
  Ik moest deze zin 3 keer lezen: “Dan ga ik met Joep op schoot bij Ed zitten”. Ik dacht even dat je op schoot bij Ed zat, samen met Joep :’)

 • Reageer Sterrie 23/03/2016

  Same here. Alleen loopt die van ons hier zelf heen in de nacht..hahaha.
  Meestal wordt ik wakker met de kleine op mij slapend (na voeding..) ,een dicht tegen me aan geplakt en dan aan de andere kant van het bed mijn man die alle ruimte heeft… wat doe ik verkeerd? 😉 Ach, zo slapen we in ieder geval allemaal (een beetje ) ’s nachts, toch?

 • Reageer sigrid 25/03/2016

  lief stukje.
  ik vond dat ook zo wonderlijk toen amon nog pieppieppiepklein was: ‘als hij op je borst slaapt kan hij straks niet meer in z’n bedje slapen’
  ik dacht toen: als hij straks een grote knul van 16 is slaapt hij IN ELK GEVAL heus niet meer alleen boven op mij, dus ’t zal wel goed komen (intussen WIL hij niet meer bovenop mij slapen 🙁 ik vond ’t nog wel zo gezellig)

 • Laat een reactie achter