Des Verwondert: ik wil afvallen

17/03/2016 - 4 reacties

Of nouja, nee. Ik wil eigenlijk niet afvallen. Nee, wacht, ik bedoel: ik hoef niet perse af te vallen.

Wat ik alleen de laatste tijd erg merk: mijn spijkerbroeken zitten wel erg strak de laatste tijd. Ik zou kunnen denken dat het aan mijn wasmachine ligt, maar nee. We weten allemaal wel Des, dat er gewoon nog een flinke maand december aan je lijf zit geplakt.
En een beetje januari ook.

En dat is een beetje zo’n heikel punt, de laatste tijd. Als je zegt dat je wil afvallen, nouja, dat wil ik dan niet, maar in ieder geval: als je zegt dat je niet zo tevreden ben met je lijf dan ben je vast ook niet happy met jezelf. Galadarling bijvoorbeeld. Ze heeft haar boobies gelift en ze kreeg meteen een shitload aan kritiek over haar heen. Want Gala predikt toch self love, en als je dat doet, hoe kun je dan in hemelsnaam je boobies liften?? Gala zegt hierover: “I believe in the right to do whatever you want with your body, and to live for yourself”

I agree. Ik ben wel happy met mezelf, en ik hou ook echt van mijn lichaam, maar dat buikje…
do not like.

Ik vind mijn lichaam mooi, maar buikje niet zo mooi. Kan ik het zo zeggen? Ik wil eens niet mijn buik inhouden voor de foto, ik wil gewoon naar mijn buik kijken: ja jij past er helemaal bij. Zo plat als die van Doutzen gaat em natuurlijk never van mijn leven worden (en dat geeft ook niets) maar een beetje strakker mag wel.

Dus heb ik besloten om eigenlijk…niets anders te doen dan ik voor december deed. En dat is gewoon: gezond eten, lekker sporten en 1 dag in de week een cheatday (ok, soms 2 dagen). Over een paar maanden hopelijk een na-foto met een buik die er net wat beter bij past:

IMG_20160311_101955

 

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Manja 18/03/2016

  Good for you! Vraagje, zitten jouw buikspieren nog ‘aan elkaar vast’? Of heb je een diastases recti? (google maar). Is dit het geval, dus kun je dat met ‘simpele’ oefeningen weer goed krijgen. Ben nu bezig met een vrouw die 10jr geleden bevallen is en een complete diastases recti had, en na 2 weken al de helft minder open! Je buik puilt dan minder uit.

  • Reageer Des 18/03/2016

   ja dat heb ik nog wel! maar ik ben dus een hele luie buikspier oefenaar. ik wil eigenlijk gewoon dat het hoppa weggaat. kan dat ook? hahaha

   • Reageer Iris 19/03/2016

    Herkenbaar! Totdat mijn fysio zei dat ik zo vaak mogelijk m’n handen even op m’n bovenbenen moest zetten en dan duwen, voor tien seconden ofzo. Je voelt dan je buikspieren aanspannen. Nou, dat deed ik dus heeeeel vaak en na twee weken was het bij mij een stuk minder! Het is dat er nu weer een baby groeit, maar anders had ik nog steeds een blokjesbuik gehad haha. Nee serieus het helpt echt enorm.

   • Reageer Manja 21/03/2016

    hahaha nee helaas, maar doe zoals Iris hieronder schrijft (goede trouwens, kende ik nog niet)

  Laat een reactie achter