Des Bloeit: hoe te self help yourself

29/04/2016 - 8 reacties

f0b95b9f74637e4e9330802d18cfe7bb

Het begon met the Secret. I know, I know, The Secret is nou niet echt het boek wat ik nu als eerste zou aanraden maar he Oprah begon over de wet van de aantrekkingskracht en toen was Oprah een beetje als Beyonce nu “alles wat ze zegt is goed” dus ik kocht het boek en las het. En om maar even in de Oprah sferen te blijven: that book really changed my life.

Het is vanaf dat moment dat ik ook wist dat ik dus mezelf meer kon ontwikkelen. Dat is een beetje laat misschien maar voor die tijd had ik niet echt een idee dat je zelf verantwoordelijk bent voor de keuzes die je maakt. Vanaf dat moment wist ik ook dat er bepaalde thema’s in mijn leven waren die ik wou aanpakken. En die ik aan moest pakken, wou ik tenminste een beetje verder groeien.

Ik denk dat iedereen dat wel heeft. Dat je het allerbeste uit jezelf wilt halen maar toch niet echt weet hoe. Geen probleem chicka’s: ik geef jullie hierbij mijn tips:

 • school / werk: een voor de studentjes onder ons, ik weet nog wel dat er in “mijn tijd” zo af en toe tussen de tentamens door een StudieLoopbaanBegeleiding-gesprek (SLB) gepland werd. Ok; eerlijk ik heb er toen niets aan gehad want dat gesprek had je vervolgens met een mentor die je nauwelijks kende. Wel kan het nuttig zijn om juist dan op papier te zetten waar je aan wilt werken. Hetzelfde geldt voor een functioneringsgesprek. Je weet wel: zo’n gesprek met je manager waarbij je hoopt dat je een beetje meer salaris kunt krijgen. En oja: weer die doelen waar je aan kunt werken.
 • boeken: I love self help boeken! Love love them.  En echt: de leukste self help boeken zijn echt meer zo zweverig al tig jaar geleden maar juist op een leuke toegankelijke manier geschreven. Ik schreef er eerder een stukje over en deze boeken herlees ik nog steeds weleens.
 • therapie / cursus: ik las eens dat Halina Reijn wekelijks naar een therapeut gaat. Gewoon om even een gesprekje te hebben. Nou wordt het tegenwoordig niet vergoed en ik kan me voorstellen dat niet iedereen daar geld voor heeft maar het kan je zeker helpen om..nouja..jezelf dus de helpen. Ook therapie is tegenwoordig echt niet meer “raar” en je bent ook echt niet meteen depressief. Daarnaast hoeft zo’n sessie echt niet lang te duren, rond de 3 maanden kun je al “klaar” zijn (klaar ben je natuurlijk nooit want hard werken aan jezelf blijft natuurlijk nodig).

 

 • en tenslotte mijn grote liefde: ayahuasca!  Je leest er tegenwoordig steeds meer over: Hadjar schreef er eens een column over, Lauren Verster deed er eens een item over (ik vond het jammer dat ze het zelf niet deed) en kijk op Netflix “Chelsea does” (geweldige vrouw) die ook ayahuasca doet (wel jammer dat het meteen onder drugs valt).  Zelf heb ik nu 3x ayahuasca gedaan en tja. Ik kan er heel veel over zeggen maar tegelijk vind ik het ook heel moeilijk om het te beschrijven. Het is in ieder geval absoluut GEEN drugs, maar je kunt het zien als een natuurmedicijn. Het is een drankje en je komt in een soort van dubbelbewijstzijn. Ja, je gaat er ook van overgeven (zelf heb ik dat maar 1x hoeven doen), maar dat is vaak ook een teken van letterlijk en figuurlijk “troep” in je lichaam wat eruit moet. Ayahuasca laat jou precies net die thema’s zien waar je aan moet werken of geeft jou juist net die bevestiging die je nodig hebt. Ik hoor heel vaak van mensen dat ze wel nieuwsgierig zijn maar het tegelijk ook eng vinden. Dat snap ik wel, ik had dat precies ook maar ayahuasca geeft jou altijd datgene wat je ook echt AANKAN op dat moment.  Enfin: ayahuasca heeft mij echt een mega duw gegeven qua persoonlijke ontwikkeling dus ik kan het echt iedereen aanraden.

 

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Sigrid 29/04/2016

  Leuk, dit!!
  Wat ik me afvraag he, waarom vind jij t dan geen drugs? (Ik weet overigens niet wat ik t vind, maar als je ervan in een dubbelbewustzijn komt… Zijn paddo’s dan niet ook een natuurmedicijn :p)
  En moet je dat dan meerdere keren doen? En is t dan zo dat je ineens helder ziet waar je aan moet werken?

  • Reageer Zusje van des 29/04/2016

   Omdat drugs synthetische middelen zijn, zelfs paddos hasjis en marihuana zijn met chemische middelen bewerkt, en Ayahuasca niet. Daarnaast zijn drugs genotmiddelen en wordt het recreatief gebruikt. Ayahuasca is een plantmedicijn en gebruikt men om zichzelf te helen en om tot inzichten te komen. Zo zie ik het voor mezelf, en heb ervaring met verschillende middelen

  • Reageer Des 29/04/2016

   ehh even goed hierover nadenken. wat ik dus vind is dat drugs leuk is voor misschien even, maar de kater altijd achteraf komt. dat is dus echt niet zo met ayahuasca. mensen vragen inderdaad of je het meerdere keren “moet” doen. nope, helemaal niet, wat jij wil! ik wil het zeker nog een keer doen maar voorlopig zeker niet omdat de laatste keer dat ik het gedaan heb ik genoeg handvaten heb meegekregen waar ik persoonlijk mee aan de slag kan. en het kan inderdaad zo zijn dat je opeens realiseert waar je aan moet werken. dit hoeft trouwens niet hoor, mijn laatste ayahuasca ervaring was echt heel zwaar en ik was er een paar weken echt ondersteboven van.

   • Reageer Dionne 29/04/2016

    Als je een keer zou vloggen tijdens een ayahuascasessie zou ik dat dus echt wel kijken.

   • Reageer Sigrid 29/04/2016

    Oke! Ik dacht dat je paddo’s gewoon in t bos kon plukken :’)
    Het maakt mij allemaal niks uit; ik vind geestverruimende middelen geestverruimende middelen en of dat nu drugs in een pil zijn of planten van de indianen, ik vind t wel hetzelfde! Maar je hoeft je dus niet te verdedigen vind ik hoor of ayahuasca nu wel of geen drugs zijn, want ik denk dat t veel mensen niets uitmaakt! Ik vind het wel interessant hoe de werking is op je geest… En hoe t dan komt dat je tot bepaalde inzichten komt, zie je dingen helderder ofzo? 🙂

 • Reageer Suzan 29/04/2016

  Het blijft inderdaad interessant klinken, ayahuasca. Maar toch ook heel heftig. Inderdaad niet als een drugstrip, maar je moet het ook niet ‘voor de lol’ doen, zo te horen. En wat Dionne al zegt, zeker interessant materiaal voor een vlog 😉

 • Reageer barbara 29/04/2016

  voor iedereen met netflix en interesse in o.a. ayahuasca, zie ook ‘dmt the spirit molecule’. dat geeft een mooi beeld van ayahuasca voor de meer wetenschappelijk georienteerden onder ons!

 • Reageer Kleine Atlas 30/04/2016

  Ik had hier nog nooit van gehoord, heb wel een aantal keer het woord zien voorbijkomen op je blog, en ook de vage connotatie dat het controversieel was. Maar ik dacht echt dat het yoga of zo was.
  Ik ben wel supernieuwsgierig naar wat het exact is. En hoe je erbij kwam. En waarom. En wat LOML daarvan vindt. Enzoverder.

 • Laat een reactie achter