Des bloeit: wie ben ik?

08/04/2016 - 8 reacties

a061dd806e00727ba91a93e68409e211

Sinds ik de laatste keer ayahuasca (is er interesse in een stukje hierover trouwens? Ik heb er weleens over geschreven maar dan met een wachtwoordje erop, maar ik wil er op zich ook wel een algemeen stukje over schrijven. Gewoon zo, hoppa, in het openbaar. Roept u maar) heb gedaan, ben ik ook heel erg bezig om te ondervinden wie ik nou eigenlijk ben.
Ik.
Des.

Ik schreef er al eerder een stukje over het boek “kom hier dat ik u kus” van Griet op de Beeck.   Over dat ik moest huilen toen ik het boek uit had omdat het bijna een roep naar mij was. Vooral de zin ““ik wil eindelijk worden wie ik ben, niet wie ik altijd dacht dat anderen willen dat ik was” was echt: wow.

Als je je hele leven bezig bent met anderen (tenminste, zo voelt dat) is het dus best moeilijk om te bedenken wat je zelf nou eigenlijk wilt. Dat is waar ik heel erg tegenaan loop de laatste tijd. Wat vind IK nou leuk? Waar word IK nou happy van?
Om een voorbeeld te noemen: ’s ochtends als ik ga hardlopen. Dan denk ik “ik moet nu hardlopen want dan heb ik dat tenminste gehad, en dan heb ik gesport”. Vervolgens denk ik “ja maar wacht eens Des, wil JIJ hardlopen of wil je dat meer omdat je het gevoel hebt dat het nou eenmaal moet want iedereen doet het?? En dan denk ik weer van “nee, wacht, IK wil echt hardlopen”.
“Of niet”.
“Of wel”.

Enz. Ik noem in het voorbeeld iets simpels als hardlopen, maar hardlopen kun je net zo goed vervangen met wat is nou eigenlijk mijn mening over vluchtelingen, hoe moet ik opvoeden of wat vind ik nou echt van Kim Kardashian.

LOML zegt dat ik gewoon moet “voelen”. Voel wat bij jou past. Makkelijk gezegd dan gedaan. Ik ben juist zo slecht met voelen. Maar tegelijk merk ik ook weer dat het steeds beter wordt. Dus ik ben er in ieder geval achter gekomen dat dit Des is:

 • ik ben geen beste vriendinnen met Taylor Swift en dat is ok (ergens lijkt mij vriendinnen met Taylor leuker dan met Biejons. Sorry! Dat bedoel ik niet verkeerd maar Tay lijkt me net wat losser in de omgang);
 • ik ben eigenlijk een een heel schoon persoon (ok, soms ook een beetje slordig);
 • ik ben heel ongeduldig en zal nooit een geduldig persoon worden, alleen wat minder ongeduldig dan nu. Misschien;
 • ik durf de waarheid niet tegen mensen te zeggen. Nooit. Ik weet niet perse of dit nou heel slecht is. Want ik vind echt dat de waarheid niet altijd gezegd hoeft te worden;
 • ik ben minder flexibel dan ik ben (maar ik kan wel beter loslaten);
 • ik gebruik geen moeilijke woorden (en heb stiekem een hekel aan mensen die dat wel doen. Binnenkort een stukje hierover);
 • ik ben echt een moeder-moeder, als in: ik vind het gewoon heerlijk met de kindjes samen. En ik wil meer. IK. WIL. MEER. (vanavond LOML en ik date night ow yeah 😉 ;
 • ik hou ervan om met andere mensen af te spreken, ja zelfs met onbekenden, ja zelfs (!!) met een groep (I know! I fucking know! maar ik ben erachter gekomen dat ik het dus eigenlijk heel leuk vind.
 • ik altijd probeer te bedenken of er misschien iets is wat ik dan verkeerd doe. Dus zeg maar als ik dan een oordeel heb over iemand (heb ik vaak en heel snel), dat ik dan wel meteen erachter aan denk “ok maar Des, wat zegt dit over jou?
 • ik ben geen pietje precies of een mierenneuker (zie ook het puntje over ongeduldig);
 • maar ik ben wel een perfectionist. Op mijn manier dan;
 • ik kan nog steeds heel erg kan genieten van gewoon lekker alleen zijn.

Moeilijk zeg, dit. Maar ook wel leuk; jezelf ontdekken.
Hopelijk aan het eind van het jaar een beter overzicht.

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer wietske 08/04/2016

  Heerlijk! Ben ik ook erg mee bezig! Schijnbaar moet je er ook tijd voor hebben. Wil me ook niet laten leven maar doen wat goed voelt zonder een oordeel over anderen te hebben. Lees bewust geen kranten meer en sla nieuws op tv over. Gewoon om zelf na te denken…..voelen! Je man heeft gelijk…

 • Reageer Suzan 08/04/2016

  Ja, ben wel geinteresseerd in een stukje over ayahuasca. Ik vind het fascinerend en eng tegelijk. Ken je die aflevering van “Chelsea does”? Daarin zie je zo goed hoe verschillend iedereen erop reageert.
  Overigens heel herkenbaar, dat punt van dat je iets van iemand denkt/vindt en je vervolgens afvraagt wat dat over jouzelf zegt 😉
  En idd, het is best moeilijk om door het leven te gaan zonder je te afvragen wat anderen er allemaal over denken/van je verwachten etc.

  • Reageer Des 14/04/2016

   jaa love chelsea! die heb ik inderdaad ook gezien.

 • Reageer Suus 08/04/2016

  Liefde voor dit lijstje! <3

 • Reageer Mille Pagine 08/04/2016

  Hé, wat een mooie foto hiernaast Des!

  Ik ben benieuwd naar je stukje over moeilijke woorden. Want volgens mij gebruik ik die best vaak (en graag, omdat ze soms net beter weten te omschrijven wat je bedoelt dan altijd maar makkelijke woorden als ‘leuk, lekker, gezellig’…).

 • Reageer Anke 08/04/2016

  Ik lijk eigenlijk best wel een klein beetje op jou volgens mij! En stukjes over ayahuasca (moeilijk woord;p), zijn altijd leuk!

 • Reageer Emma 12/04/2016

  Wat een leuk stukje om te lezen! Ik ben wel benieuwd trouwens naar een algemeen artikel over ayahuasca.
  Ik ben de laatste tijd steeds tevredener over hoe ik dingen doe, of over hoe ik nu leef, maar zoveel dingen voelen als een verplichting vanuit de maatschappij.

  Ik vind bijvoorbeeld dat ik moet sporten. Ik heb sporten nooit leuk gevonden, ik ben zelfs opgevoed met “nee, wij doen niet aan sport” en ik ben een beetje van mening dat dat me gevormd heeft. Mijn moeder noemde dat laatst in fout in onze opvoeding, dat had ze wel anders aan willen pakken. Ik ben nu op het punt dat ik met grote vrezen vrees dat ik er niet de rest van mijn leven onderuit kan komen, want ja die kilo’s en die conditie.. Maar ik wíl het helemaal niet joh! Het voelt alleen wel alsof “men” het van mij verwacht. Maar nouja al met al heb ik nog genoeg smoesjes, hoewel ze wel op beginnen te raken. 😛 Ik las dat Arie Boomsma er een boek over uit gaat brengen, over meer bewegen en de smoesjes ontkrachten, nu is mijn smoes dus om te wachten op dat boek 😉

 • Reageer Yael 21/04/2016

  Ja heel graag een stukje over ayahuasca! Ben er super benieuwd naar & zou het heel graag zelfs eens willen proberen. Maar het schrikt mij een soort van af. Dus heeeeeeel graag 🙂

 • Laat een reactie achter