Des Kookt: kaasbroodjes

23/04/2016 - 2 reacties

Screenshot_20160422-223655

Bekentenis: de kaasbroodjes van de Appie Heyn waren echt mijn guilty pleasure. Toen ik dit recept vond wou ik het dan ook meteen maken. Om precies te zijn: voor LOML. Speciaal vanwege ons 4 jarig trouwen. Zo romantisch ben ik dan:

Ingrediënten:

 • 1 el boter
 • 1 el meel
 • 125 ml volle melk
 • bladerdeeg
 • zakje geraspte kaas
 • 1/2 tl mosterd
 • 1 ei + 2 tl water

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 195 graden. Doe de boter in een pannetje en smelt het op middelhoog vuur. Als het gesmolten is roer je de bloem erdoor met een garde. Kook het voor 1 minuut. Voeg nu rustig de melk, mosterd en een snufje zout toe. Roer het door. Breng het aan de kook en laat het op laag vuur sudderen tot het een beetje dik is geworden. Gefeliciteerd: je hebt nu bechamel saus gemaakt.

Snij het bladerdeeg in 16 rechthoeken en leg 8 hiervan op de met bakpapier beklede bakplaat. Doe hier 1 eetlepel bechamel en 2 eetlepels geraspte kaas op. Smeer de randjes in met het ei-mengsel en bedek het met de overige 8 rechthoeken. Plak het dicht met een vork (staat ook mooi). Vervolgens bestrijk je de bovenkant met het ei-mengesel .  Nog ff met een mesje 3 sneedjes in de bovenkant (kan de warmte eruit), nog wat geraspte kaas erop en hup in de oven. Voor 15/20 minuten. En daarna opeten want extra lekker als het warm is.

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Iris 24/04/2016

  Die vind ik ook zoooo lekker! Zal deze zeker binnenkort eens maken (alles wat vet, kazig en warm is, is mijn guilty pleasure – en zeker met een baby aan boord).

 • Reageer kIM 26/04/2016

  Jeuj, Des kookt is back!
  Kaasbroodjes waren mijn guilty pleasure toen ik bij de Kiosk werkte, na 2 (?) uur onder de warmhoudplaat moesten die dingen afgeschreven worden en verdwenen dan veel te regelmatig in mijn mond, oeps. Weet dus niet of ik dit recept wel uit durf te proberen…Ach, wie houd ik voor de gek, hop, op mijn to-cook lijstje ermee!

 • Laat een reactie achter