Des Moedert: Chrissy Teigen

27/04/2016 - 8 reacties

Chrissy Teigen is dan eindelijk bevallen. Van Luna. Of ik haar noem: mini John. Ik bedoel; kijk dan:

Screenshot_20160426-130736

Enfin, I love Chrissy, dat wisten jullie al. Chrissy is prachtig. Chrissy kan koken, maakt penisfoto’s, ze heeft humor, en ze heeft John Legend. Kortom: she’s got it all. En dan is ze ook nog eens moeder. Een week nadat ze moeder is geworden is ze gaan uiteten. En dat moet je natuurlijk nooit doen.

337C5ECE00000578-3555996-image-a-30_1461485645940

Volgens vele moeders dan.  Want 1 week nadat je bent bevallen hoor je in bed te liggen. Met je baby dicht tegen je aan, je neus tegen dat heerlijk ruikende koppie om het dat geurtje even flink in te snuiven. Je hoort borstvoeding te geven (natuurlijk), je hoort bij te komen van die verschrikkelijk bevalling (nee, geen makkelijke bevalling anders hoor je er niet bij). Dat moet allemaal. En dat beslissen wij. Wij moeders, wij vrouwen. Yep, that’s right.

Screenshot_20160426-130742

Want tussen al die haatcomments die Chrissy krijgt zit niet 1 man tussen. En er is niet 1 man die tegen John zegt waar hij het lef vandaan heeft om nu al te gaan uiteten. Want mannen onder elkaar: they don’t care. Mannen oordelen niet over andere mannen. Wij wel.

Chrissy besluit om te gaan uiteten want he zij is er ook nog. Dat ze de moeite doet om zich op te maken, want he, zij is er ook nog. Dat ze besluit om voor haar zelf te gaan. Want dat is tenslotte het belangrijkste , altijd. Om voor jezelf te zorgen en voor jezelf te kiezen. En dan vind ik het dus zo jammer dat ze juist dan al die shitload aan comments over haar heen krijgt. Laten wij moeders, wij vrouwen, eens ophouden met dat oordelen. Chrissy gaat uiteten, de ene blijft in bed met haar kleine, de ander gaat sporten, weer een ander besluit om helemaal lam te gaan met haar vriendinnen. Nou fucking en. Ik deelde eerder al het filmpje van Jada Pinkett-Smith waarin ze zegt dat je voor jezelf moet kiezen, ja ook als moeder (juist als moeder-zijnde). Ook Thamar zei het gisteren al: je bent niet alleen moeder, je bent ook vrouw.

Hulde dus aan Chrissy. En aan Thamar, en Jada en aan alle moeders die lekker hun eigen ding doen. En hulde aan mezelf omdat ik nou eenmaal zo’n awesome blogger ben die daar dan een stukje over schrijft.

 

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer yvonne 27/04/2016

  Yes you are! ( en Thamar en Chrissy en Jada en en en)

 • Reageer Suzan 27/04/2016

  Helemaal mee eens!

 • Reageer Mimi Rose 27/04/2016

  Deed ik ook! Na 1,5 week 😂

 • Reageer Manja 27/04/2016

  hulde!

 • Reageer Marlies 27/04/2016

  groot gelijk!

 • Reageer Lonneke 28/04/2016

  Amen!!!

 • Reageer Latina92 28/04/2016

  O men. ik ben nog lang niet toe aan kinderen maar als ik dit lees krijg ik echt nare kippenvel overal. Maar ik vind iets wel heel lastig hieraan. Ik ben super erg tegen slachtoffer-blaming (a la “als je er zo uitziet vraag je erom lastiggevallen/verkracht te worden” of “als je in die wijk loopt vraag je erom overvallen te worden”) want je hebt geen verantwoordelijkheid voor de slechte daden van andere mensen. Punt. Maar met social media en oordelen vind ik het wel een beetje lastig. Als je allerlei levensstijl-keuzes op social media zet, wil je blijkbaar dat onbekenden dit van jou zien. Je kunt wel zeggen “niet oordelen, je kent me niet, je weet verder niks van me” maar je kiest zélf wat je laat zien. Waarom zouden anderen daar dan niet over mogen oordelen? Ik zit echt in een tweestrijd hoor, aan de ene kant vind ik “leef en laat leven” aan de andere kant is het wel een bewuste keuze om je privé dingen op het internet te zetten. Ik vind het ook een beetje moeilijk om wél van alles te laten zien maar dan geen oordelen of reacties te willen.

  • Reageer Des 28/04/2016

   oh ik snap echt heel goed wat je bedoelt, echt! ik heb dat ook wel. maar terwijl ik dat dat denk (dat oordelen over anderen online) denk ik ook: ja maar Des als hij/zij het nou zo wil, nou en?! en het is ook heel dubbel bij mij hoor. bij geert wilders denk ik: ja logisch dat je zo bedreigd wordt want je bent haat aan het zaaien maar als sylvana dan zo wordt bedreigd (zwarte pieten discussie) dan vind ik het weer oneerlijk. stom eigenlijk he?

  Laat een reactie achter