Des Bloeit: miracle morning routine

01/04/2016 - 9 reacties

ad509548d2949aa29036abead23a8fa0

Zeg, waar moet ik nou nog meer over schrijven bij mijn ‘zelfhulp-rubriek”, riep ik eens op Facebook?  Hedwig riep “miracle morning routine” en toevallig zat ik daar ook heel vaag nog aan te denken om daar iets mee te doen.

Misslipgloss doet het, de Groene Meisjes doet het. Ik heb het boek zelf niet gelezen maar op basis wat ik heb gelezen is het vooral dit: zet je wekker een uur vroeger dan normaal, drink een paar glazen water, mediteer, lees een boek, maak wat aantekeningen, beweeg een beetje, neem een (korte) douche en ontbijt. Wat zijn de voordelen als je je dag zo begint? Dat je je lichaam en hoofd eerst de tijd geeft om rustig op te starten. En op deze manier begint je dag beter en heb je meer energie.

“Ben benieuwd of het je gaat lukken omdat je kinderen hebt” riep Hedwig nog. Klopt. Een reden waarom ik er nooit aan ben begonnen. Want ik word al zo vroeg gewekt, en om de wekker dan nog een uurtje vroeger te zeggen: liever niet.

En toch wil ik meer uit mijn dag halen. Zo ben ik namelijk gek op middagdutjes. Echt, ik doe niets liever. Het is de luie Indonees in mij: tidur siang. Heerlijk. Dus als de kinderen slapen wil ik ook eventjes op bed liggen. Niet lang, max een half uurtje, maar toch.  En nu las ik laatst ergens “waarom slapen als je ook iets anders kunt doen?”. Bijvoorbeeld mediteren, of een boek lezen, of iets met mijn blog doen?  En het lijkt mij ontzettend fijn om een uur lang (!!) in de ochtend het huis helemaal voor mij alleen te hebben, in alle rust en stilte.

Dus probeer ik mezelf nu een nieuwe routine aan te leren. Voor 30 dagen lang. Ik zet mijn wekker een uur vroeger en doe geen middagdutjes meer.

Eerlijk? Best pittig, verdorie. Ik loop nu ’s middags hard ipv  in de ochtend en dat is wel heel lekker. Maar de wekker ’s ochtends een uur vroeger zetten? De eerste dagen had ik de wekker om 7 uur gezet, en hoe laat worden de kinderen wakker? Geen grap: om 6:55 uur.  En ik ben er nog niet aan toe om mijn wekker om 6 uur te zetten.

To be continued dus.

 

 

 

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageer Lin 01/04/2016

  Ah ik vind dit in theorie zo fantastisch, maar mijn wekker gaat al om 06.00uur en 05.00 uur kan ik niet handelen. Misschien als het nog wat vroeger licht is, dan vind ik opstaan zo veel makkelijker.

 • Reageer Wen. 01/04/2016

  You can do this! Ik heb nog nooit van de miraclemorning gehoord, maar dat uurtje eerder opstaan heb ik WEL geprobeerd (ik deed dan de morningpage en thee en ontbijt en chill). Ik stond eerder altijd om 06:00 op voor mn werk en dan ging de wekker dus om 05:00. It can be done! Maar ja.. als je na een weekje denkt: Jongens dit is afschuwelijk en ik haal er niets uit dan is het ook geslaagd & gewoon niet jouw ding ^_^

 • Reageer Anne 01/04/2016

  Hahaha. Toen ik het probeerde en om zes uur mijn wekker zette werd mijn zoontje die normaal tot zeven uur slaapt om 6.02 uur wakker.

 • Reageer Latina92 01/04/2016

  Maar waarom doe je niet ipv een middagdutje gewoon op dat moment de miracle morning routine. Het gaat er volgens mij meer om dat je überhaupt een uurtje voor jezelf neemt. Zowel je middagdutje weghalen als een uur eerder opstaan lijkt me wel heftig. Ben het ook niet eens met; waarom slapen als je ook iets anders kan doen. Uhm omdat slapen goed voor je is en het gewoon heerlijk is om uitgerust te zijn ?!

 • Reageer Latina92 01/04/2016

  Sorry als dit bot klinkt, ik wil je echt niet ontmoedigen, als jij dit wil: go for it! ! 🙂 (Ik werd gewoon alleen echt al heel erg moe van het idee, 6 u opstaan, geen siësta én 2 kinderen)

  • Reageer des 03/04/2016

   nee joh, je klinkt niet bot, je klinkt juist redelijk. ik heb er nog een stukje in de planning over staan (over slapen dus). the thing is: ik denk nadat ik een middagdutje heb gedaan: ik had beter iets anders kunnen doen. iets nuttigs zeg maar.

 • Reageer Saskia 01/04/2016

  Ik zou dit ook graag doen.. Maar mijn wekker gaat al om 6.00… Dus om hem nou om 05:00 te zetten en door te werken tot 18:00/18:30 lijkt me een beetje teveel van het goede :/ Succes Des!

 • Reageer Jennifer 02/04/2016

  Ik neem me dit zo vaak voor en ik doe het nooit. Ik ben nu het boek aan het luisteren via storytel, dat en jouw ervaringen hiermee motiveren me hopelijk om het wel te gaan doen. Het lijkt me namelijk heel fijn, maar als mijn wekker dan een uur eerder gaat is dat gevoel weg en denk ik “toch maar verder slapen”

 • Reageer Sterrie 04/04/2016

  Jaaaa heerlijk tijd voor jezelf. Alleen hoelaat zet je de wekker dan inderdaad met kids? Die van mij wordt altijd wakker als ik uit bed stap (?) en de ander is zowieso vroeg,om te drinken hahahaha. Ben benieuwd hoe het jou verder vergaat! Succes

 • Laat een reactie achter