Des bloeit: mensen waar ik van hou

22/04/2016 - 4 reacties

 

 

5045e53e7299422bbf25f5194593190a

Ongeveer 6 jaar geleden had ik een date met (toen) een vriendin van mij. We zaten tegenover elkaar en er was weer van alles misgegaan. Zij kon maar niet, ik kon niet, vervolgens hadden we een datum maar toen belde zij weer op het laatste moment af, we maakten weer een afspraak, en nu zaten we tegen over elkaar maar niet nadat ze 15 minuten later pas kwam. Ik kon het niet vinden, zei ze. De bus kwam ook later, zei ze.  En ik; ik ergerde me. Zoals altijd als ik met haar had afgesproken. Ik vond haar te laks, in alles wat ze deed. De keuzes die ze maakt in haar leven, maar ook dit soort “kleine” dingen. En het is vanaf dat moment dat ik besloot niet meer met haar af te spreken.

Begrijp me niet verkeerd: als ik echt een goede vriendin zou zijn kon ik ook meer mijn best doen. Bovendien heb ik nog een vriendin (HOI RA!) waarmee ik 1x in het jaar afspreek. Of soms zelfs 1x in de 2 jaar. Maar het is altijd goed. Als we met elkaar afspreken kunnen we urenlang kletsen. En dan zeggen we altijd tegen elkaar, elke keer weer: jij bent 1 van de weinige mensen die ik bijna nooit spreek maar waarvan ik toch weet dat het goed is.

Toen ik voor het laatst afspraak met mijn vriendin, 6 jaar geleden, besloot ik ook om andere vriendinnen of vage kennissen op een lijstje te zetten. Dat klinkt een beetje hard maar op een gegeven moment houden vriendschappen gewoon op. Heel vaak blijf je toch met elkaar omgaan, tegen beter weten in, want je houdt toch ergens hoop. En ooit hebben jullie het toch wel leuk gehad?  Maar toch besloot ik om vanaf toen alleen maar mensen in mijn leven te houden waar ik oprecht energie van krijg. Die mij een goed gevoel geven. Mensen waar ik happy van wordt. En dat zijn dus vooral dit soort mensen:

 • mensen die warm en sociaal zijn. Ik kom soms mensen tegen die heel kortaf kunnen zijn. Of een beetje koud. Dat kan, ik heb zelf ook van die momenten. Maar als ik met die mensen praat dan kom ik zelf ook niet echt los. Gevolg: ik voel me niet op mijn gemak bij zo’n persoon. Mensen die sociaal zijn en die lekker een praatje maken: die vind ik dus gezellig. Gevolg: ik word zelf ook gezellig(er).
 • Friese mensen. Ik hou van de Friezen! Nee, en dat komt echt niet omdat ik stiekem een Fries famke ben. Ik zag laatst Foppe de Haan op tv en hij is zo lekker heerlijk nuchter. En ik hou van nuchtere mensen. Die houden je mooi met beide beentjes op de grond.
 • mensen die oprecht interesse tonen; logisch. Want wie houdt er nou niet van iemand die jou oprecht aandacht geeft?
 • mannen met manieren: die zijn er bar weinig, echt. Ik ben nu al weer 10 jaar samen met LOML maar nog steeds houdt hij de deur voor mij open en betaalt hij altijd alles. Ja, het is misschien ouderwets maar I love it.
 • mensen die mij meteen Des noemen: want lekker gezellig!
 • mensen die meteen 3 kussen geven: veel fijner dan zo’n afstandelijke hand.
 • en wat daarbij hoort: ik hou ook van mensen die aanrakerig zijn. Ja, dat klinkt een beetje gek en ik weet ook dat niet iedereen daar van houdt; maar een vriendschappelijke hand op je been terwijl je met elkaar praat, een knuffel, even een aai op je rug: ik heb genoeg vriendinnen die zo gelukkig zijn (en al vanaf dag 1 dat ik ze ken, echt!).
 • mensen die zeggen: jeetje wat heb jij mooie kinderen zeg (inkoppertje).

 

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Manja 22/04/2016

  Heel goed! Mensen waar je niks aan hebt kosten energie, kun je veel beter voor iets anders gebruiken. 🙂

  Ik hou niet zo van 3 kussen, het is of een afstandelijke hand, of een knuffel. Alleen zijn Nerderlanders knuffels niet zo gewend, vind ik jammer. Met mn Duitse vriendinnetjes is het altijd een knuffel als we elkaar zien, veel leuker XD

  Jammer dat ik je zoontjes niet in het echt heb gezien 😉

 • Reageer kIM 26/04/2016

  Groot gelijk! Vriendschap gaat voor mij om kwaliteit, niet om kwantiteit. Dus energieslurpende “vrienden” waar je je alleen maar aan irriteert en verder weinig meer toevoegen aan een vriendschap mogen uit mijn vriendenboekje. Weer een stuk taart meer over op mijn verjaardag 😉 Alhoewel het gemis naar hoe het ooit was dat besluit wel lastig en pijnlijk kan maken.

 • Reageer Maai 26/04/2016

  Als ik iets zooo moeilijk vind, vriendschappen beëindigen. Ookal zie ik iemand bijna nooit meer en weet ik dat het niet meer gaat zijn zoals het was, ik blijf ze in mijn hoofd houden. En blijf er last van houden dat ik geen deel meer van hun leven ben en andersom. Maar kan me vinden in je lijstje. Alleen Friezen? Geen idee.

 • Reageer Fatima 02/05/2016

  Hey Des,

  Behalve dat ik weer meer iets heb met tukkers ipv friezen, ik juist niet hou van aanrakerige mensen & gezoen (ja zo on-marokkaans) en ik keihard moet lachen als iemand zegt dat ik mooie kinderen heb…. kan ik mij prima vinden in jouw lijstje.

  Maar het blijft moeilijk. Ik blijf aan mensen denken al heb ik ze nu al jaren niet gezien. En ja ik vraag dan wel eens naar mensen ook al is de vriendschap voorbij.

 • Laat een reactie achter