Des verwondert: schoonmaken

07/04/2016 - 8 reacties

5836018979cdb6d76c2fcf8a555141ef

Mijn beste vriendin R. is gek op schoonmaken. Daar word ik lekker rustig  van, zegt ze dan. Ze appt me dan “vandaag is het weer mijn schoonmaakdag!”. En dan is ze weer helemaal happy. Soms kom ik bij haar thuis en dan zegt ze “sorry, ik heb nog niets schoongemaakt”. Ik zie dan niets bijzonders.
Of dan zegt ze stiekem tegen mij wanneer haar huis vol met mensen zit “ik kan niet wachten tot ik vanavond alles kan schoonmaken”.

Nou ben ik heust geen slons, je hoeft me echt niet op te geven voor mijn leven in puin. Maar super schoon ben ik niet. Niet zoals mijn beste vriendin R. Of mijn vader en tantes. Die hebben echt een schoonmaak tic. Schoonmaken is 1 van hun hobbies. Mijn tante strijkt zelfs haar theedoeken. Ik heb in dit huis nog nooit een strijkijzer aangeraakt.

Ik was laatst weer eens bij mijn beste vriendin R. en ik zag haar dus schoonmaken. En terwijl ik haar zo fanatiek bezig zag gaan dacht ik: zal ik anders ook eens….gewoon…voor de lol?

En dat deed ik dus. En nu…vind ik het gewoon leuk. Nee, echt. Ik word er zelfs zen van. Muziekje erbij en gaan.  Met een doekje over het aanrecht, en de badkamer dweilen, stof afnemen bij de tv, zelfs ramen boenen: ik doe het. Allemaal. Elke week. Trouw. Ik draai er mijn hand niet voor om.

Ik appte mijn beste vriendin R erover. “Zeg eens eerlijk”, zei ze, “vind je het niet stiekem heel leuk om te doen?”. “IK VIND HET GEWELDIG!” appte ik haar terug.

En zo kreeg onze vriendschap dus een nieuwe dimensie.

Screenshot_20160405-133212

 

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Maris 07/04/2016

  Haha geweldig. Ja ik vind schoonmaken dus ook wel leuk. Niet altijd hoor. Maar meestal wel. Maar je moet het ook leuk maken. Raam open inderdaad. Muziekje hard aan. Vooral een nieuwe lijst op spotify met heerlijke liedjes. Beetje meeblerren of swingen. Lekker sopje in een nieuwe emmer. Nieuwe schoonmaakmiddeltjes. Goede doekjes. Haha.

 • Reageer Dionne 07/04/2016

  HOE KAN DIT IK HAAT SCHOONMAKEN

 • Reageer Kleine Atlas 07/04/2016

  Godenkinderen. Dit heb ik nog nooit gehoord!!

  • Reageer Des 07/04/2016

   het is verschrikkelijk. help mij!

 • Reageer Lisa 07/04/2016

  Haha ik las dit vanochtend toen ik een schoonmaakpauze nam. Daarna is het niet meer goedgekomen. Ik vind het in het begin altijd wel leuk, maar ik heb er al na één gootsteen boenen genoeg van… maar good for you!

 • Reageer Manja 07/04/2016

  ugh, schoonmaken, boodschappen doen, koken, zonde van mn tijd… dus daarvoor heb ik een schoonmaakster en vriend. En wat doe ik me alle tijd die ik over houdt? Niks…. zucht… ik vraag me wel eens af, waarom kan ik me er niet gewoon toe zetten, wie weet, ooit…

  • Reageer Des 07/04/2016

   hihi, jij moet er gewoon een doel van maken manja. dan komt het wel goed

  Laat een reactie achter