Des verwondert: wijntjes enzo

28/04/2016 - 4 reacties

PhotoGrid_1461788126485

Hahahahah, weten jullie nog toen ik schreef dat ik niet tegen alcohol kan en dus ook niet drink?
Vergeet dat grapje maar.

Een paar weken geleden had ik namelijk een etentje met 2 vriendinnetjes. In een heel leuk restaurant (aanradertje als je eens een keer Amsterdam laat liggen en gewoon een keer naar Groningen komt). “Doe maar bijpassende wijntjes erbij” riep mijn vriendinnetje Aish. Ik had geen idee wat ze bedoelde.

Maar toen zei ze “dit vind je vast lekker, echt”. En ik nam een klein slokje van haar sauvignon blanc. En wat bleek: ik vond het lekker. Echt lekker. Ik dronk zelf 2 (!!) glazen. Weliswaar met een slokjes water tussendoor, maar toch! En ik kreeg er niet eens een rode kop van.

12919815_1067564456636048_77220671086083168_n

Die avond kreeg ik een waar wijncollege van mijn vriendinnetjes. Dat wijn echt lekker is, mits je natuurlijk de juiste drinkt. En vooral: als je de juiste wijn bij het juiste eten drinkt. Wisten jullie dat? Ik dus niet. Ik kocht voorheen maar een wijn bij de Lidl voor bij mijn risotto, maar als je dus echt een Goede Wijn (ik moet er nog even achterkomen welke dat is) gebruikt bij het koken kan dat het gerecht helemaal afmaken. Net zoals je een goede wijn drinkt bij een vleesgerecht, drink je ook weer een andere soort wijn bij een visgerecht. Werkelijk, ik had geen idee. Er ging een wereld voor mij open. “Vertel mij meer!” riep ik daarom enthousiast tegen mijn vriendinnetjes. Wat moet ik bijvoorbeeld zeggen in een restaurant? Is 1 glas voldoende? Hoe doe je dat? Gewoon bestellen dus, blijkt. Bijpassende wijntjes vragen, zeiden mijn vriendinnetjes.  En ik knikte er wijs bij terwijl ik nog een slok van mijn sauvignon blanc nam.

Het verhaal stopt nog niet. Het dessert kwam namelijk op tafel en “ja daar willen we ook wijntjes bij” zeiden mijn vriendinnen. Ik moest wel. Ik kon niet anders. En ik kreeg er geen spijt van. Want dessertwijntjes zijn zelfs NOG lekkerder.

Nu vraag ik bijna elke dag aan LOML wanneer we gaan uiteten. “Met bijpassende wijntjes!” roep ik er dan enthousiast achteraan. Alles om te laten zien dat ik nu ook weet hoe het moet. Want ik, Des 33 jaar, word dan zo toch ooit echt een vrouw van de wereld.

 

 

 

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Olga | teamconfetti 28/04/2016

  Hahahaha, ok, misschien moet ik ook eens op wijn-drink-cursus. Alhoewel ik wel eindelijk een lekker nep-biertje heb gevonden, bij Pernikkel ofcourse: Becks. Heb ik het de volgende ochtend niet zo zwaar. 😉

  • Reageer Des 28/04/2016

   PERNICKEL! Daar hoor ik ook zoveel goede verhalen over qua port

 • Reageer Latina92 28/04/2016

  Haha lekker! Ik hou zeker van alcohol maar ik dronk tot voor kort qua wijn alleen droog wit. Rood ‘vond ik niet lekker’. Pffffff daar ben ik op teruggekomen. Rood is heerlijk! Zeker met rood vlees of pasta met rode saus…. Daar wil ik idd echt geen wit meer bij. <3 wijn.

 • Reageer Bien 28/04/2016

  Haha geweldig! Goed verhaal 😀 Ik vind zelf ook echt dat een passend wijntje het gerecht nog lekkerder kan maken! Nog een tip in Groningen: restaurant Voilà. Daar serveren ze hele lekkere wijntjes passend bij ieder gerecht. Ik was er laatst voor het eerst en was echt onder de indruk, van het eten, en de wijn (incl desserwijntje!!).

 • Laat een reactie achter