Des Bloeit: perfectionisten

13/05/2016 - 2 reacties

Mijn vader is een echte perfectionist. Een van z’n vele motto’s is “als je het doet, moet je het goed doen” (hij heeft meer van dit soort pareltjes). Mijn vader wil alles goed doen en het meest irritante eraan is dat hij het ook allemaal goed doet. Als hij iets niet kan baalt hij daar ontzettend van. Dan zegt hij echt (ik maak geen grap) “waarom kan ik dit nou niet?!”. Ik denk dat dat 1 van de vele “voorwaarden” om perfectionistisch te zijn.

Ze zeggen weleens dat vrouwen op hun vader vallen en in mijn geval is dat zeker zo. LOML is namelijk ook een perfectionist. Heel erg. In tijden van ruzie wil ik weleens roepen dat hij niet zo moet mierenneuken. Hij heeft ook nog eens heel veel geduld (vooral met jou zou hij nu zeggen).
Dus picture this; je hebt mij als een wervelwind door het huis die snel beslissingen kan maken en dingen half doet, want “ach wat maak het uit” en je hebt dan LOML. Die alles heel precies wil doen, die dingen checkt en dubbelcheckt en voor de zekerheid nog een keer, die heel lang wil nadenken over het kopen van een bank (een paar weken) of een klerenkast (serieus 2 jaar). Ja, ik vind het dus ook een wonder dat we inmiddels 6 jaar getrouwd zijn.

Nu ben ik erachter gekomen dat het voor een totale niet-perfectionist (ik dus) het heel zwaar kan zijn als je dus getrouwd bent met een perfectionist.  Want alles wat je doet is niet goed genoeg. Ik weet dat bij alles wat ik doe, LOML heel stiekem denkt “maar ik kan dit beter, eigenlijk had ik dit moeten doen”. Dat is nogal storend kan ik je zeggen, want LOML zegt het niet met die woorden maar ik voel het wel, heust.

Maar laatst dacht ik dan “ben ik niet stiekem ook niet perfectionistisch?”. Wil ik stiekem ook niet gewoon dat alles perfect gaat? Wil ik stiekem ook niet de 2 liefste kinderen die meteen doen wat ik zeg “kom jongens we gaan” dat ze dan meteen meegaan in plaats eerst verstoppertje te spelen of met schoenen te gooien of op het bed te springen? Wil ik stiekem ook niet het perfecte body (een beetje zoals Rihanna en Beyonce), wil ik stiekem niet het perfecte huis (natuurlijk schoon met veel wit en licht en een beetje “kleuraccenten” en weinig lego op de vloer (ok wel een paar blokjes in een hoekje). Is dat heel stiekem ook niet gewoon perfectionistisch zijn?

Want in dat geval is het goed, dan zijn LOML en ik 2 perfectionisten bij elkaar en dan houden we het makkelijk een jaartje of 20 met elkaar uit.

 

c56c524c67d4882ea0b29a8558c18738

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Lisa 15/05/2016

    Haha, die paar legoblokjes in een hoekje maken het smetteloze plaatje helemaal af. Maakt het toch wat minder steriel, zo’n verder volmaakt huis. Perfect!

  • Reageer Rox 18/05/2016

    Omg Des je beschrijft nu gewoon mijn relatie :’)
    En ik ben dan dus ook de Des en De Belg is dan de LOML

  • Laat een reactie achter