Des Interviewt: Darcia

03/05/2016 - 2 reacties

Alleenstaand. Getrouwd met iemand van een andere cultuur. Een secretaresse. Kindje met hemofilie. Een thuismoeder. Schrijfster. Een mama met een dochter van 19 en een zoontje van 2 jaar. Jong moeder geworden.  Man,wat ken ik eigenlijk veel stoere moeders in mijn “bloggers-netwerk”. Moeders in alle soorten en maten, waarvan ik bij ieder denk: hoe doe je dat?? Nou Des, dan vraag je dat toch gewoon. En dat deed ik dus. Daarom de komende weken elke dinsdag een interview met zo’n stoere sexy slimme moeder uit mijn bloggers-netwerk. Zodat jullie voortaan, net als ik, ook weten hoe ze dat nou allemaal doen.

Nou dat waren dus alleen maar positieve reacties op het interview met Thamar vorige week.  Fucking terecht natuurlijk. En vandaag heb ik ook niet de minste moeder voor jullie. Sinds ik zelf draagconsulente ben hou ik ook een beetje bij wie mijn collega’s zijn. 1 daarvan is Darcia, ook wel The Urban Babywearer genoemd. Wie nu nog steeds denkt bij het woord draagdoeken aan grijze wollen sokken types, think again. Ik bedoel kijk mij. En kijk Darcia. Met haar meterslange haren, prachtige lichte ogen, het mooiste zoontje (Ravi) ever en oh: did I mention haar ongelofelijke grappige teksten op bij haar foto’s op Instagram? En als dat nog niet genoeg is ging Darcia vorig jaar ook nog eens naar Lesbos, om vluchtelingen te helpen aan een draagzak.
En, ik snap het ook niet, ze is ook nog eens single. Een single mother dus: als er iets is wat zowat zwaarder is dan een mama dan denk ik aan een single mama. So tell me all about it gurl!

IMG_20160502_192210

Ik begon jou te volgen omdat je, net als ik, ook draagconsulente bent. Tussen al die consulenten val jij mij meteen met je humor en sexyness. Vertel eens: wat zijn je hobbies, je dromen en waar heb je echt een bloody hekel aan?
Hobbies: telt eten als een hobby? Ik ben altijd op zoek naar lekker eten. Ik lust alles met als enige uitzondering rijst. En ja, ik weet het, rijst smaakt naar niks. Maar het is de structuur die ik on interessant vind. En ik eet mij een weg door het leven. Zelfs mijn vakanties draaien om eten. Verder heb ik een enorme fascinatie voor make up, ook al heb ik er niet dagelijks de tijd voor. En dansen, ik heb vroeger professioneel gedanst, en je kan mij niet blijer maken dan met een leuk feestje en goede muziek. Het liefst met een goede maaltijd vooraf en dat ik uitgebreid de tijd heb gehad om mij op te maken. 😉 Dromen zijn er niet echt. Ik ben erg tevreden met waar ik nu ben. Groei zou mogelijk betekenen dat ik minder met moeders en kinderen kan werken en meer achter een bureau moet zitten. Dus mijn droom zou zijn dat mijn leven nog lang zo leuk blijft als nu! Waar ik een hekel aan heb? Onrecht en het gevoel van machteloosheid. Ik kan soms met volle verbazing staan te kijken hoe mensen elkaar behandelen.

Je bent dus ook draagconsulente. Wat is de reden dat je hiervoor gekozen hebt?
Mijn werk als consulente is organisch gegroeid. Ik werkte toen Ravi nog heel klein was fulltime op Schiphol in de cosmetica winkels. Maar dat was bijna niet te doen. Dus ik vond een leuke baan bij een Amsterdamse kinderwinkel. En aangezien ik Ravi zelf al veel droeg in doeken groeide het automatisch zo dat ik bij de dragers de uitleg gaf. Mijn kennis en expertise nam steeds meer toe en ik besloot de opleiding te volgen, en ging steeds nauwer samen werken met mijn leveranciers wat mijn kennis ook verder verdiepte. Inmiddels heb ik de gevorderde opleiding bij Trageschule afgerond en komen mensen van heinde en ver naar de winkel om gebruik te maken van mijn diensten. Ik leer nu per jaar honderden mensen hun kindje te dragen. Dat had ik niet gedacht toen ik Ravi zelf voor het eerst in een draagdoek probeerde te frummelen.
IMG_20160502_192234
Vorig jaar ben je een tijdje als vrijwilliger naar Lesbos gegaan om vluchtelingen aan een draagzak te helpen. Geweldig om je toen online te volgen, maar het lijkt me ook ontzettend zwaar om verhalen aan te horen. Welk verhaal is je nog het meest bij gebleven?
Op Lesbos was er elke dag wel een bijzonder verhaal. Maar een van de verhalen die mij is bij gebleven is dat onze tolk aan een vrolijk jongetje van een jaar of 5 vroeg waar hij naar toe wilde nu hij in Europa was aangekomen. Zijn antwoord: “Ik wil gewoon naar huis, man!” Hij leek oprecht pissed dat zijn ouders hem helemaal uit zijn bekende omgeving hadden getrokken en mee hadden gesleurd naar een volledig onbekende wereld. Het moet wat zijn voor al die kinderen om alles achter te laten en nu een volledig nieuw leven op te moeten bouwen.
1 van de dingen die ik echt leuk vind om bij jou te zien is dat je er regelmatig op uit gaat met je zoontje. Naar het museum, uiteten, maar ook gerust hele vakanties. Super stoer vind ik dat. Wat zijn jouw tips voor single moeders die dit misschien nog een beetje eng vinden?
Ik weet niet waarom andere moeders het eng vinden om met hun kind op pad te gaan, het is gezellig! Ik houd van eten, van kunst, van reizen. Dus waarom zou ik dit niet delen met mijn kind? Gewoon doen!
Zeg eens eerlijk: op welke momenten kun je Ravi wel achter het behang plakken?
Dagelijks heb ik momenten dat ik Ravi achter het behang kan plakken. Hij is er clingy, een echte velcro baby die een full grown velcro toddler is geworden. En dat is soms zwaar. Hij verkeert permanent in mijn aura. En soms wil ik wel eens schreeuwen: “Ga uit mijn personal space! Laat mij met rust!” Maar dan bedenk ik dat de wereld waarschijnlijk heel indrukwekkend moet zijn voor een mini mensje en dat er kennelijk erg veel bij hem binnen komt, en ik probeer dat te respecteren. Als ik moe ben is dat wat lastiger en bots ik wel eens met mijn kind en met mijzelf.
IMG_20160502_192300
En wat zijn nou de mooiste momenten?
De mooiste momenten zijn vaak in de ochtend, als wij samen wakker worden en hij mij meteen begint te knuffelen en te vertellen dat hij van mij houdt. En dat wij samen zoveel kunnen delen, de liefde voor de mooie dingen in het leven. Nog niet eerder heb ik een peuter mee gemaakt die zo bevlogen is over kunst.
Wat is HET product/kledingstuk/accessoire die elke moeder moet hebben (ehh naast de draagdoek, natuurljk)?
Een goede poncho, handig in alle situaties. Als draagjas, dekentje voor over jouw kind (en jou), sjaal, of gewoon om even een geborgen gevoel te creëren.
Screenshot_20160502-192041Screenshot_20160502-192115
En tenslotte: wat is jouw ultieme tip of advies aan alle fabulous mama’s out there? Wat moeten ze zeker wel of zeker niet doen?
En een tip aan alle moeders? Leg alle meningen en kritiek naast je neer en doe wat jij denkt dat het beste werkt. En dan nog, dan doe je het een keertje fout. Dan doen we allemaal wel eens.
En volg haar vooral op haar Instagram.

 

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Kleine Atlas 03/05/2016

    O o o, dit vind ik zo’n cool interview. Wat een mooie vrouw, ik heb een nieuw rolmodel als single moeder. En velcro peuter, super. En ook dat van ‘de hele tijd in mijn aura.’ En ‘samen uit eten’. Ze zegt alles wat ook ik denk en voel en doe, alleen dan helemaal af.

    Zei ik al dat ik hier energie van krijg?

  • Reageer Aïsha 03/05/2016

    Super leuk interview weer! En wat een prachtige mama!

  • Laat een reactie achter