Des Moedert: mooie momenten

18/05/2016 - 12 reacties

Er zijn veel momenten dat ik oprecht kan genieten van mijn kinderen. Als Joep bijvoorbeeld met zijn vingertje in de bek van de dinosaurus zit en dan “au, au, au” zegt, gewoon omdat hij Ed dat een keer heeft zien doen. Elke ochtend als Ed en Joep elkaar zien en elkaar knuffelen. Als ik samen met Joep Ed naar de psz breng en ed bij de deur zijn handjes op de schoudertjes van Joep doet en zegt “jij mag niet mee Ejoep, jij bent nog klein”. Als Ed tegen wildvreemde mensen zegt “ik heet edum en dat is ejoep”.

Soms zitten ze met zijn tweeen op de bank, heel dicht tegen elkaar aan. Een koekje te eten. Blote voetjes, ieder optimaal genietend van hun koekje, kleine hapjes, overal kruimeltjes. Dan sta ik in de keuken en dan wenkt LOML mij “kijk eens” en dan kunnen we samen heel lang naar ze kijken, vol met liefde. Ja, het is allemaal heel zoetzappig, maar het is zo.  Soms kijken we samen naar ze en dan hebben we aan 1 zin genoeg “kijk dat voetje”, “kijk dat mondje van Ayoub”, “kijk dat vingertje zo van Adam”.

20160302_112432

 

Laatst vroeg ik eens aan LOML “wie vind jij het leukste kind” (ik las eens ergens dat ouders echt 1 lievelingskind hebben, hoe vaak ze ook zeggen dat het niet zo is, dus ik was wel benieuwd) en toen was LOML even stil. Hij dacht echt goed na en toen zei hij “ik kan gewoon niet kiezen want als ik denk aan alle leuke dingen van de ene, dan denk ik “ja maar die ander is eigenlijk ook heel leuk”.  Dat heb ik dus ook.

Als ik ’s avonds op bed lig dan komen zulke momenten weleens door mijn hoofd. Dan denk ik “shit, ik had dit eigenlijk op moeten schrijven, want ik vergeet dit, al die mooie herinneringen!”. Zoals laatst  toen ik met de jongens in bad ging. Terwijl Ed tegen mij aan zat zei hij “mama, jij mij vasthouden?”. En ik smolt. En ik hield hem vast, heel goed. En ik had mijn neustje tegen zijn hoofdje aan en ik kon naar Joep kijken die zat te spelen en Ed zei “ja, mama jij mij vasthouden” en ik dacht alleen maar: dit is zo mooi, zo perfect, die mooie koppies, ze zijn helemaal af en ik hou zoveel van ze, zielsveel en ik moet dit onthouden, dit allemaal.

Gelukkig heb ik een blog waar ik het op kan schrijven.

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Suzan 18/05/2016

  <3

 • Reageer Jazzy 18/05/2016

  <3<3<3

 • Reageer Marloes 18/05/2016

  Mooi!

 • Reageer DiDi 18/05/2016

  liefde!

 • Reageer yvonne 18/05/2016

  zo zoet en zo lief. schattig. Traantje bij mij.

 • Reageer Sigrid 18/05/2016

  <3
  Ontroerd!!

 • Reageer Maria 18/05/2016

  Ik voel de liefde helemaal hier, achter m’n schermpje 🙂

 • Reageer Emma 18/05/2016

  <3 zo mooi en zo lief
  Ik ben zo blij met je blog trouwens, kan ik hier ook van mee genieten

 • Reageer Lonneke 19/05/2016

  Wat mooi en zo herkenbaar. Soms zie ik mijn meisjes iets doen en dan kan ik alleen maar met liefde naar ze kijken..

 • Reageer kIM 19/05/2016

  Traantje hier. Wat kinderen toch allemaal met je kunnen doen, die kleine mormels!
  Hier zegt er standaard 1 zelf na iedere knuffel aan z’n babybroertje of de hond of aan de bank “ahhh lief” en dan smelt ik nog een beetje meer. Ondanks dat ik fulltime moeder mis en vergeet ik veel te veel en veel te snel van ze, heb sinds deze week zo’n 5 jaren mommy-boekje zodat ik daar in 2 regeltjes de hoogtepunten van die dag kan neerpennen. Nu nog wat vaker die snoetjes zien vast te leggen op foto en film…

 • Reageer Sigrid 19/05/2016

  Traantje!!
  <3

  • Reageer sigrid 24/05/2016

   HAHAHA
   omg dat ik hier twee keer op gereageerd heb laat wel zien dat het een mooi stukje is dat je meerdere keren kunt lezen en dan hetzelfde op reageert :’) (en dat ik slaapgebrek heb. dat ook >.<)

   ik had laatst bij dit soort dingen weer eens dat ik dacht 'ik MOET dit onthouden want straks is het weg', maar aan de andere kant: waarom moet ik nou weer alles onthouden altijd. het is soms wel leuk, maar ik vind dat ik meer moet leren om er nu van te genieten, op dit moment, en dat dat dan goed is. dat niet alles weer terug te zoeken moet zijn (als in foto of filmpje of heel goed onthouden…).

  Laat een reactie achter