Des Moedert: tips wat je kunt doen met je kinderen (ok klinkt raar, sorry)(nee ik mag geen sorry meer zeggen)

11/05/2016 - 2 reacties

20160507_094251

Het is mooi weer. De zon schijnt. Jullie hebben wel wat beters te doen dan mijn stukjes lezen, ik snap het. Toch, omdat ik nou eenmaal ik ben, en nouja gewoon: hier de tips als je toevallig kinderen tot je beschikking hebt en je geen idee hebt wat je er nu weer mee moet doen want verkopen via Marktplaats is ook weer zo raar:

 • als je het gelukt hebt tot een tuin: deuren open, zandbakje erbij, parasolletje, jij aan de citroen/munt water (hartstikke lekker, hartstikke fris), boekje erbij en klaar ben je.
 • sluit je aan bij moedergroepjes op Facebook. Ok, normaal gesproken zou ik me daar ver van uit de buurt houden maar zet de meldingen uit en struin er zo af en toe eens rond. Want die goede tips zijn er wel, echt. Zelf zit ik bij de Moeders in Groningen groep en ik lees regelmatig de kindvriendelijke restaurantjes voorbij komen, welke boerderijtjes het leukst zijn en wat er allemaal te doen valt voor je kinds.
 • knutselen: tekenen en kleien. Helaas kan ik verder heel weinig over zeggen aangezien mijn kinderen niet langer dan 5 minuten aan tafel willen zetten. Ed is er dan klaar mee, en Joep volgt hem overal dus die roept dan ook meteen “af! af!”.
 • ga naar het station. Als je kinderen gek zijn op bussen en treinen dan kunnen ze er vast urenlang (nouja) vermaken. Ze vooral niet uit het oog verliezen, voor je het weet zit je kind in de trein richting Parijs terwijl jij even door je Instagram scrollt (het kan mijn overkomen, ik weet het).
 • maak een wandeling. Goed, die duren vast heel lang met kids want kleine stapjes en alles is mooi en bijzonder en willen ze aanraken maar zo weet jij ook eens de kleine dingen te waarderen (en dat doe je vast niet want we zijn al volwassen en dan vergeten we dat, helaas).
 • ouder/kind / borstvoeding / moeder – cafe: heb ik wel vaker iets over groepen. Voordelen: je leert andere moeders kennen, je kind vermaakt zich met andere kindjes en jij kan ff achterover zetten.
 • Monkey Town / Ballorig: zitten deze overdekte speelparadijzen vol met bacterieen? Misschien wel. Maar daar worden ze sterk van. En moe. Want zoveel prikkels en zoveel om op te klimmen en eenmaal thuis slapen ze als engeltjes. Score.

Geniet van de zon, het is helaas weer bijna afgelopen (leuk zeg Nederland).

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Suzan 11/05/2016

  Ook best geode tips als je nog geen kinderen hebt… 😉 zo’n wandeling maken en extra aandacht aan je omgeving besteden doet iedereen goed.

 • Reageer Aïsha 11/05/2016

  hahaha weer heerlijk geschreven, én goede tips!

 • Laat een reactie achter