Des schrijft gewoon even een stukje tussendoor

29/05/2016 - 4 reacties

Ik zat in de trein op weg naar Rotterdam. Schuin tegenover mij zat een vrouw. Tenminste, dat vermoed ik, dat het een vrouw was. Sorry, dit is bedoel ik echt niet gemeen (nee, ik zou niet meer sorry zeggen. Soms weet ik niet meer wanneer ik nou wel of geen sorry meer moet zeggen. Sorry. NEE!).

Maar de vrouw waarvan ik vermoed dat het een vrouw is had erg kort haar. Nog korter dan het haar van Ed. En van mijn vader. En van LOML. Van bijna alle mannen die ik ken. Het is iets Nederlands, schijnt. Dat korte haar. Zeg niet ik hoor maar Waylon vind ook dat we iets meer ons best mogen doen. Verder had ze een fleece trui aan, en een spijkerbroek, en dan niet een skinny van de Hennes, dat begrijp je vast wel. Ze had witte sportsokken aan en schoenen. Ik weet niet wat voor schoenen. Ik heb ze wel gezien hoor, want haar voeten zaten bijna tegen mijn voeten aan. Maar ik weet niet hoe ze heten. Het waren vast geen hippe schoenen.

Oh, ik moet even bellen, zei ze opeens tegen niemand in het bijzonder. Uit haar tas ( leek op een Kipling maar was het zeker niet) pakte ze haar telefoon. “Ik ben om half 11 in Delft hoor”, zei ze. Ze moest even lachen. Misschien zei de ander aan de telefoon een grapje over Delft die alleen zij begrepen.
“Waar Wiep is?”, zei ze opeens. “Wiep is gewoon thuis joh! Ja joh. Nee, hij is niet mee. Hij is met de kat thuis ja”.
(Ergens vond ik dat heel logisch. Dat zij en Wiep een kat hebben).

En toen zei de vrouw (op dit moment wist ik wel bijna zeker dat het een vrouw was): “joe, ik zie je zo. Ik ook van jou!”.

Dat verbaasde me. Om een paar redenen. 1. Ik vond het geen vrouw die “ik ook van jou” zei of “ik hou van jou”. 2. Wie was die andere persoon aan de andere kant van de lijn? Was het haar dochter? Maar waarom zei ze dan “Wiep is gewoon thuis”? Wie was Wiep dan? Niet haar man of de vader van de misschien wel dochter aan de lijn anders had ze gezegd “papa is gewoon thuis met de kat”. Was het misschien een goede vriendin van haar? Het leek me ook niet een vrouw die vriendinnen had die tegen elkaar zeiden “ik hou van jou!”. Bovendien ken ik niet veel vriendinnen die tegen elkaar zeggen dat ze van elkaar houden. Ik ben wel zo’n vriendin. Ik zeg het heel vaak, dat vind ik fijn, maar ik zeg het niet tegen elke vriendin. Ik heb een vriendin die dan altijd zegt “ik word er zo kriegelig van he, als je dat zegt”. Toch hou ik van haar.

Dat was de grote vraag. Wie is Wiep? Wie was de persoon aan de andere kant van de lijn? Met wie sprak deze vrouw af in Delft?Het hield me lang bezig. Heel lang. Tot ik in Rotterdam aankwam.

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer yvonne 29/05/2016

  Hahaha! Nieuwsgierig Aagje! Misschien was Wiep haar vriend. Belde ze inderdaad met haar dochter. En is Wiep niet de vader van haar dochter. Of ze belde met haar kleinkind. Het kan allemaal. ( ik ben trouwens ook wel blij dat jouw haar wat langer is.ik hou ook niet van dat hele korte. Want het is precies wat je zegt, is het dan een man of een vrouw? Vooral niet als het dan ook nog een pittig rood is geverfd.

 • Reageer Didi 29/05/2016

  :-))

 • Reageer Manja 29/05/2016

  Misschien is Wiep een hond? En de vrouw aan de andere kant haar vriendin?

 • Reageer Fatima 30/05/2016

  Gadver Des, nu ga ik het mij ook de hele tijd afvragen.

  Wie is Wiep, met wie sprak de vrouw en zou ze zelf haar hoofd geschoren hebben of komt het ergens anders door?

 • Laat een reactie achter