des verwondert: achter de kassa

19/05/2016 - 7 reacties

Heus, ik erger me niet aan heel veel dingen. Vaak denk ik tegenwoordig “ach, dan doe ik toch de tv uit/dan heb ik toch geen contact meer met diegene/dan lees ik die blogsitekrant toch niet en soms, jawel ook ik word met de dag wijzer, denk ik zelfs “ach als hij/zij daar nou gelukkig van wordt, wie ben ik dan om er wat van te zeggen.
Maar goed, dat zijn dingen die kun je uit doen/ niet lezen / wegklikken. Het is iets anders als je te maken hebt met chagrijnige kassameisjes.

Je hebt soms van die meisjes die achter de kassa werken en die kijken gewoon zo:

tumblr_mjrff0bUBy1s8czzko1_400

Laatst was ik bijvoorbeeld in de Kruidvat. Love de Kruidvat verder hoor, echt waar. Goed, je moet er vooral niet komen met een duowagen, een fietswagen of een grote rolstoel, maar he je kunt niet alles hebben. Er werkte een meisje achter de kassa en ze keek ten eerste al ontzettend sloom. Goed, dat kan. Heb ik ook weleens. Vooral in de ochtend, of in de avond, soms ook in de middag, goed praktisch de hele dag maarja 2 kinderen he enz enz.

Enfin, zij supersloom kijken dus, maar als je dan ook gewoon snel je werk doet. Nee. Ze werkte ook nog eens ontzettend langzaam. Hoe moeilijk kan het zijn om iets TE SCANNEN???  Daarnaast wist ze ook geen REET. Een klant vroeg haar iets en toen zei ze “dat durf ik niet zo te zeggen”.

Ik kan jullie 1 ding zeggen over mensen die zeggen “dat durf ik zo niet te zeggen” en dat is: ze weten niets. Ze willen eigenlijk zeggen “ik heb echt geen flauw idee, maar dat kan ik niet zeggen, dus ik maak het gewoon ietsje mooier dan het is”. Zucht.

Toen ik aan de beurt kon ik mijn ergernis nauwelijks verbergen. Maar ik zag wel dat het meisje wel heel jong was. Het was waarschijnlijk een weekend bijbaantje die ze wel aan MOEST nemen want wie betaalt anders je Redbull en je telefoon abonnement. En toen opeens moest ik denken aan mezelf op die leeftijd.

Mijn eerste bijbaantje was namelijk bij de Mcdonalds.  Ik was 16 en ik werkte er in het weekend en op de vrijdag. Voor 3 gulden per uur, geen grap. Ik begon bij de frites (nee, GEEN PATAT!) en aan het eind van de shift stonk ik naar Mcdonads en was alles vet: mijn huid, mijn haar, mijn handen, alles.  Ik stond ook weleens achter de kassa en daar had ik zo geen zin in, vooral niet op de zondag. Want dan is het er dus super druk en niets vervelender dan kinderen  die niet weten wat ze in de Happy Meal willen (als moeder kan ik het nu echt weten).  Op een dag was er een klant, een moeder, die tegen mij zei “tja meisje als je je werk zo stom vindt, dan moet je hier ook niet werken”.  Kwaad dat ik was! Hoe durft ze, stom wijf! Dat zeg je toch verdorie niet!

Nu, zoveel jaar later weet ik natuurlijk ook wel: ze had gewoon gelijk. Dat wil je alleen niet horen, als je 16 bent. Dus zei ik niets tegen het meisje bij de Kruidvat en wenste ik haar maar gewoon een hele fijne dag.

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageer Latina92 19/05/2016

  leuk stukje en prachtige gif van Kimmie K haha. Ik heb ook vanaf mijn 13e bijbaantjes gehad en probeer daar idd altijd aan terug te denken als ik een keer slecht bediend wordt / klantenservice aan de lijn heb / verkoopster me op straat aanspreekt/ etc. Cause I did all that, en het is idd vaak echt niet leuk.

  • Reageer Carrie 05/08/2016

   Gosh, I wish I would have had that inaofmrtion earlier!

 • Reageer Lonneke 19/05/2016

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het altijd enorm naar mijn zin heb gehad bij mijn bijbaantje. Ik werkte in een supermarkt, had toffe collega’s dus ik vermaakte me wel. Juist daarom irriteer ik me als iemand chagrijnig achter de kassa zit haha. Hoe dan ook ik blijf stug vrolijk goedemorgen en prettig weekend zeggen.

 • Reageer kIM 19/05/2016

  Wat nog irritanter is, met zulke types te moeten werken terwijl jij zelf wel zin hebt om je werk te doen (ok, ook niet iedere dag, vooral als de wekker gaat niet). Nu denk ik meestal maar dat ze misschien een verschrikkelijke baas hebben die nooit iets waardeert en maar 1 euro per uur betaalt en dit hun vorm van stil protest is, ofzoiets 🙂

 • Reageer Sylvia 21/05/2016

  Prachtig, die gif. En ontzettend waar ;P

 • Reageer Emma 22/05/2016

  Hahaha heel treffend dat gifje

 • Reageer Puck 23/05/2016

  Eigenlijk had die moeder helemaal gelijk. Waarschijnlijk wilde je dat toen echt niet horen, maar is het je wel bijgebleven op volgende momenten dat je achter de kassa stond. Misschien moeten we allemaal gewoon even zoiets zeggen, want ze hebben natuurlijk een keuze. Je hoeft niet bij je Mac of bij de kruidvat te werken, genoeg bijbaantjes te krijgen als je 16 bent… Zoek gewoon iets wat wel bij je past.

 • Laat een reactie achter