Des verwondert: moeilijke woorden

05/05/2016 - 6 reacties

Loesje-600-250

Ik volg een meisje op Facebook en ze gebruikt nogal moeilijke woorden. Of nouja; moeilijke “product-namen”. Laatst had ze een status update of er iemand een “selfinflatable matje” voor haar te leen had. Ik las het alsof het klonk van nou ja, je weet wel, zo’n selfinflatable matje, iedereen weet wel toch wel wat dat is en iedereen heeft dat toch wel toevallig in huis?

Ze vroeg ook eens of iemand ervaring had met een “water brush pen”. En bij een foto van haar kindjes schreef ze eens dat ze pakken van Ducksdays dragen. “Er zit ook een cosilanapak onder hoor”, schreef ze er nog bij.

Ik heb ook een vriendin aan wie ik laatst vertelde dat we nieuwe “ehh pliche gordijnen, die dingen weet je wel?” zei ik er nog achter aan. Ze wist meteen wat ik bedoelde. “Oh zo’n bottom up top down systeem” zei ze toen. Ze zei het heel snel. Alsof het iets was wat je nou eenmaal elke dag uitspreekt.

Ik voel me vaak dan een beetje dom. Of nouja, dom is een beetje groot woord, maar ik vraag me in ieder geval wel af of ik onder een steen heb geleefd dat ik niet meteen weet wat deze woorden betekenen. Ik las laatst overal “soit!”. Soit? SOIT? Wat is dat? Serena zei eens in een blogje dat Larissa het grote hotelbed had “geconfiskeerd”. Ik zou dus zeggen “ik pak dit grote hotelbed even af hoor jongens!”.  Net zoals ik gewoon “een stukje schrijven” zeg ipv “content op mijn blog plaatsten”. Of “finetunen”, die hoor ik ook heel vaak. Ik zeg dan “even perfectioneren hoor!”.

Het zal natuurlijk wel aan mij liggen, dat is vaak zo. Mijn woordenschat is gewoon niet zo breed denk ik. Of ik weet gewoon niet veel van producten. Dat kan allemaal. Maarja.
Soit.

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Sterrie 05/05/2016

  Er is toch ook niks aan als je google moet gebruiken om te vertalen wanneer je een blogje leest? Ik ben ook van de doe-maar-gewoon… *boks*

 • Reageer Wen. 05/05/2016

  Haha zo heeft iedereen z’n eigen taalgebruik toch? You lost me at Duckdays en cosidinges 😛

  Combi van opleiding, interesses, kringen waar je je in bevindt en gewoon je personality? Ik gooi overal Engels doorheen, gaat vanzelf. En ik ben ook van het confisqueren, heerlijk woord haha. Ik houd van taal.

  Sowieso moet je je nooit minder voelen dan een ander. Iedereen is verschillend ^_^ Makkelijker gezegd dan gedaan, I know.

 • Reageer Manja 05/05/2016

  wat betekend soit?
  Niet zo moeilijke woorden gebruiken Des, nu moet ik op google soit opzoeken 🙁

  • Reageer Manja 05/05/2016

   het betekend in het Frans:
   of ; hetzij ; namelijk ; ofwel ; omgerekend ; het zij zo; afgesproken; akkoord; goed; top

   Maar bedoel je dat? Ik weet het serieus niet hahahaha

 • Reageer kIM 06/05/2016

  Ik kan ook vrij weinig met mensen die zulke woorden gebruiken met het doel om intelligenter over te komen. Moet stiekem wel lachen wanneer ze daarna bijv. “enigste” zeggen, ha ik heb je!

 • Reageer Lenneke 07/05/2016

  Sommige moeilijke woorden zijn gewoon te grandioos om niet te gebruiken, maar verder ben ik bovenal fan van ‘keep it simple, stupid’. Ik ben zelf immers ook maar een simpele ziel. (Of moet ik nu dan juist ‘animus’ zeggen?)

 • Laat een reactie achter