Des schrijft gewoon een stukje tussendoor

04/06/2016 - 3 reacties

Vanochtend, 8: 07 zei mijn telefoon. Nouja, hij zei het niet, zover zijn we nog niet, maar hij gaf het aan. Acht uur. Nog erg vroeg. Ik was nog niet helemaal wakker maar wel wakker genoeg om even de Calm app aan te zetten voor te mediteren. De Calm app is mijn beste vriend, nowadays. “Het” is eigenlijk een zij, een heerlijke rustgevende stem die mij dagelijks helpt met het mediteren. Mediteren is dankzij de callm app nooit zo makkelijk geweest. Ik weet niet hoe ze heet, die stem. Ze stelt zich wel altijd netjes voor: “hello, my name is nogwat eleven, tenminste ik denk dus dat haar achternaam eleven is. “and i’m your daily calm for today”. Ze is vast lief, dat geloof ik echt. Wat wil je met zo’n stem. Ik zou nooit meditatie stem kunnen worden, vrees ik.

Ik mediteerde 25 minuten, ongeveer, dat zegt de calm app dan na afloop. Ik stapte uit bed en ik voelde het meteen. Geen pijn aan mijn rug. De laatste dagen heb ik last van mijn onderrug. Ik kon nauwelijks bukken. Ik deed een verwoede poging om de kussen van de vloer te rapen. Het duurde lang. Kennelijk heel lang, want Ed stond erbij en keek ernaar en pakte toen de kussen voor mij. “Die mama?”, zei hij toen. Lief, dat wel.

Ik maakte daarom maar een afspraak met de chiropractor. Gisteren. Gelukkig had hij nog een plekje vrij om half 10. Hij was eerst een zij, of tenminste, dat moet ik even beter uitleggen want met de genders van tegenwoordig zou dit nog best een logische zin kunnen zijn. Wat ik eigenlijk bedoel: tijdens mijn zwangerschap van Joep had ik ook al zo’n ontiegelijk last van mijn rug en toen ging ik ook naar de chiropractor, van dezelfde praktijk. Dat was een vrouw en ze sprak engels. Dat vind ik altijd zo moeilijk, maar het was ok.  Ze kraakte en kraakte, en het hielp best, veel beter dan de lesjes fysio die ik voorgeschreven kreeg (niet lullig bedoeld voor de fysios everywhere). Maar nu had ik dus een afspraak bij V. en V was ook nog eens “best knap”, zou ik tegen mijn vriendinnen zeggen. Hij leek een beetje op Josh Duhamel. Weet je wel. de man van Fergie? Hij speelde in Vegas? Volgens mij was ik de enige op de wereld die naar Vegas keek, want ik vond het een leuke serie. Maar best knap dus. en hij ging mij dus ook nog eens kraken.

Hij kraakte van alles. Hij ging op mijn zij soort van zitten/liggen, en mijn nek, mijn benen, mijn onderrug, overal deed hij iets of ging hij op zitten of op leunen of gewoon kraken en het voelde heerlijk. Ik merkte al meteen verschil. En toen vroeg ik aan V: moet ik nog een keer komen? En toen zei V “at hangt er vanaf. Wil je een gezond lichaam behouden?? Dat vond ik een beetje flauw antwoord. Dat zei ik hem ook “dat is een beetje flauw hoor V”. Hij moest lachen. Hij werd mogelijk nog knapper. “We gaan een scan doen en en het bespreken en we maken een behandelplan. En het komt goed”. Hij lachte weer. Hij ging weer weg en raakte mijn arm even aan

Maar goed, terug naar vanochtend. Ik merkte dus meteen geen pijn of in ieder geval veel minder. Na het mediteren besloot ik toch om Calm ook te volgen op Instagram en liet een berichtje achter “i’m so curious who’s the face behind the daily voice?!”
Tot op heden nog geen antwoord.

Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Reageer Jolyn 04/06/2016

    Vegas vond ik ook een leuke serie mede door Josh hihi

  • Reageer Suzan 06/06/2016

    Ik vind die stem ook heel fijn 🙂

  • Reageer Joëlle 09/06/2016

    Ha Des, ik zoek zelf nog een chiropractor vanwege een hardnekkige knieblessure (al een stuk of vijf fysio’s en een sportarts versleten…), is dat die In Synergy praktijk waar jij zit of een andere?

  • Laat een reactie achter