Des ad: Emma Matras

03/08/2016 - 1 reactie

Had ik al eens een keer geschreven over hoe laks LOML en ik zijn met spullen kopen? Vast wel. Maar toch: het is dus heel erg.

Wij doen dus maar wat. Ik zeg expres wij, al zou LOML dan zeggen: wij?? wij??! Je bedoelt: JIJ! Maar dat is dus niet zo. Hij ook. Net zo erg. We zien wat leuks, we denken: goh leuk, en we kopen het. Of het een goede koop is, of we niet eerst erover moeten nadenken of dat we er wellicht eerst wat meer informatie over zouden moeten zoeken: nopes.

IMG_6726_01s

Gevolg: we wonen inmiddels 5 jaar in ons huis en meer dan de helft heb ik inmiddels verkocht op Marktplaats. Geen grap. We hebben inmiddels 3 (!!) salontafels versleten. Of nouja: niet eens versleten, ik bedoel eigenlijk: we kwamen er na een tijdje achter dat het toch geen mooie handige salontafels waren.

Gelukkig worden wij, nou ja in dit geval wil ik “ik” zeggen, volwassen, want we denken steeds beter goed na over dingen kopen.

IMG_6657

Dat komt omdat ik immers een thuismama ben en dus vaak thuis ben. En ik wil een echt lekker thuis-gevoel hebben. Dat thuis-gevoel, dat is er steeds meer, gelukkig (hier nog niet).
Dus heb ik besloten, helemaal zelf jawel, dat het zo niet langer kan. Ik wil het huis helemaal herinrichten, en zoals de vlog kijkers misschien wel weten ben ik begonnen met het dakterras en het dek voor ons huis. Volgende zet: het atelier wil ik dicht laten maken. Daarna: een loveseat voor in de woonkamer. En ook: een salontafel, jawel, ik heb nog steeds hoop dat ik eentje vind die helemaal perfect is. Ook op de planning: onze slaapkamer. Niet dat ie opnieuw heringericht moet worden, maar ons bed…

IMG_6353_04

We zijn gewoon de Ikea ingelopen, gezegd: we willen een boxspring en klaar. Nooit onderhouden, nooit verder gezocht, nooit informatie gekeken op internet. Gevolg: ons bed ziet er niet uit. We willen nu echt een goede, want je slaapt er immers op en gezondheid, enz enz.

Laat ik net een mailtje krijgen van Emma matras , een webshop waar je je eigen matras kunt bestellen.

Enige tijd geleden toen Max en zijn vriendin in hun eerste gemeenschappelijke woning trokken begonnen ze een moeizame zoektocht naar hun eerste meubelstuk – een matras. Het eerste station was de plaatselijke matrassenspecialist, waar zich eindeloze rijen matrassen onder fluorescerend licht bevonden. Een door provisie gedreven verkoper heeft de beide leken als snel een compleet memoryschuim matras van € 1699,00 aangesmeerd. Deze investering zou ze naar de zevende hemel brengen – maar deed het echter niet. Lange levertijden, verwarrende retourcondities en een verkeerd advies maakten de hele belevenis tot een nachtmerrie. 

Toen Max zijn verhaal met Markus deelde, verraste het hem niet soortgelijke ervaringen te horen. De beide oude vrienden van de universiteit besloten daarop het probleem in Duitsland aan te pakken. Na enig onderzoek stelden ze vast, dat andere landen zoals de VS een veel transparantere en klantvriendelijkere markt laten zien. Dat inspireerde de beide mannen.

Wij geloven erin, dat premium-producten ook tegen een eerlijke prijs en met klantvriendelijke condities aangeboden kunnen worden. En zo ontstond emma. 

De naam is overigens afkomstig van Markus’ kleine zusje, dat ook emma heet. Omdat die beiden een erg nauwe band met elkaar onderhouden, vindt Markus dat iedereen “zijn eigen” emma zou moeten vinden.

IMG_5366_Matratze_kante_schraeg_01

Een matras via internet kopen, dat kan dus gewoon. En natuurlijk is het handig om het eerst uit te proberen. Dus biedt Emma Matras 100 dagen lang proefslapen aan op een Emma matras. Bevalt ie toch niet? Halen ze em ook weer op.

Ik denk dat LOML en ik dat maar gaan doen.  Niet meer zomaar iets kopen maar gewoon Echt Goed Laten Informeren.

IMG_4241_05

 

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Ilse 06/08/2016

    Ik ga hier eens naar kijken! Wij hebben ook echt een nieuw matras nodig, het is nog steeds het matras wat het goedkoopst was bij de Ikea toen ik op kamers ging. Maar kont er steeds niet van omdat we gewoon niet weten waar te beginnen.

    Ik weet trouwens niet of ik het zo’n compliment zou vinden wanneer mijn broer een matras naar mij zou vernoemen :p

  • Laat een reactie achter