Des Bloeit: de pubertijd

17/08/2016 - 4 reacties

In de Libelle (inderdaad ja) las ik eens iets over de pubertijd. En zoveel dingen kwamen mij zo bekend voor. Dus wil ik jullie ook wel eens iets vertellen over mijn pubertijd ja. Omdat die hels was, zo hels, maar goed ergens ook zo mooi want kijk waar ik nu sta enz enz bladibla:

 • ik had een blokjesbeugel met…ROZE(!!) elastiekjes. Ik koos roze omdat ik dat zo’n mooie kleur vond maar ik had er, als puber, natuurlijk helemaal niet over nagedacht dat die roze elastiekjes ERG opvallen als je lacht. Nouja…als je al lacht terwijl je puber bent…
 • dat was nog niet alles! Ik had ook een buitenboord beugel, je weet wel, zo’n ding met zo’n band om je nek. En ik had een corset. En een bril. Ik was officieel compleet als een nerd.
 • ik had ook jeugdpuistjes maar thank the lord dat ik geen acne had. Ik gebruikte ook Clearisil, terwijl dat volgens mij best een agressief product was?
 • Verder gebruikte ik natuurlijk make up van Miss Sporty (!!), kennen we deze nog?!
 • Ik weet nog goed mijn eerste handtasje: dat was een gele (…). Hij was heel klein en ik wist niet eens wat er ik er in moest doen dus soms liep ik ook gewoon met een LEEG tasje op mijn schouder, OMG.
 • mijn eerste bh was een blauwe met bloemetjes (….) van de Hema. Het was niet echt een bh, meer een top. Er was ook niets om te ondersteunen want ik was zo plat als een dubbeltje. Ik weet nog goed over de “potlood-test” die in de Tina (die las ik ja! Noortje!) stond, maar ik had alleen maar 2 mini tepeltjes.
 • ik las ook de Fancy (dat vond mijn moeder niet zo goed want er stonden dingen in als “tongen” en “tampon”) en ook de Hitkrant en de Break Out (NAAKTE PIEMEL STOND ERIN!).
 • ongesteld werd ik ook veel te laat en ik mocht natuurlijk geen tampon gebruiken (mijn moeder wist niet eens wat dat was) dus liep ik 1x in de maand met een MEGA maandverband in mijn bloemetjes (!!) onderbroeken.
 • ik was echt een dramaqueen. Ik voelde me zo onbegrepen door mijn ouders en alle leraren en de rest van de wereld. En ik was natuurlijk een ontzettende jongensgek. Elke maand wel verliefd op een ander.
 • met vriendinnen (hartsvriendinnen natuurlijk) had ik een schriftje waar we elke dag wat inschreven. En elke dag ook een “top 5” van “knapste hunks van de school”. Deze schriften, geen idee waar ze zijn maar ik hoop dat ze inmiddels ritueel verbrand zijn.
 • met mijn beste vriendin fietste in naar school, zat ik mee in de klas, schreef ik mee in een schriftje, we fietsen weer samen naar huis, soms gingen we ook samen huiswerk maken en NOG zaten we ’s avonds ook aan de telefoon (de huistelefoon!!) voor wel een uur lang te kletsen tot groot ongenoegen van onze ouders. Waar we over praatten, geen flauw idee, maar er was echt nauwelijks een stilte. Ik kan me niet voorstellen dat ik dat NU nog zou kunnen, met niemand niet.
 • ik voelde me ergens heel trots toen ik voor het eerst haar had waar ik het normaal niet had. En METEEN scheren he, ja ook die ene haar onder mijn oksel die niemand zag.
 • ik was heel brutaal en heel rebels. Ik schreeuwde tegen mijn ouders, had ook echt een grote mond, en ik was op een gegeven moment zo vaak de klas uitgestuurd dat de leraar naar mijn ouders belde (en ik weer ruzie met ze kreeg).
 • ik weet nog wel dat ik gewoon echt graag volwassen wou zijn en me dit ook echt voelde*ahum* maar ik voelde me nog zo behandeld als een klein kind door “de volwassenen”. Verschrikkelijk. Ik wou ook heel graag een “beste vriendin” relatie met mijn moeder terwijl dat natuurlijk helemaal niet kon (dat begrijp ik nu).
 • ik denk dat ergens rond mijn 16de, 17de, de pubertijd voorbij was. In ieder geval op mijn 18de want toen ging ik voor mijn rijbewijs dus toen voelde ik me echt geen puber meer.
 • ik weet niet of ik terug zou willen. Ergens wel, en dan zou ik zoveel meer genieten van die nog zo onbezorgde tijd. Dat ik toen zo snel volwassen wou worden terwijl ik nu juist soms weer klein wil zijn…ongelofelijk.
 • ik hoop dat Ed en Joep als pubers het gevoel hebben dat ze altijd bij mij terecht kunnen. Dat ze weten dat ik nooit zou oordelen en ze altijd zou (willen) helpen.

Jullie zouden het nu waarschijnlijk het liefst een foto willen zien van mij als puber willen zien maar dat kan ik het internet niet aandoen.

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Jenn 17/08/2016

  Heerlijk herkenbaar, haha! Ik kan me vaag herinneren dat ik bij mijn blokjesbeugel een keer geen kleurtjes kon kiezen, toen kreeg ik een beetje bruin/groenige elastiekjes. Dat zag er zo vies uit!

 • Reageer Priscilla 17/08/2016

  De Break Out inderdaad met die pagina met de twee bloters.. bleef fascinerend. Ik vond mijn beugel trouwens geweldig!

 • Reageer Manja 17/08/2016

  jaaa de schriftjes en de fancy, hitkrant en Break Out, dat waren nog eens tijden hahahaha
  Op mijn vakantie kwam ik iemand tegen met nagellak van Miss Sporty, we moetsen heel hard lachen, is blijkbaar nog heel lang te koop geweest (en nu nog??)

 • Reageer Sjoukje - meergeldminderstress 18/08/2016

  Oh heerlijk, zo herkenbaar! 🙂 Ik wil nog best weer jonger zijn, maar ik ben zo blij dat ik die leeftijd ontgroeid ben! Dat tasje ook 🙂 En dat naar elkaar schrijven en dan ook nog constant bellen, dat deden wij ook. Geen idee meer waarover, jammer genoeg heb ik de schriftjes niet meer.

 • Laat een reactie achter