Des Bloeit: yesss queens, yess!

20/08/2016 - 9 reacties

(Dit stukje is een verlengde van dit stukje, dus als je die nog niet hebt gelezen omdat je het ww nog niet hebt gekregen: do ask)

Bij Galadarling las ik van de week dit stukje, waarin ze beschreef hoe ze afgelopen jaar veranderd was. En ik dacht even aan mezelf, want zo ben ik dan, en ik dacht ook er ook aan wat voor ander mens ik begin dit jaar was, en nu 8 maanden later dus zo:

ik heb het gevoel dat ik op dit moment in de kracht van mijn leven sta. Ik voel me mooi, sterk, slim, krachtig, ik voel me vrouwelijk, ik voel me 100% 1 met mezelf. Ik leer mezelf steeds beter kennen, en vooral meer te waarderen.  Vooral de laatste tijd zit ik in een soort spirituele ontdekkingsreis met mezelf and I love it. Ik was laatst yoga aan het doen (met mijn nieuwe vriendin, I love her, ik zal nog eens een apart stukje over haar schrijven, want dat verdient ze) en ik was me super bewust van hoe sterk mijn lichaam is en hoe ver het kan gaan. En toen dacht ik hoe fijn ik het nu vind, de fase waar ik nu in zit. Het ontdekken. Mezelf ontdekken. Mezelf leren kennen. En yes, dat kan soms zeer confronterend zijn, soms een beetje eng, maar ik weet nu dat dat op lange termijn alleen maar goed is.

ea6bb8f994f23ce08f5378fb7f9a3eb2

Niet bang zijn, altijd eerlijk zijn.
Het is iets waar ik begin dit jaar achter kwam en waar het rond mei verder verdiepte. Ego = angst. Ik heb kennelijk veel angst toegelaten in mijn leven, de afgelopen tijd. Bang om wat andere mensen zouden denken. Bang dat ik alleen zou eindigen. Bang dat ik het niet aan kon. Bang hoe ik over zou komen. Dat allemaal niet meer. Sinds ik mezelf 100% accepteer, ben ik niet bang meer. Niet bang om mensen te verliezen, niet bang om mezelf te laten zien hoe ik ben, niet bang meer zijn voor oordelen. Want het gaat om: MIJ. Hoe ik denk, hoe ik het wel, mijn wereld, mijn leven. Ik las er tig boeken en blogs over, maar ik weet pas nu hoe dat echt voelt. En als je eenmaal zover bent kan ik je zeggen: dat voelt dus fucking goed. Ook heb ik besloten om eerlijk te zijn. Want dat durfde ik nooit (angst). Want als ik eerlijk zou zijn, wat zouden mensen zeggen/denken? Ook niet meer. Ik wil eerlijk zijn en ik wil mezelf kunnen uiten zoals ik ben. Dit alles, uiteraard, op een respectvolle manier.

Ik ben Des
Ik begin mezelf steeds beter te leren kennen en ook steeds meer te waarderen. Ik kan zeggen wanneer ik trots op mezelf ben, ik durf zacht voor mezelf te zijn, ik hou van mezelf. De ene dag meer dan de andere, maar het gevoel is er. Ik ben er ook super trots op dat ik vrouw ben. Ik voel me krachtig en sterk, gezond en liefdevol.

Femine Divine
Dit komt de laatste tijd steeds meer terug tijdens mijn ayahuasca reizen, en dat is niet voor niets. Kijk maar om je heen: feminisme gaat weer een steeds sterkere rol spelen, en dan niet op die okselhaar manier, maar op de manier zoals het, in mijn ogen moet, wees er trots op dat je vrouw bent. Durf jezelf te uiten. Wees niet bang dat je too much bent. Dit gedicht, voorgelezen in Beyonce’s Lemonade, zegt dat heel mooi. Try to be softer, try to be prettier. Nee. Wees zoals je bent, 100% vrouw. Ik wil ook niet meer oordelen over anderen, en al helemaal niet meer over vrouwen. Ik ben me ervan bewust dat wij vrouwen juist bij elkaar horen, dat we elkaar horen te steunen (ipv af te kraken), dat we met z’n allen steeds sterker zijn. We are connected, ja daar geloof ik heilig in. Lees ook dit mooie stukje erover.

Vriendschappen
In het verlengde van hierboven: omdat ik verander en in een bepaalde vibe zit, merk ik ook dat sommige mensen niet meer bij me passen. Of op een andere manier bij me passen. Ik ben de laatste tijd vriendschappen onder de loep aan het nemen. Wie past bij mij, welke vriendinnen wil ik om me heen, en wat voor vriendin wil ik zelf zijn?

Bewustzijn
Ik mediteer dagelijks, zeker 2x per dag. Hierdoor, en door ayahuasca, merk ik dat ik steeds meer open sta en me ontzettend bewust ben van mezelf. Over dat openstaan: dat vind ik soms erg moeilijk. Mijn intenties van de afgelopen maanden waren vooral dat ik meer wil voelen, en dat doe ik nu zeker. Ik weet sommige gevoelens moeilijk te plaatsen en sommige gevoelens komen hard binnen. Soms is het heel veel ineens. Doordat ik me ook heel bewust ben: van alles wat ik voel en denk kan dat ook confronterend zijn.  Maar dat bewustzijn is al zo’n grote stap. Als je je ergens bewust van bent weet je ook hoe je dingen kunt veranderen.

Lichaam
hoewel hier en daar wat dalen (vooral na de zwangerschap) durf ik gerust te zeggen dat ik het meeste van de tijd tevreden ben met mijn lichaam. De laatste tijd voel ik me vooral trots. Trots op hoe krachtig en lenig mijn leven is. Trots op wat ik kan dragen, wat ik aankan.

Come out the spiritual closet
Dit las ik in “Light is the new black” van Rebecca Cambell (ik bespreek dit boek ook in mijn favorieten filmpje). Ik wil soms overkomen (bij anderen, daar is ie weer) alsof ik niet zweverig ben, alsof ik niet spiritueel ben. Bang (kijk, daar is die weer) om uitgelachen te worden. Ook dit wil ik niet meer. Ik ga me niet verdedigen of dingen “geheim houden”. Spiritueel zijn betekent ook: veel mezelf bezig zijn, en dat doe ik nu. Ik doe regelmatig ayahuasca ceremonies en daar heb ik veel aan. Los daarvan vind ik de sfeer tijdens zo’n ceremonie ontzettend liefdevol.  Ik weet dat ik er eerder iets over heb geroepen: maar hebben jullie behoefte aan een apart stukje over ayahuasca? Misschien dat je dan je vragen bij de comments kunt achterlaten, dan kan ik aan de hand daarvan eens een stukje schrijven.

En jij?
Omdat ik van jullie hou (like serieusy) ben ik super benieuwd naar waar jullie nu staan in jullie leven. Of eigenlijk gewoon heel simpel: hoe gaat het met jullie? Laat het me weten in de comments of per mail (vind ik ook heel leuk!!).

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageer Wen. 20/08/2016

  You’ve got mail!

 • Reageer Geanne | Sweet Suzie 20/08/2016

  Hey Des, wat een goed artikel! Ik ben het met je eens dat we ons niet moeten schamen voor onze spiritualiteit, maar ik merk dat ik dat zelf ook nog regelmatig doe. Zo zonde! En ik ben zeker geïnteresseerd om meer te horen over die bijzondere ceremonies. Ik heb er namelijk nog nooit van gehoord, maar het heeft zeker mijn interesse gewekt.

 • Reageer Kleine Atlas 21/08/2016

  Ik heb hierover nagedacht 😉
  Ik denk dat ik zelf tussen twee houdingen of ‘vooruitgang’ of zoiets zit. Soms voel ik me ook sterk & krachtig & slim & mooi. Dan voel ik hoeveel ik bijleer en hoe hard ik evalueer.
  Dan weer voel ik me klein & zwak & alsof ik nooit never jamais over mijn liefdesverdriet zal raken en die ander altijd als de betere en succesvollere van ons beiden zal beschouwen.
  Ik worstel met best veel dingen en al best veel jaren: de kleren die echt bij me passen, het kapsel dat ik leuk vind (hoe doe jij dat toch altijd, Des?), geen vriendje, wel een kind (en hoe dan), geen goede job (en toch een masterdiploma, bijna), gedoe, gedoe.

 • Reageer Anke 21/08/2016

  Ik vind jou zo tof Des. Hoe je dit weer op papier verwoord en hoe jij het allemaal doet is echt een voorbeeld voor mij. Ik ben zelf nog lang niet zo ver en ik vind het best moeilijk om te verwoorden op wat voor punt ik me nu bevind. Ik ben de laatste tijd wel weer veel bezig met mijn leven en ben me er heel erg bewust van dat ik mijn denkwijze (levenswijze?;)) moet veranderen als ik echt gelukkig wil worden, dus dit stukje komt als geroepen. Als ik mezelf er ooit toe kan zetten om dingen (voor mezelf) op papier te zetten wil ik het wel sturen als je het leuk vind om te lezen.

 • Reageer Anke 21/08/2016

  Ohja.. stukjes over ayahuasca zijn wat mij betreft altijd welkom!

 • Reageer Marjolijn 21/08/2016

  Alleen maar liefde ❤❤❤
  (En mag ik het wachtwoord van je vorige stukkie?)

 • Reageer Ineke 21/08/2016

  Jaaa, Yoga with Adrienne! She’s the best! Zelfs mijn vriend doet af een toe mee met filmpjes van haar. Leuk!

 • Reageer yvonne 23/08/2016

  Wat mooi geschreven Des. Zo fijn dat je weet wie je bent er je bent wie je bent. Hier is het nog een zoektocht….

 • Reageer Ilse 26/08/2016

  (Stille lezer&kijker hier!)
  Heel graag een stukje over ayahuasca. Ik ben er erg benieuwd naar maar het lijkt me ook spannend en eng.

  Ohja, en meer stukjes over spiritualiteit is ook liefde!

 • Laat een reactie achter