Des moedert: daar is weer, het buikje

04/08/2016 - 7 reacties

Weet u nog dit stukje? Het was ruim 4 maanden nadat ik was bevallen van Ed en kennelijk zag ik er nog steeds zwanger uit. Zo erg zwanger dat een collega dus tot 2x aan toe vroeg “hoe ver ik was”. Verschrikkelijk vond ik het.

Inmiddels is Joep bijna 2 jaar oud (let wel: dus 2 jaar na de bevalling) en is het mij de afgelopen tijd al 2x overkomen dat ik de vraag kreeg of ik zwanger was.

De eerste keer was toen ik Ed ging ophalen bij het psz. Daar vroeg een klein jongetje  aan mij “mevrouw, heeft u een kindje in uw buik?”.  Op dat moment kan ik denken dat het lieve kind misschien denkt dat alle mevrouwen kinderen in hun buik hebben. Of hij had het misschien in een boek gezien. Dat zijn natuurlijk allemaal smoesjes want er zijn 2 soorten mensen die altijd de waarheid spreken: kindjes en dronken mensen.

De tweede keer gebeurde vorige week. Ik wou mijn buurvrouw wat vragen en toen vroeg ze “trouwens meid, ben jij nou zwanger?”. Ik kon op dat moment niet anders doen dan lachen (ik vond het ook echt een grappige vraag).

The thing is: ik snap het ergens ook wel. Ik ben niet dik, maar ik heb wel een buikje. Een klein buikje. Als ik een andere vrouw zie met hetzelfde buikje zou ik denken “of ze is zwanger, of ze heeft gewoon een buikje. En omdat ik het niet zeker weet ga ik niets vragen” (DIT IS EEN TIP VOOR IEDEREEN DIE DIT LEEST. TWIJFEL JE? VRAAG OF ZEG DAN NIETS!!!!!!).

In de ochtend is het plat (hand opsteken als je dit buikje het liefst je hele leven wilt). Aan het eind van de dag, na 3 maaltijden, en ok hier en daar soms een tussendoortje, heb ik dus een buikje. Een klein hangbuikje, en hier is dus de een foto ter bewijs:

Screenshot_20160804-212613

En zo ziet dat er dus uit in bikini:

toegegeven: hier zit een zeer, voor mij, voordelig filtertje overheen

toegegeven: hier zit een zeer, voor mij, voordelig filtertje overheen

Een vriendin van mij is trouwens echt zwanger (zo’n 4 maanden) en zij heeft zo’n zelfde buikje.  Ik vroeg aan LOML of ik nou echt een buikje heb en toen zei hij heel lief en politiek correct “misschien”.

Ik vind het niet eens echt heel erg. Denk ik. Ik ben het buikje liever kwijt dan rijk, maar ik hou ook teveel van eten en te weinig van sport. Bovendien hoor ik van iedereen dat het vet van je buik het langzaamste eraf gaat + ik heb weinig geduld = geen goede combinatie.

Van mijn beste vriendin R. (die het ook al een paar keer is overkomen) kreeg ik het beste antwoord: zeggen dat je gewoon dik bent. “Moet je zie hoe rood ze dan woorden” zei ze.

Dus zei ik tegen mijn buurvrouw “nee nee, het is gewoon vet”.  “Oh sorry! Nouja, maar ik dacht zoiets van..”, zei mijn buurvrouw. Wat ze precies dacht wist ik ook niet.

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageer Lin 04/08/2016

  Omg, ik snap nooit dat dit kan. Het hoofdje moet er bekant uitkomen wil ik het durven vragen.

  Zou het van jou trouwens echt niet denken of het moet aan je mooie happy glow liggen! You look fab and healthy!

 • Reageer Linda 05/08/2016

  Heel herkenbaar! (voordat ik zwanger was van nummer 4 dan he..) Omg hoe zou het na deze zijn! Dan heb ik natuurlijk een nog dikkere buik. aii… Anyhow, ik vind je prachtig!

 • Reageer Manja 05/08/2016

  Ja hier ook een platte buik in de ochtend en een ‘zwangere’ buik in de avond. Ik vind het wel grappig, ik zet hem even extra uit en ga dan lopen showen aan mn vriend. Maar nog nooit de vraag gehad gelukkig, en zo erg is het bij mij ook weer niet, ligt heel erg aan mn houding XD

 • Reageer Kleine Atlas 05/08/2016

  Joh, wat ben jij mooi!! In die bikini straal je van zelfvertrouwen. Buiken zijn normaal bij vrouwen!!
  En wat leuk dat je weer schrijft!!

 • Reageer Nicole 07/08/2016

  Ik draag corrigerend ondergoed. #justsaying

 • Reageer kIM 10/08/2016

  Yes, je bent terug!
  Damn, doe mij zo’n bikinibody, fietfieuw! Die gewoon dik ga ik ook maar eens gebruiken de volgende keer als een ex-collega weer durft te vragen hoe lang ik nog moet…

 • Reageer Tilly 16/11/2016

  Hello,Have you posted about ICSI? If so, could you direct me to that post? I’m wondering when ICSI should be done. It seems as if more REs are recommending it. My RE recommended it because my hus#2nd&b8a17;s morphology is low. His sperm count is also in the lower end. Are there risks from ICSI?

 • Laat een reactie achter