Des Moedert: Ed en zijn vele vrienden

04/08/2016 - 1 reactie

525f7577c1a37faec1f00a9a5a8b992b

Er zijn veel dingen die ik super schattig vind aan Ed. Hoe hij nog steeds de letter “k” niet kan uitspreken bijvoorbeeld en dan niet de toko zegt, maar de toto. En niet “mama, kom eens” zegt maar “mama tom eens”. En niet “koekje” maar “toewie” (de logica zie ik hier ook niet in, maar ok)

Ik vind het ook zo leuk en vooral erg kinderlijk dat Ed iemand al heel snel  zijn “vriend” noemt. En met heel snel bedoel ik vooral: 1x ontmoet en diegene is meteen zijn vriend.

Zo waren we laatst op een verjaardagsfeestje en daar was een meisje die ik toevallig nog ken van vroeger. Zij is nu ook getrouwd en 2 kinderen verder en haar oudste had ongeveer dezelfde leeftijd als Ed. Ze speelden de hele middag met elkaar en toen we naar huis gingen zei Ed “mama, dat is mijn vriend”.

Zelfs kindjes waarmee hij in het verleden eens een keer gepraat heeft is het “oja, dat is mijn vriend”. Ik vind het zo aandoenlijk. Want wanneer roep ik nou eigenlijk dat iemand echt mijn vriend is?

Niet als ik een halve middag met iemand heb staan kletsen, nee nee. Dan zou ik zeggen “een kennis”. Of nog erger “iemand die ik ken” (ja dat zeg ik wel vaker).

Iemand een vriend noemen, daar moet ik eerst toch even over nadenken. Of diegene voldoet aan de voorwaarden van het vriend zijn. Altijd klaar staan, niet oordelen, eerlijk zijn, vertrouwen, humor, mij taggen in kattenfilmpjes op Facebook, ik moet met diegene over alles kunnen praten, inclusief onderwerpen als lichaamsbeharing en gênante sex dingen. Dan ben je mijn vriend.

Voor Ed werkt dat niet zo. Voor hem is het veel simpeler. Ik speel met je dus jij bent mijn vriend. Ik wil dit stukje eigenlijk niet afsloten met zo’n cliché zinnetje als “hadden wij volwassenen dat ook maar”.
Maar het is wel zo.

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Manja 05/08/2016

    hmm ja, ‘iemand die ik ken’ is zo afstandelijk vind ik, vaak maak ik een verklein woord, vriendinnetje van… en dan waar ik die persoon van ken. Of ik die persoon dan ook echt als een vriendin zie is een tweede, maar praat wat makkelijker haha

  • Laat een reactie achter