Des moedert: het is zwaar maar niet meer zo zwaar en ik kan het.

11/08/2016 - 3 reacties

8258dd6dcd83c8a19eace3a8ef3530c3

Laatst zag ik mezelf weer eens bezig met de kids. Heen en weer, achter ze aanrennen, luiers om, schoenen aan, nog een doekje over die altijd vieze mondjes. Op dat moment kan ik ook wel ergens lachen, om mezelf. Zie mij nu de ultieme mama zijn. Wie had dat ooit verwacht?

Ja ik dus, heust wel. Maar niet zo. Toen Ed net geboren was dacht ik niet dat het zo zwaar kon zijn. En het was maar 1 kind! Mijn oma had er 13!! Hoe zwaar was het nou om voor 1 kind te zorgen?! Nou heel zwaar, en toen werd ik ook nog eens zwanger van Joep. Die laatste loodjes van de bevalling waren loeizwaar, en toen werd Joep geboren. Ed kon nog niet lopen, ik had opeens 2 kinderen in de luiers en LOML was al meteen aan het werk. Daar zat ik dan thuis, nog volop in de hormonen. Oh wat vond ik het toen pas zwaar.

Toen Ed nog 2 dutjes op een dag deed dacht ik het nooit te kunnen volhouden als hij 1 dutje ging doen. Of nog erger (!!): helemaal geen dutjes. Dan had ik dus echt geen pauze. Of toen Ed nog naar de kinderopvang ging. En ik opeens thuis kwam te zitten en we de kinderopvang stop gingen zetten. Dan moest ik dus echt fulltime (!!) voor de kinderen zorgen!

Ed en Joep spelen nu soms bij de buurjongen. En ze kunnen met zijn 2en spelen. Ik kan even snel het vuilnis wegbrengen. Ik kan koken. Ik kan even het huis schoonmaken. Ik durf de deuren open te houden, ze kunnen inmiddels zelf de trap op en af. Ja, het is echt waar wat iedereen toen tegen mij zei: hou vol! Het wordt makkelijker, ze groeien steeds sneller, ze worden zelfstandiger, je krijgt een ritme: het wordt leuk!

En dat is het dus echt. Joep is bijna 2 en gaat dan ook naar de peuterspeelzaal. Dat betekent dat ik straks 2 vrije ochtenden heb. Soms komen de oma’s nog maar vaker zeg ik nu: het hoeft niet perse meer. Ik kan het nu alleen af. Ik kan dit. En zo zwaar als in het begin, dat is het niet meer.

Dus zorg ik fulltime voor de monsters en vaak alleen want LOML is vaak weg ivm zijn werk. Had ik dit verwacht, 3 jaar geleden? Dat ik dit aankon? Nooit. Wat maar wil zeggen: onderschat je eigen krachten niet vrouwen.
Insert hier een powerfulle quote.

Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Reageer laura 11/08/2016

    Dank precies wat ik nu even nodig had om te horen.

  • Reageer Suus 11/08/2016

    Ik wil nog lang geen kinderen Des, maar ik vind dit wel een hoopgevend blogje :p

  • Reageer Kleine Atlas 11/08/2016

    Ik weet het. Het wordt echt beter. Zoveel beter.

  • Laat een reactie achter