Des schrijft tussendoor een stukje: de trein

23/08/2016 - 1 reactie

20160821_224130

Zondagochtend, 9:00 uur. 
Ik doe mijn ogen open en ben nog moe. Een beetje. 9 uur zegt de telefoon, nouja, dat zegt ie niet, maar afijn. Als je om 9 uur wakker wordt als moeder heb je eigenlijk wel uitgeslapen.
Ik rek me uit en blijf nog even liggen. Mediteren in de ochtend is heel fijn. Boven hoor ik voetstappen. LOML is er al uit, hij is koffie aan het maken. Ik hoor hem in de keuken lopen.

11.00 uur.
Ik moet nog 1 filmpje aan mijn vlog toevoegen, dan is ie klaar om ingepland te worden. Ik stuur nog wat mailtjes: naar bol.com want de juicer is weer stuk. Naar de kinderopvang, dat ik geen inkomen meer heb. Naar lezers die het wachtwoord nog willen. Naar andere lezers met wie ik zo af en toe mail. Naar de verloskundigepraktijk waar ik voorlichting geef voor DesDraagt.

11.30 uur.
Ik wacht tot mijn vlog is ingepland en ik open Yoga with Adriene. Adriene….ze is zo leuk. En grappig. Ik wil al haar yoga filmpjes doen, gewoon om dat ze zo grappigs is. En ik lenig wil worden. En yoga is gewoon goed, want gewoon. Ik doe de detox  dit keer. Mijn yoga matje rol ik uit en ik begin. Na 15 minuten zweet ik al. Dit is goed, denk ik dan maar.

13.00 uur.
Na yoga mediteer ik nog 10 minuten. Ik drink nog een glas water met citroen en gember. Er worden echt heel veel citroenen gebruikt in dit huis. En havermout. En soyamelk. Gember, mwah. Apart eigenlijk, want ik gebruik gember ook bijna dagelijks. Ik doe de douche aan en kijk naar mijn haren. Niet heel vet, maar inmiddels wel langer dan 1 week niet mijn haren gewassen [/no poo methode]. Ik doe wat baksoda in een bakje, en haal mijn nieuwste body scrub sheabutter van de Body Shop erbij. Douchen.

14.00 uur.
Ik twijfel even maar ik koop toch een caramel machiato bij de Starbucks. Geen vietnameze koffie gehad vanochtend. En ik heb koffie nodig. Hou ik mezelf voor dan. Nee, dat is niet waar. Ik stel me aan, ik wil gewoon iets in mijn handen hebben.

14:30 uur.
In de trein. Oordopjes in. Muziek aan. Doei.

16:00 uur.
Mijn vader appt mij. Dat is ook voor het eerst. Of hij mij op moet halen van het station? Ik loop wel, app ik hem terug. Het regent, appt hij terug. Nee, app ik terug. En bovendien, app ik hem, ben ik niet van suiker.
Hij zegt dit zelf altijd als we willen dat hij zich ziek meld omdat hij 40 graden koorts heeft.

18:30 uur.
Bbq bij mijn ouders. Kip sate. Gado gado. Tjolo tjolo. Lamskotoletjes. Het is 1 van de redenen waarom ik nooit vegetariër zou kunnen worden.

20:45 uur.
ik besluit toch om de trein terug naar Groningen te nemen. Met de kinderen. Het is maar 30 minuten, correctie: 35 minuten, en het is toch vakantie. Dan maar om 22.00 uur slapen.

21:45 uur.
Elke keer als ze koeien zagen (dat was vaak) zongen ze Old Mcdonalds. Verder vroeg Ed waar de auto’s waren. En de wielen van de trein, waar waren die? Op de fiets terug naar huis waren ze de hele tijd op zoek naar de maan. “Ik denk dat de maan zich heeft verstopt” zei ik. “Maahaaan, waar ben je?!”, schreeuwden ze toen beiden.

22:10 uur.
Ik lig op bed. De kinderen heb ik 10 minuten geleden op bed gebracht. Het is nu al stil. Perfect.

Vorige post Volgende post

1 reactie

 • Reageer Kleine Atlas 23/08/2016

  Ow joh, super allemaal. Echt zoveel herkenning in deze blog:
  wij nemen keivaak de trein, en ik doe dat steeds liever.
  Mijn kind wil allemaal details weten over treinen en andere dingen waar ik werkelijk nog nooit aan gedacht heb (‘heeft een trein benzine nodig? hoeveel motors heeft een trein?’)
  In de vakantie gaat mijn kind ook vaak laat slapen (en in het jaar stiekem ook nog best vaak, hier moet ik meer regelmaat inbouwen nu hij 3 is)
  wij zingen liedjes op de fiets, en hij Groet de Dingen :=)

 • Laat een reactie achter