Des verwondert (of Des bloeit?): Over mijn rug enzo

25/08/2016 - 8 reacties

Omdat het jullie vast ook wel interesseert: ik heb dus best wel een slechte rug. Wie niet Des, lekker boeiend zou je denken, ik snap het. Maar toch, omdat het vandaag 31 graden is (bij ons thuis binnen 27 graden), en ik heerlijk op het dek zit met mijn laptopje op mijn zwetende schoot en de kindjes in een zwembadje tegenover mij elkaar nat zitten te spetteren schrijf ik toch even dit stukje van me af.

Ik heb namelijk scoliose of eigenlijk kan je beter zeggen dat ik schots en scheef ben. Als ik naakt voor je sta (en dat wil je stiekem heust wel) kun je het heel duidelijk zien bij mijn heupen, de rechterkan tstaat net iets hoger. Ik heb heel lang fysiotherapie gehad en een corset gedragen en een zooltje in mijn schoenen gedragen maar inmiddels ben ik uitgegroeid en heb ik, naast het feit dat ik nooit de lengte van Naomi Cambell zou hebben, ook geaccepteerd dat ik dus scheef sta. Ik heb daar bijna geen last van, behalve als ik lang sta of lang loop. Een dagje shoppen, daar ga ik het bijvoorbeeld zeker van merken.

De laatste tijd heb ik bijna nooit meer last van en dat komt dus door deze wonderbaarlijke uitvindingen:

Een nieuw bed.
Ok, die hebben we nog niet, maar we zijn wel afgelopen zaterdag gaan zoeken voor een nieuwe. En djies wat een keus. Topmatras, boxspring, tijk, ventilatie, spiraal scheef, spiraal recht, enz enz, ik heb van alles gehoord. We hebben inmiddels onze keuze beperkt tot 2 bedden: eentje van Auping of eentje van Swiss Sense. Met prijskaartjes waarvan mijn vader een hartaanval kan krijgen (en dan zit er ook nog 1800 euro (!!) tussen). Welke we kiezen weten we nog niet, daar gaan we deze vrijdag over ruziemaken. Wat we (LOML en ik dus) wel weten is dat het bed wat we nu hebben, een boxspring van de Ikea, helemaal af is. Deze hebben we ook echt op zo’n domme manier gekocht: even naar Ikea, even liggen, goh nemen we deze, joe ok bedankt. Het bed is te zacht, de veren voelen/horen we springen, en ook te klein omdat er regelmatig 2 monsters tussen ons in liggen (inclusief Beer, Beer2, Vis enPop). Geen wonder dat ik elke ochtend stijf wakker word.

a06d9d82e39ca46d866eb0591b5e8c3b

 

Chiropraktor.
Wie mijn vlogjes volgt weet dat ik elke week 2x naar de chiropraktor ga. Ik kreeg een paar maanden terug weer ontzettend last van mijn rug en boekte weer een afspraak. Vanaf toen hebben we een behandelplan opgezet: eerste paar maanden 3x per week, nu zit ik op 2x per week en we gaan het zo afbouwen na 1x per maand. Ik merk echt ontzettend verschil in mijn houding en mijn rug, ik merk dat ik lichamelijk veel meer aankan. Toen ik trouwens hoogzwanger was van Ed had ik heel erg last van mijn bekken/rug, en toen adviseerde mijn vk om naar de fysiotherapeut te gaan. Daar ben ik ongeveer 5x geweest en het hielp geen reet. Op aanraden van een collega ben ik toen naar de chiro gegaan en daar merkte ik meteen verschil. Mocht je rug of schouderklachten (of bekken of misschien wel last van hoofdpijn? Daar kan het namelijk ook tegen helpen) hebben en je hebt echt al van alles geprobeerd dan kan ik je zeker de chiropraktor aanraden.  Overigens wel een duur grapje: het wordt (in mijn geval) niet vergoed, maar ik weet niet hoe dat met aanvullende verzekeringen zit.

Yoga/sport.
Toen ik een paar maanden geleden dus weer ontzettend last kreeg van mijn rug heb ik ook niet meer hardgelopen. Na mijn blessure van vorig jaar heb ik misschien maar 1 of 2x de 5km aangetikt, de rest ging erg moeizaam naar een 3 of 4 km. Ik ben na mijn blessure van vorig jaar ook naar de fysio geweest maar ook dit hielp niets (gaf een paar rek en strek oefeningen mee en verder moest ik vooral “de tijd” ervoor nemen). Goed, dat hardlopen vind ik nog steeds wel fijn maar begin dit jaar heb ik dus een abonnement op yoga genomen, en dat vond ik nog wel fijner. Omdat ik helaas deze tijd veel alleen thuis ben lukt het mij niet altijd om te gaan dus die heb ik op een gegeven moment weer opgezegd. Gelukkig!! Is daar dan mijn nieuwe vriendin Adriene en ik volg nu haar 30 days yoga camp en serieus: I LOVE IT?!!! Ik heb serieus zin om elke dag weer te beginnen (dit had ik nooit zo met hardlopen) ik zie het niet eens echt als sport, maar meer als een lichaamsmeditatie oid.

Screenshot_20160825-140808

Bewust van houding.
Rechtop staan, bekken kantelen, door je knielen als je iets (of iemand) optilt, laat je stofzuiger het werk doen ipv dat jij met de stofzuiger beweegt: ik ben me er nu zo bewust van en ik merk dat mijn lichaam vanzelf een goede houding aanneemt. Dit is dus echt sinds de chiropraktor en yoga maar vooral sinds ik open en bewust sta van alles.

Dit zijn mijn tips/advies, doe er je voordeel mee, ik ga ff snel een koel plekje opzoeken want ik smelt weg, doei.

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Olga 25/08/2016

  I LOVE ADRIENNE ZO HARD! Zo hard zelfs dat ik overweeg om morgenochtend in de digitale rij te gaan liggen om 10 uur om een kaartje van bijna €40 te kopen voor anderhalf uur live yoga with Adrienne te doen in Amsterdam samen met nog een paar 1000 man (denk ik). Ik doe ’t niet, maar ik wil stiekem wel…

  O en goed bezig Des!

  • Reageer Des 25/08/2016

   jawel Olga, wel doen, ik ga ook!!!

 • Reageer Marjolijn 25/08/2016

  Ik heb ook een scoliose en ga als ik last heb (ga regelmatig door m’n rug) naar de osteopaat, ook een aanrader. Ik ga even Googlen wat een chiropraktor doet. En ik ga die Adrianne ook maar even volgen.

 • Reageer Hedwig 25/08/2016

  Haa, net vanmorgen voor het eerst van m’n leven een afspraak gemaakt met een chiropractor! Loop al jaren op en af bij de fysio en klachten gaan maar niet weg, dus nu dit een kans geven 🙂 Fijn iig dat jij zo positief bent!

 • Reageer Sjoukje - meergeldminderstress 26/08/2016

  Ik ken haar niet, maar ik ga haar direct opzoeken! Ben heel benieuwd.

 • Reageer Roos 26/08/2016

  Jaaaa joga with Audriene! Ik ben echt gek op haar. Altijd als ik een foto van haar zie op Instagram heb ik het idee “heee jou ken ik vriendin”, terwijl ik haar natuurlijk helemaal niet ken haha!

  Ik heb heel snel dat m’n schouders vastzitten en joga helpt daar echt goed tegen.

 • Reageer Ayla 26/08/2016

  Wat fijn dat je wat dingen hebt gevonden die goed helpen! Mijn knieën zijn zo onstabiel als wat, en ik doe ook vaak een yoga-klasje de dag na een heftige workout, helpt meteen!
  Scheelt vast een hoop in het spelen met je kids als je weer een beetje soepel kan bewegen!

 • Reageer kIM 29/08/2016

  Hmm, misschien dat ik maar eens moet switchen naar de chiropractor, kunnen die echt iets met bekkeninstabiliteit?
  Ik loop alweer dik 2 jaar van fysio (ook geen hoge pet van op) naar cesar, naar osteopaat en accupunctuur.
  Super dat ze jou weer zo mobiel krijgen, kan niet wachten dat ik me weer naar mijn leeftijd voel ipv een oud omaatje. Enne damn, dat bed… alleen van 1800 euries zou mijn vriend al een hartverzakking krijgen, dus wij ikea-en nog maar even door (we hebben wel een matras wat is afgestemd op onze lichamen qua hardheid enzo). Wat een genot moet dat straks voor je zijn, slaap heaven!

 • Laat een reactie achter