Des Verwondert: keuzestress

02/08/2016 - 2 reacties

fec8717db7514e7b0532cefec68596d1

Ik heb echt een mega girlcrush op mijn kapster, had ik dat al gezegd?  Ze is mega fucking sexy, niet normaal meer. Haar stijl is een beetje rock-ish en ze heeft heur haar, uiteraard, altijd on point. Op dit moment: grijs. Staat haar goed.

Nog beter: ze weet precies wat mij staat. Dan kom ik weer bij haar en dan zeg ik: ok ik wil dit. Zegt zij: ok doen we, maar he, wat dacht je van dit? En ze komt met een nog beter idee. Love it. Wat ik ook helemaal van haar love is dat ze keuzestress heeft. Met vakanties uitzoeken. Ik begrijp haar helemaal.

Het is een ontzettende luxeprobleem; ik weet het. Maar ik wil graag op vakantie, zo vaak mogelijk als het kan, maar dan wel als iemand anders het voor mij “ff regelt”. Want ik.kan.niet.kiezen. Er is zoveel. De beste hotels. De beste strandjes. De beste plekjes. De beste kindvriendelijke maar toch geen all-inclusive eco appartementjes. En dan heb ik het nog niet eens over Airbnb.

“Weet je wat het is”,, zei ik tegen mijn kapper, “je bent gewoon bang om de verkeerde keuze te maken”. Yep, dat is het echt. Want je wil de beste goedkoopste vliegticket en je wilt het mooiste plekje. Want het is je vakantie, immers.

Er zijn mensen, ze bestaan, ik ken ze, die vinden dat dus wel leuk. Tickets uitkiezen bijvoorbeeld. Ik heb een vriendin die er een sport van heeft gemaakt, en ze is er goed in ook. De goedkoopste tickets kan zij vinden. Ik NOOIT. En ik denk dat mijn vriendin hetzelfde soort als die mensen die altijd de mooiste vintage kastjes voor een spotgoedkope prijs vinden op Marktplaats. Ook dat kan ik niet. Vraag ik iemand waar ze dat leuke jasje vandaan hebt, zegt ze Markplaats! Ga ik kijken en ik vind niets.

Mijn kapster gaat met een vriendin op vakantie, en het meest erge is nog: die vriendin is hetzelfde. Die roept “regel jij het maar” en mijn kapster roept hetzelfde. Gevolg: over 2 weken heeft ze vakantie maar er is nog niets geboekt.

Het is echt heel erg dit. Al die keuzes, al de stress. Gelukkig weet ze wel welk kapsel mij het beste staat.

PhotoGrid_1470136725232

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer yvonne 02/08/2016

    Haha herkenbaar! Kan jouw vriendin ook even tickets voor mij regelen? Kan kan ook zooo nooit wat vinden en al helemaal niet kiezen. Geen geduld voor.

  • Reageer Sahar 03/08/2016

    Wie is jouw wonderkapper? You have to tell me! Lookin’ sexy as F btw.

  • Laat een reactie achter