Ik deed even alsof ik model was

16/11/2016 - 6 reacties

Dit klinkt misschien raar, of nou ja eigenlijk niet, maar het is toch raar om dat te zeggen: dit is echt mijn beste jaar ooit! Maar het is echt zo.

Vorig jaar was gewoon echt niet leuk en ik had maar 1 goed voornemen: dat 2016 wel echt goed zou worden. En dat werd het dus echt (waarom; dat leg ik allemaal later uit, ik moet wel voer blijven hebben voor meerdere stukjes).

Maar goed; een mooi jaar dus. En daarom besloot ik mezelf een kadootje te geven. In de vorm van een fotoshoot. Want 1. ik wil al heel lang gewoon mooie foto’s van mezelf hebben. Die zijn er heust wel *kuch*, maar niet zo mooi gemaakt zoals ik het zou willen. Nog een reden waarom ik voor een fotoshoot koos: omdat ik het ook heel eng vond.

En ik ben erachter gekomen dat hoe enger ik dingen vind; ik die dingen juist wil doen. Om mezelf uit te dagen. Om daarna trots op mezelf te zijn, want ik heb het toch maar mooi gedaan. Dit jaar ( en eigenlijk alle voorgaande jaren) heb ik veel dingen gedaan die ik heel eng vond. Ik werd moeder bijvoorbeeld. Ik ging ayahuasca doen, ook zoiets. Maar ook: ik zocht meer contact met mensen. Ook heel eng: afspreken met mensen die ik alleen ken via internet. Maar toch. Gewoon gedaan.

Een fotoshoot is eigenlijk ook heel eng. En heel intiem. Want zo’n camera dichtbij je kop is toch best spannend. En vooral: hoe gaat het eindresultaat er nou eigenlijk uit zien?

Ik zag Dyana haar naam al vaker voorbij komen op social media, dus ik mailde haar. Vorige week vrijdag hadden we afgesproken en het was in 1 woord geweldig. Er was al een ontzettend fijne klik want zij komt ook uit Leeuwarden. Daarnaast konden we heerlijk kletsen over “Het Leven”, mijn favoriete onderwerp (na Ed en Joep en The Crown)(daarover later meer).  We waren zelfs zo lang aan het kletsen dat we de fotoshoot bijna vergaten. Bijna, want daarna in 1,5 uur maakte Dyana de mooiste foto’s van mij. Ja. Nee, maar echt. Ik hoefde alleen maar te poseren. Zo af en toe te lachen. Of sexy te kijken (kan ik, ik wist het ook niet!). Dyana stelde mij zo op haar gemak dat ik zelfs in lingerie voor haar stond te poseren, ja dat kan ik dus kennelijk ook.

Het resultaat zijn onder andere deze foto’s:

dfh_0609 dfh_0615 dfh_0656 dfh_0704

 

Dus als je net als mij ook zo’n goed jaar hebt gehad (en dat gun ik iedereen) geef jezelf dan dit kado. Doe het. Echt.

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Kleine Atlas 16/11/2016

  Jaaa! je schrijft weer!
  Wat een bron van feitjes is deze blog trouwens. Dingen die ik Leerde over Des door deze ene Blog:

  1. Ze komt uit Leeuwarden (dat is toch de stad voor de Waddeneilanden ergens heel ver weg? Ik kwam daar als kind altijd, en ik wilde supergraag Fries worden) (taal, hé, ook toen al vond ik dat zo cool)

  2. Jij vindt jezelf niet sexy? Allez, zeg, van alle moederbloggers die ik ken, heb jij wel echt heel vrouwelijke en sexy foto’s hoor (dat is een compliment, he). Oké, deze is misschien een concurrent (http://www.freckled-fox.com/), maar goed, als ik loskom van mijn obsessie met dat onmenselijk mooie en lange haar, zie ik ook dat het bij haar (‘she’, want met al dat haar raak ik zelf in de war) mogelijk wat uit de hand gelopen is.

  3. Deze foto’s zijn echt top, je ziet er relaxed en sterk en gelukkig uit, als een vrouw die zichzelf kent. Mooi!

  4. Ik vind uw haar ook heel mooi, niet alleen die van punt 2. Dat dat duidelijk is ;à

 • Reageer yvonne 16/11/2016

  Prachtig!

 • Reageer Iris 17/11/2016

  Je bent prachtig, super goed dat je dit voor jezelf hebt gedaan! Ik krijg inderdaad ook af en toe mensen naar me toe voor een fotoshoot, omdat ze er zelfverzekerder door willen worden en wat gemakkelijker voor de camera willen staan. Zo goed dat je dat gedaan hebt.

 • Reageer Kim 20/11/2016

  Heel mooi!! Naast dat je het voor jezelf hebt gedaan, hoe leuk ook voor je jongens later om te zien wat een knappe mama zij hebben en dat je jezelf dit gunde.

 • Reageer kIM 22/11/2016

  Wauwie Des, wat een mooie dame, zowel op beeld als achter het beeldscherm met je mooie woorden!
  Ik blijf zelf nooit zo goed plakken, dus sta liever achter de camera 🙂

 • Reageer Ikram 30/11/2016

  Maaaaa wat leuk!! 🙂 Dat van dingen eng vinden en gewoon doen, herken ik zo hard!! 🙂 Gewoon omdat je tegenover jezelf beijst van ‘Nah ik kan het’ 🙂

 • Laat een reactie achter