Modern Family

16/11/2016 - 4 reacties

18a9d483af4e31c81b7ad69d30785c82

Modern Family is mijn nieuwste Friends.
Dat zal ik eens wat beter uitleggen.

Friends kijk ik altijd als ik niets te doen heb, als ik aan het schoonmaken ben (achtergrond geluid), als ik wil lachen, als ik een scene terug wil zien omdat ik die me opeens herinnerde, als ik Brad Pitt weer eens ontzettend knap wil zien (de knapste ooit tijdens Friends) of als ik wil bewijzen hoe het grapje nou in het echt ging aan mijn zusje (mede Friends fan).

Nou is Friends er helaas niet meer (hand opsteken als je dat ook ontzettend jammer vindt), maar er is wel Modern Family. Ik weet niet of ik met 100% zekerheid kan zeggen dat ik Modern Family net zo leuk vind, maar het komt zeker goed in de buurt.

Bovendien merkte ik afgelopen maanden dat ik met Modern Family doe net als ik bij Friends doe: bij alle loze momenten zet ik Modern Family erop.

Natuurlijk is Phill mijn lievelings, net zoals Camron, maar ik kwam er laatst achter dat ik ook heel veel liefde voor Claire heb.

Dat zal ik ook even wat beter uitleggen.

Claire is natuurlijk het type die je nou niet echt perso leuk vindt. Mij valt altijd op wat voor gespannen trekje ze met haar mond heeft. Hoe spastisch ze altijd doet met haar armen als ze iets wil uitleggen. Hoe boos ze kan worden op de kinderen. Hoe graag ze altijd perse dingen wil zoals zij het gaat, en als het niet gaat zoals ze wil, dat ze dan boos wordt.

Ik keek laatst dus weer een aflevering, ik weet niet eens meer welke. Maar er was iets gebeurd, met Luke natuurlijk, en Phil reageerde heel relaxt. Precies LOML, dacht ik. En ik keek hoe Claire reageerde. En ik realiseerde me met een schok dat dat precies is zoals ik doe.

Ik keek nog wat afleveringen en ik lette vooral goed op Claire. En omg. Echt. Alles wat ze deed of zei: het is ik. Die spastische armen, omg, dat kan ik ook. Die verbeten trek om haar mond, ik zag laatst op de zoveelste “spontane” foto gemaakt, dat ik er ook altijd zo bij sta.

Maar Claire is ook heel lief. Want ze wil het beste voor iedereen, en ze heeft heel veel liefde in haar. En dat heb ik ook, echt.
Was LOML ook maar zo grappig als Phil.

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Kleine Atlas 16/11/2016

  Dat is zoals toen mijn eerste vriendje me zei dat ik echt wel leek op Phoebe van Friends, en ik helemaal beledigd was, en me toen langzaamaan ging realiseren: keihard wél. En nog later zag ik wat een geweldig personage – enfin, binnen de grenzen van een soap met een lachband dan – zij is. Ik wilde als 18-jarige veel liever Rachel zijn. Een vergissing, want Monica is van de meisjes duidelijk diegene die de coolste, eigenzinnigste en slimste is. Eigenlijk heeft ze ook het meest een karakter en verleden meegekregen, wat haar diepgang geeft en vooral, veel groei. Ze blijft zichzelf, dus wat een geweldig compliment was dat eigenlijk wel niet zeg (helaas waren we allang uit elkaar toen ik tot die conclusie kwam, dus ik heb het nooit kunnen zeggen). En de actrice is slim, grappig en onafhankelijk.

  Wat mij als ouder betreft, zie ik ontzettend hoe erg ik op mijn moeder lijk, helaas in haar meest stressvolle periode. Het is nu mijn moeder zelf die me terechtwijst als ik veel te ongeduldig ben met mijn zoon, wat vreemd maar, zegt mijn therapeut, misschien ook wel ‘herstellend’ is. Enfin. Bewustwording. heb jij dat ook, in positieve en/of negatieve zin?

 • Reageer Emma 16/11/2016

  Hahah, wat een leuk en herkenbaar stukje!
  Ik herken mijn vriend heel erg in Phil, en mezelf in Claire. Hij heeft dezelfde humor, maar vindt (het personage) Claire dus verschrikkelijk! Hij vindt haar altijd zo zeuren en onnodig strikt. Daar moet ik dan wel weer om lachen, want hij ziet niet waarom ik mezelf zo in haar herken (ondertussen is zijn bijnaam voor mij ‘zeurpiet’ dus go figure).

  Heerlijke serie. Binnenkort weer nieuwe afleveringen op comedy central ook!

 • Reageer Iris 22/11/2016

  Hier ook fan van beide series en soms denk ik zelfs dat ik modern Family leuker vind dan friends. Wie had dat gedacht. ..?

 • Reageer kIM 22/11/2016

  Hartje voor Modern Family!

 • Laat een reactie achter