The Crown

16/11/2016 - 5 reacties

thecrownnetflix

Het heeft een nieuwe serie gevonden en de naam daarvan is “the Crown”. Netflix gebruikte ik de laatste tijd alleen maar voor Modern Family. Ik gaf Breaking Bad wederom een poging omdat mijn vriendin M. daar alleen maar enthousiast over kan praten “je moet echt kijken Des, nee echt waar, echt doen!”. Dat deed ik al een paar keer, maar ik kom maar niet door seizoen 1 heen. Te traag. Niet spannend. Dat appte ik ook vriendin M. “Het lukt mij niet!”. “Jawel!”, appte ze terug. “Je moet!”.
Dus deed ik weer een poging, maar niets. Dus gebruikte ik weer eens Modern Family, want er zaten een paar afleveringen bij die ik nog niet 3x had gekeken, en dan moet je wel.

Verder wordt Netflix hier vooral gebruikt door Ed die gek is op Peppa Pig, Alvin, Pokemon of Dinotrux (die laatste vindt alleen Joep leuk, en die mag hij zo af en toe zien van Ed. “Niet altijd he Joep”, zegt Ed er dan bij. Hij is best streng).

Maar goed, gelukkig is er nu the Crown. Die gaat over queen Elisabeth. U weet wel, die eeuwige koningin van het Verenigd Koninkrijk. De ijskoningin, die zakelijke koele oma met bloemetjesjurken en hoedjes en veertjes, die (volgens insiders) geen traan heeft gelaten om de dood van lady Di.

Nou, niets is minder waar. Tenminste: dat denk ik nu. Want door the Crown heb ik opeens heel veel respect gekregen voor the queen. Wisten jullie dat ze helemaal geen koningin wou worden, maar omdat ze wel moest omdat haar vader kwam te overlijden (aan longkanker)? En dat haar vader ook geen koning wou worden (hij stotterde trouwens), maar omdat hij wel moest omdat zijn broer moest optreden vanwege zijn liefde voor een vrouw uit America?

The queen wou helemaal geen queen worden. Maar ze moest wel. En ze moest met iedereen rekening houden: met haar zus Margaret, met haar moeder (die mother the queen wordt genoemd), en met de premier uit die tijd: Winston Churchill (geweldig gespeeld door John Lithgow).

(ps; hebben jullie door dat ik inmiddels al in fase 3 zit van mijn Netflix-verslaving?).

Waarom ik the Crown zo goed vind? Omdat ze geschiedenis interessant voor mij maken. Omdat ik na elke aflevering meteen het internet op ga omdat ik wil weten hoe het echt zit. Omdat er heel goed gespeeld wordt natuurlijk. En omdat mijn fascinatie voor koningshuizen wordt aangewakkerd. Genoeg redenen dus, ook voor jullie. Gaat dat zien menschen.

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Manja 16/11/2016

  Jaa dat laatste doen wij ook. De hele tijd wikipedia erbij om te kijken hoe het nou precies zit. Super interessant! Het interesseerde me eigenlijk nooit wat, maar nu wel haha

 • Reageer Lauradenkt 16/11/2016

  Oooh ja, ik heb hem laatst ook gezien en ik vond het zo geweldig. Ook zo goed gecast als je kijkt op uiterlijk, maar ze acteren ook heel goed. Baal ervan dat ik weer lang moet wachten op het tweede seizoen.

 • Reageer Suzan 16/11/2016

  Ja! Heb het hele seizoen al gezien, ik vind het ook een supergoede serie! Tip voor als je dit leuk vindt: the Tudors. Gaat over een verre voorouder van Elizabeth, namelijk Henry VIII en hij is echt de ‘bad boy’ van de familie (6 keer getrouwd en hij had zo z’n manieren om van zn vrouwen af te komen. En dan ook nog ruzie met de paus en allerlei andere intriges.)

 • Reageer Ineke 17/11/2016

  Deze kende ik nog niet. Misschien eens bekijken na benchwatching van the good wife op netflix :).

 • Reageer Sylvia 17/11/2016

  Ik ben echt zó benieuwd naar deze serie! Eerst seizoen 6 van Modern Family kijken en dan begin ik aan deze 🙂

 • Laat een reactie achter