Kom maar doorrrrr 2017

25/12/2016 - 5 reacties

Ik heb het gevoel dat ik het al duizendhonderd keer heb geroepen maar toch, ik blijf het zeggen, gewoon, omdat het kan, maar dit jaar was zo’n heerlijk fijn jaar. Ik heb zoveel geleerd dit jaar. Van mezelf. Over mezelf. Van anderen. Over anderen. Ik ben spiritueel gezien zo gegroeid (ok, lichamelijk ook, maar dat vergeten we ff).

Wat echt de shift voor mij was: maart 2016. Ik weet het moment nog goed dat ik er niet meer omheen kon, rond bepaalde onderwerpen in mijn leven. Niet meer bang zijn, altijd eerlijk zijn, het is iets wat dat moment meteen binnenkwam. Dit had gevolgen voor alles in mijn leven: mijn relatie, mezelf als moeder, mezelf als vriendin, als dochter, en natuurlijk gewoon voor mezelf als Des. Vanaf dat moment ben ik steeds meer open gaan staan en ben ik meer bewust van alles. Dat bewustzijn; dat is pas echt groei. De laatste maanden ben ik meer bezig met mezelf als vrouw. Wie ik ben als vrouw, wie ik wil zijn, wat ik wil uitstralen. Ik ben ontzettend trots op de sterke liefdevolle vrouwen om mij heen en voel de kracht van alle vrouwen die voor ons zijn geweest.

Was het echt alleen maar glitters en unicorns dit jaar? Nee. Ik ben afgelopen maand maar liefst 3 familieleden plotseling verloren, waar onder mijn jongste nichtje van 13 jaar waar ik heel veel verdriet van heb. Doordat ik zelf een shift heb gemaakt, merk ik ook dat sommige mensen niet meer bij mij passen. Ergens is dat wel jammer. Doordat ik zo open sta qua gevoelens, voel ik ook veel meer verdriet. Dat kan soms ook wel heftig zijn. Maar ondanks dit alles, of misschien wel dankzij, weet ik dat dit ook bij het leven hoort. Dat het kan, dat het mag, dat het helaas soms zo gaat.

Voornemens dan, of hoe ik het liever noem, intenties voor 2017? LOML vroeg het mij ook deze vakantie en ik zei toen dat als 2017 maar een klein beetje wordt zoals 2016 dat ik dan al een zeer tevree mens ben. On the other hand: een vrouw mag blijven dromen natuurlijk. Daarom, om maar even ietwat materialistisch te beginnen:

Ik wil naar Disneyland Parijs. Vooruit: de kinderen mogen mee. Ik wil in een sterren restaurant eten, want gewoon. Ik wil ons atelier verbouwen in ons huis. Ik wil zeker weten een nieuwe tattoo.  Ik wil meer planten. Ik wil dat roze metalen bakje die ik zag bij de Xenos.

Verder wil ik: yoga blijven doen en mezelf blijven ontwikkelen hierin. Ik wil proberen elke maand een ayahuasca ceremonie bij te houden en hier meer mee doen. Ik hoop naar Brazilie te gaan en daar een ceremonie te kunnen bijwonen. Ik wil natuurlijk blijven schrijven, nog meer over spiritualiteit en persoonlijke groei, misschien in de vorm van een (e)boek. Ik wil meer afspreken met vriendinnen en familieleden die ik dit jaar wederom te weinig heb gezien omdat ze te ver weg wonen, wat gewoon een stom excuus is, want wie woont er nou echt ver in Nederland? Dus nichtjes: im coming your way. Ik wil meer energie steken in vriendinnen die ik dit jaar misschien minder heb gezien: hoewel ik vertrouwen heb in vriendschappen dat het altijd goed is als we elkaar spreken, vind ik het daarom wel jammer dat als ik ze heb gesproken weer daarna zo weinig zie. Ik wil weer Halloween doen. En een sinterklaasfeest. En een feest als ik 34 wordt, cause life is too good.

Om af te sluiten: mijn favorieten van dit jaar:
boek: een klein leven, Het negerboek, en Light is the new black:  deze 3 boeken hebben ieder op zijn eigen manier zo’n verpletterende indruk op mij achter gelaten. LOML is op dit moment een klein leven aan het lezen en zo af en toe herlees ik weer wat hoofdstukken en oh man, dit boek is verschrikkelijk op elk gebied. Het negerboek is prachtig en tegelijk ook keihard en light is the new black is het boek waar ik zoveel aan heb gehad dit jaar. Aanraders dus!
muziek: Beyonce’s Lemonade luister ik zeker nog wel wekelijks, wat een goed album blijft dit. Daarnaast vind ik A seat at the table van Solange ook heel goed en lekker om naar te luisteren.
series: zoveel goede series gekeken. Fargo vond ik heel goed en Sherlock verbaasde mij, zo leuk vind ik deze serie.
betaalde app: Calm! Deze meditatie app is echt geweldig en gebruik ik dagelijks. Moeite met mediteren? Download dan deze app. Geen spijt krijg je, pinky promise!
nieuw ding dat je kunt doen met je besties: elke dag de low en piek bespreken. Mijn beste vriendin R. kwam daar op, en sinds augustus bespreken we met z’n drieën elke dag wat onze piek en low van de dag waren. Regels: low hoeft niet, piek moet altijd. Heel fijn om stil te staan bij de goede dingen en eventueel te evalueren wat je low was van de dag. Tipje!

I love you all. Kusjes en knuffels.

Vorig jaar

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Lin 25/12/2016

  Ik vind het echt heel fijn om te lezen dat je zon goed jaar hebt gehad <3

 • Reageer Lieke 26/12/2016

  Oke. Ik wil ook zo’n ceremonie doen. Nu weet ik het zeker… al vind ik het dus echt heel eng..

 • Reageer Manja 26/12/2016

  Wat mooi om te lezen! En heftige maand heb je gehad, sterkte! Dikke knuffel en wens je een even zo geweldig 2017!

 • Reageer Mimi Rose 31/12/2016

  Jeetje mop! Sterkte.

  Een heel mooi 2017 gewenst en nog meer groei dan 2016.
  Keep shining!!

  <3

 • Reageer Mille Pagine 31/12/2016

  Wat heftig dat je nichtje zo jong is overleden! Veel sterkte gewenst.
  (Verder mooi stukje! Mooi jaar!)

 • Laat een reactie achter