Rats rats

01/12/2016 - 6 reacties

4435fe2497521049f912a7c47749936b

Je bikinilijn laten waxen is toch een beetje…tja. Toch van he. Nouja.
Ik denk dat ik stiekem toch liever een gynacholoog met een eendenbek voor mijn poes zie staren dan een “waxer” (?) met haar neus er bovenop.

Toch ging ik dus, afgelopen week. Want vakantie. In het verleden had ik het wel vaker down under laten waxen, alleen maar met vakantie dus. En vlak voor de bevalling van Joep want ik wou er netjes bij liggen.

Bij waxen heb ik niet keer het gevoel gehad van he gezellig dat gaan we nog een keer doen. Want het doet gewoon pijn, laten we daar eerlijk over zijn.

Er zijn veel dingen die je doet voordat je op vakantie gaan. Lijstjes maken natuurlijk. Zonnebrandcreme kopen (jij ook Des? Ja natuurlijk ik ook). Mini flesjes, want dat neemt zo lekker weinig beslag in je koffer. Desinfecterende handgel, waarom je die wel mee neemt op vakantie maar niet dagelijks in Nederland snap ik nog steeds niet echt. Maar ja; iedereen doet het. Dus ik ook.
En je bikinilijn laten waxen dus. Want ik ging naar een warm land waar ik, hopelijk elke dag, in bikini op het strand zou flaneren. Daar hoort niets behaard bij.

Ik wist nog een adresje ergens in de stad, maar die bleek niet meer open te zijn. Dus zocht ik op Google en vond een andere salon. “Yes you can come”, zei iemand aan de telefoon toen ik belde. Ik twijfelde even of het wel verstandig was om een wax te laten doen door een niet-nederland sprekend persoon, niet racistisch bedoeld verder mensen. Aan de andere kant “everything er off please”, was vast voldoende.

Het laten groeien van te voren vind ik nog steeds stom. En logisch natuurlijk maar toch. Zo’n 3 weken met een jungle down under lopen, hoe vintage hip het ook is, liever niet. Bovendien was LOML ook weer thuis, dus he *insert wink wink emoji hier*.

“Please sit here”, zei ze toen ik binnenkwam. “You can do your stuff here”. Terwijl ik ging liggen vroeg ze of ik mijn benen nog wijder kon doen. “Ofcourse”, zei ik. Heb ik absolutely no problem mee.

Ze pakte de wax, smeerde het met een stokje erop, lekker warm wel, en we begonnen te praten. “Where you from”, vroeg ik. “From Roemenie”, she said. “How’s the weather in Indonesia”, vroeg ze. “Do you like it more in Holland or Roemenie”, vroeg ik her. Zonder waarschuwen pelde ze een stukje van de wax los om het vervolgens *ratssss* er af te scheuren.

“Oh, it goes that way huh”, vroeg ik. “Ik ben ehh..used to other wax”, legde ik haar uit. Ze zei dat deze wax juist zachter is “for this are”. I believe that, zei ik.

Terwijl we doorpraten over Roemenie, en over het weer daar was (very warm, also very cold), over de economie, “Romenia is going more the USA way”, zei ze. En ik zei “well we not going to want that” and toen lachte ze. We zeiden nog iets over Trump, en tussendoor was het van ratsss ratsss ratss.

Het deed pijn. Verschrikkelijk veel pijn. Ik begon te zweten, zij praatte nog door over “the benefits of global warning”, en ik pakte nog even de zijkant van de stoel vast.

“Now the back please”, zei ze. “You can turn around and I need you to hold your buttoms like this” zei. “Dont let go”. No, murmelde ik met mijn mond in de stoel. “I wont let my ass go”.
Ratss. Ratss.

Na een kwartier, maar wat leek op een vol uur, stond ik weer buiten. Nu nog die desinfecterende gel kopen.

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Lindsay | lindsayvallen.nl 01/12/2016

  Haha, from Roemenia with love! Geweldig beschreven, ik ga trouwens liever naar de wax-salon dan mijn verstandskiezen laten doen, ben echt fan. Wel naar dat het echt verschrikkelijk pijn deed, dat zou toch niet zo heftig moeten zijn. Maar geniet van je vakantie, je hebt het (nu zeker) verdiend!

 • Reageer yvonne 01/12/2016

  Ik heb een adresje en hoe zij het doet is echt niet pijnlijk. Is alleen een beetje ver weg voor jou.

 • Reageer Anke 01/12/2016

  Ik durf dat écht niet! Maar zou je het adresje aanraden? Fijne vakantie in ieder geval!

 • Reageer Ineke 01/12/2016

  I wont let my ass go 😂😂

 • Reageer nine|tree 01/12/2016

  oh my.. ik sjeesde natuurlijk naar dit plekje op het internet toen ik op Instagram de woorden ‘nieuw stukje’ en ‘wax’ las. Om eerlijk te zijn hoopte ik op de gouden tip voor een goede waxsalon en een beetje (flink en veel) overredingskracht zodat ik eindelijk een keer mijn angsten durf te trotseren en mijn ass open wil houden voor een wildvreemde. Nou, het stukje maakte vele verwachtingen waar… Maar deze… Nee, helaas.

 • Reageer Ingrid 01/12/2016

  Hihi ik heb nooit gedurfd maar je hebt me bijna over de drempel. Desinfecterende handgel neem ik in het dagelijks leven altijd mee. Ideaal in de trein en op openbare toiletten enzo;)

 • Laat een reactie achter