ik wil een fitgirl zijn, kennelijk.

09/01/2017 - 3 reacties

Je zou het niet zeggen want waarschijnlijk kom jij ook op mijn blog door een hipster vermelding van mij op Instagram of Facebook maar ik heb deze week dus een social media vrije week ingesteld.
(Is het weer zo ver Des, ja het is weer zo ver).

Over die social media vrije week wil ik natuurlijk even wat zeggen, namelijk wat de aanleiding was. Dat was Instagram. Of eigenlijk: de fitgirls op Instagram.  Ik weet niet hoe het komt, maar als je dus op “verkennnen” klikt op Instagram, dan kom je bij de openbare Instagram accounts. Leuk om er even gedachteloos door heen te scrollen. Ik dacht altijd dat die feed het gevolg was van jouw surfgedrag op internet (weet ik veel). En de laatste tijd zie ik bij die openbare accounts niet de leuke memes die ik wil zien, of de rustmakende make up filmpjes, maar op de vele fitgirls accounts.

Een fitgirl account bestaat vaak uit dezelfde dingen heb ik gemerkt. Bij bio zie je vaak iets staan over fitness of crossfit of hoeveel kilo zo’n klein meisje kan tillen. Verder staat hun gewicht erbij, soms iets met bulken, of cheat day of legday, en bijna altijd staat er 1 of andere discount code die je kunt gebruiken als je iets wil kopen. Wat precies is mij nog niet duidelijk maar ik vrees dat het iets gezonds is.

Het ging mij natuurlijk om de foto’s. Het zijn natuurlijk allemaal slanke dames. Met vaak een blokjesbuik. En een bolle bips. Het  onderschrift daarvan is vaak een perzikje. Soms een foto van de fitgirl in de vorm van een mirrorselfie. Op de achtergrond zie je lockers en wat houten bankje. De caption hiervan luidt vaak “van het weekend teveel gegeten, oeps! Nu weer hard aan de slag! met een emoji van een spierbal armpje.

Ik dacht: waarom zie ik continue die fitgirls? Wil Instagram mij iets vertellen ofzo? Wil het universum mij iets duidelijk maken? Ik was een beetje boos. Maar toen dacht ik aan dit stukje waarop Suus reageerde met “En eigenlijk denk ik dat al die mensen die zeggen “rot toch op met je..”, eigenlijk weerstand voelen omdat je rake dingen doet/zegt. Die misschien confronterend zijn”.

En nu denk ik: is dat de weerstand die ik voel? Wil ik eigenlijk fitgirl-Des zijn? Met mooie sportkleding, een blokjesbuik en een bol billetje? Is dat het?

Kortom, als je je afvraagt wat ik ondertussen geleerd heb van een social media vrije week dan is het dus dat ik een fitgirl wil zijn.
Kennelijk.

 

 

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Suus 10/01/2017

  Ahw Des! <3 ik zou het stiekem heel zonde vinden als jij 'fitgirl' zou worden (althans, in de Instagram-zin van het woord). Omdat die accounts vaak maar zo'n beperkt verhaal vertellen. En het toch hartstikke zonde is om je schuldig te voelen over wat je gegeten hebt? (zeg ik ook tegen mezelf nu, hoor ;-))
  Hoe dan ook, vind jou zo leuk omdat je zo echt, divers en compleet bent. Bietenburgers, yoga en ayahuasca maar net zo goed taartjes. Illusie van zo'n fitgirl-account lijkt soms n beetje dat het één het ander uitsluit. Maar het kan toch ook gewoon allebei?

  Ps. social media stop, dat zou ik ook ns moeten doen, goeie. Gooi je dan gewoon al je accounts er tijdelijk af?

 • Reageer Kleine Atlas 10/01/2017

  JA! Akkoord met Suus. Ik heb zelf trouwens geen flauw idee hoe ik ooit aan sport zou kunnen doen met een kind. Ik kan niet eens de deur uit zonder hem of ik moet een babysit regelen. Dat heb ik er totaal niet voor over. Ik fiets dus maar, en daar zal het mee moeten gaan. Ik heb heel sterk het idee dat dat hele sporten een jaar of vijf, tien max, absoluut niet zo belangrijk was. Sport was toen een hobby voor hen die ervan hielden, geen internationale obsessie. ik bedoel: houden dan echt miljoenen mensen passioneel van sport? Ik voel me soms een ketter in de kerk als ik vlakaf zeg dat ik eigenlijk (merk op: ik verontschuldig mezelf al half) niet van sport hou.

 • Reageer Kleine Atlas 10/01/2017

  PS maar het is ook oké als al die mensen wél van sport houden hoor. Ik moet gewoon mijn passie nog vinden, denk ik ’s morgens in bed. Mijn tijd van hardlopen en zo komt nog wel. Hou ik mezelf voor als ik me schuldig voel.

 • Laat een reactie achter