Nieuw hoofdstuk

22/01/2017 - 3 reacties

Vandaag wil ik het even hebben over wat Ed en Joep graag kijken op tv, want het is zondag, ik zit hier brak aan de keukentafel bij mijn zusje thuis waar we gisteren een zeer fanatieke spelletjesavond speelden met familieleden, waar een paar vals speelden (overduidelijk, ik zag het wel), waar ik VOOR HET EERST dik verloor van 30 seconds, maar goed, mijn zusje weet niets van voetbal, DOM, en waar ik een paar glazen wijn achterover klokte.

(Ik neem nu even een slok van mijn koffie. Heerlijk).

 • Monsters Inc en Monsters University: vinden ze ge-wel-dig. Ze zeggen teksten na en gillen bij de intro. Komt ook met een mooie boodschap: wees niet bang voor de monters, want zij zijn juist bang voor jou (Ed zegt dit nu elke keer als mantra voor het slapen). Ik vind de films ook wel vermakelijk om te zien, ja zelfs na de 9348575372ste keer.
 • The Polar Express:  Joep is gek op treinen dus dit is 1 van zijn lievelings. Ze willen altijd wel de nederlandse versie zien, dat vind ik wel jammer want volgens mij is de originele leuker. Ik heb de film nooit helemaal gezien, want mijn kinderen vinden een half uurtje tv kijken al genoeg.  Het is een film gemaakt in 3d maar ook gemaakt in het jaar 2004 waardoor het nu allang verouderd is en de poppetjes er slecht en raar uitzien. Maar toch. Kerst, noordpool, altijd goed.
 • Sien van Sellingen: leuk introliedje. Gaat over een boerengezin met 4 kinderen: Saar, Simon, Sien en Sep. Sien is een stout meisje die wat meemaakt, en daar schrijft Saar dan over. Ze wonen in een mooie boerderij, tijdens het kijken droom ik vaak weg over hoe ik het zou inrichten.
 • Casper en Emma: gaat over, nouja, Casper en Emma dus. Elkaars beste vriendjes. Het is een Noorse serie en het wordt nagesynchroniseerd. Ben ik super allergisch voor en het acteerspel is ook tenenkrommend. Maar goed; Ed en Joep vinden het leuk en ik kan weer een half uurtje iets voor mezelf doen.
 • Thomas de stoomlocomotief:  vindt alleen Joep leuk. Ed niet. Want “het is voor babies”. Wordt ingesproken door Erik de Zwart die gek is op treinen, fijn voor hem. Ik vind het echt super eng: treinen met gezichtjes erop. Wie bedenkt dat. En bovendien is Thomas een aansteller, hij durft niets.
 • Pokemon: wie kent het niet? Ed weet alles van Pokemon en hij heeft een Pikachu rugtas waar hij dus straks stoer mee naar school gaat *slik*.
 • Zack en Quack: mijn lievelings. En gelukkig ook die van Ed. Ten eerste: het intro liedje (intro liedjes zijn belangrijk heb ik gemerkt. Ze kunnen een kinderserie maken of breken). Daarna: het concept. Het is namelijk een papieren wereld in de vorm van een pop up boek. Kennen jullie die nog? Je trekt aan een lipje en er komt iets achter een pagina vandaan. Zack is een jongetje en  Quack is, logisch, een eend. Samen maken ze veel spannende dingen mee. Soms gebeurt er iets raars en hebben ze iets nodig en dan verschijnt dus een lipje. Ook kan een bladzijde omslaan, waarna er een nieuw decor ontstaat.

Laatst waren we buiten aan het wandelen tot Ed zei: mama, zullen wel lipjes zoeken? Ik wil lipjes zoeken! En toen dacht ik ja: dat zou mooi zijn, zo in het echte leven. Dat er iets raars gebeurd en dat je dan meteen een pop up oplossing krijgt. Of zelfs een bladzijde kan omslaan.
Een nieuw hoofdstuk, een nieuw begin.

(Het is de kater die nu zo emotioneel spreekt).

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer kIM 23/01/2017

  Mooi zo’n emotionele kater 🙂
  Hier kijken ze zelden tv (-> ze zijn 1 en 2, zolang ze zichzelf nog op andere manieren kunnen vermaken niet zo nodig) maar de oudste is helemaal weg van Life/BBC animal planet achtige docu’s op Netflix. Over een tijdje zal ik er eens een paar Disney klassiekers inknallen voor de nodige levenslessen, of mijn DVD’s van Pippi zodat ze nog meer kattenkwaad kunnen leren.
  Hulde aan pop-up boekjes, alleen jammer dat ze zo snel sneuvelen (ligt dat aan mijn kids of is dat ook een levensles?).

 • Reageer Inge 24/01/2017

  Sien van Sellingen vind ik (als twintiger) dus ook echt geweldig. Ik hoorde het intro ergens en dacht: die serie moet ik kijken. Heul belangrijk dus, dat intro. (Doc McStuffins heeft ook van die geweldige liedjes, tipje)

 • Reageer Lenneke 29/01/2017

  Bedankt Des, zin in wijn en koffie nu.

 • Laat een reactie achter