Trouwens Des, hoe gaat het nou met jou?

01/02/2017 - 43 reacties

Ik was dus ziek. Flink ziek. Op Facebook zag ik een melding dat ik vorig jaar ook ziek was. En 6 jaar geleden ook. Januari is niet mijn maand menschen. Het begon met flinke spierpijn en toen kreeg ik het warm en heel koud en weer heel warm en wederom heel koud en heb ik eigenlijk, zo ver dat mogelijk is als je moeder bent, heel veel in bed gelegen. Ik mis serieus hele momenten uit die week dat ik ziek was, zo ver weg was ik. Ik zat te ijlen, het was 1 grote trip, een droom, en op een gegeven moment lag ik met 2 truien, een tshirt, een dikke jogginbroek, dikke sokken onder 2 dekens en ik had het nog koud. En ik kon alleen maar denken “ok Des. Laat het dan maar lekker toe”. Want ziek zijn betekent dat je lichaam iets wil zeggen. Meestal is dat een “joe, stop”. En dat deed ik dus. Stoppen.

Inmiddels ben ik weer een beetje beter maar nog wel heel erg moe en nog niet mijn oude ik. Daar baal ik een beetje van. Tegelijk weet ik ook dat het betekent: toelaten. Geen afleiding, niet tegen vechten, maar gewoon toelaten.

Over dat toelaten: ik ben nog flink gaan landen van mijn laatste ayahuasca ceremonie. Ik ben er ook achter gekomen dat ik overal labels op wil plakken, dat ik heel graag wil weten waarom dingen gebeuren zoals die gebeuren. Maar soms zijn dingen gewoon zoals ze zijn. En moet ik dus niet continue gaan denken over het waarom maar dat gevoel gewoon toelaten. Oftewel: gewoon voelen. Heel veel voelen.

Op dit moment voel ik heel veel verdriet. Ik merk dat ik heel graag daar tegen wil vechten: ik wil afleiding zoeken, ik wil heel graag weten waarom ik me verdrietig voel, ik wil me eigenlijk gewoon goed voelen. Maar net realiseerde ik me opeens: dit is juist goed. Dit is dus balans. Dit is dus ook goed, dit verdriet. Dat hoort er ook gewoon bij. Dat moet ik dus toelaten en gewoon gaan voelen. En meer niet.

Januari is voorbij gevlogen, like seriously. Geen idee wat ik allemaal gedaan heb afgelopen maand. Wel is het echt weer ontzettend druk bij ons thuis dus sorry voor de mensen die nog wachten op mailtjes of appjes. Ik doe mijn best. Echt.

Ik ben ergens mee bezig en het gaat heel goed en daar wil ik heel graag iets over zeggen maar ik wil tegelijkertijd nog even wachten want ik zit nog even midden in het proces. Maar zodra ik er 100% duidelijkheid over heb zijn jullie de eerste die het horen. Pinky Promise.

Black Mirror is zo ziek en zo eng dus die moet je zien. En Moonlight, man man, wat een geweldige mooie verdrietige film. Gaat dat zien.

Ik zoek nog tips voor boeken. Rise sisters rise van Rebecca Cambell valt een beetje tegen en ik kom ook niet door Big Magic van Elisabeth Gilbert.

Het gaat steeds beter tussen Ed en mij (daarover later wellicht meer).

Voordat ik verder ga met deze baklava maken: hoe gaat het met jullie? Ik weet niet meer hoeveel bezoekers ik op mijn blog heb, mijn plugin werkt niet meer. En de reacties worden ook steeds minder (en dat geeft echt helemaal niets!), maar ik ben toch benieuwd naar wie nog leest en vooral hoe het dus met jullie gaat.

Kusjes, knuffels!

 

 

Vorige post Volgende post

43 reacties

 • Reageer Mariëtte (themagicofordinarydays) 01/02/2017

  Ik laat bijna nooit een reactie achter, maar ik lees nog steeds alles. Ik lees je blog al 6 of 7 jaar volgens mij. Behalve de posts met een wachtwoord, want ik voel me toch een lurker als ik steeds het wachtwoord moet vragen. Je stukjes zijn alleen maar leuker, beter en / of interessanter geworden in de loop der jaren, jouw blog is eigenlijk wel mijn favoriet als ik erover nadenk! Wel naar dat je zo ziek was en ook veel verdriet hebt gevoeld, maar gelukkig zie je het positieve ervan in en gaat het nu weer beter met je 🙂 Met mij gaat het heel goed, mede dankzij jou houd ik me steeds meer bezig met mijn vrouwelijkheid en waardeer ik andere vrouwen meer! <3

  • Reageer Des 01/02/2017

   aww, maar mariette, ik “ken” jou toch, dus je moet me gewoon mailen en vragen om dat www hoor! En wow, ik vind het zo fijn dat je zegt dat je door mij steeds meer bezig bent met je vrouwelijkheid, helemaal top! En je inspireert me weer voor een stukje daarover trouwens, dus thanks 🙂

 • Reageer Chantal 01/02/2017

  Still reading!! Geeft jezelf lekker rust nu. Is een goed begin voor de rest van het jaar. Ik zie je nog steeds als voorbeeld persoontje dus blijf graag lezen over je. Succes schat.

 • Reageer Maria 01/02/2017

  Hier ook meestal een lurker, maar wel trouw lezer! Fijn dat je weer wat aan de beterende hand bent.

  • Reageer Des 01/02/2017

   thanks, kusjes!

 • Reageer Linny 01/02/2017

  Ik doe ook nog steeds mee met alles lezen maar te weinig reageren.. Ik hou nog steeds van jouw stukjes, leuk hoe je denkt en hoe naar het leven kijkt. Ik vind je een mooi mens!

  Ziek goed uit, geen koorts meer en weer naast je bed staan betekent nog niet dat je beter bent. Neem je tijd (zover dat kan met 2 kleine kinderen)

  X Linny

  • Reageer Des 01/02/2017

   Linny! Thanks voor het compliment. Ik ga dit weekend dus zeker weer eens uitzieken he. Kids bij opa en oma. Komt goed dus

 • Reageer Inge 01/02/2017

  Joe, nog een lieve lurker hier! Ik houd echt van je stukjes( en van het feit dat er soms ineens vier stukjes op een dag online kunnen komen. Heerlijk, ga er alsjeblieft mee door 🙂 ) Verder: get better soon!

  • Reageer Des 01/02/2017

   thanks babe! ik vind dat stukjes achter elkaar posten dus ook fijn he. ik denk dan: tja, ik kan het ook gewoon elke dag een stukje plaatsen, maar ze zijn nu al af, dus hoppa gewoon online gooien die handel

 • Reageer Sabine 01/02/2017

  ga Hex lezen. even verstand op nul en SPANNEND!

  • Reageer Des 01/02/2017

   hex heb ik net gegoogle-ed, en ik ben alleen thuis. dat had ik niet moeten doen denk ik. maar het verhaal klinkt dus wel vet spannend (en eng), dus die zet ik op mijn lees lijstje!

 • Reageer nine|tree 01/02/2017

  Ik lees Des, trouw & alles 😉

  Hoe het hier gaat is in 1 woord te omschrijven: hysterisch. De balans in mijn leven is … hysterisch. Even hoge pieken en even hoge dalen = een soortement van balans. Toch? Nee? Nouja dan gewoon hysterisch.

  Heb je Shantaram en Griet al uit? Of ook op de ‘naaah nee net niet’ stapel?

  Beterschap en alle ruimte die je nodig hebt om toe te laten en te doorleven.

  • Reageer Des 01/02/2017

   hihi, even hoge pieken en even hoge dalen sounds like a balans for me!! Shantaram ga ik nog lezen, griet al uit! Niet 1 van haar beste boeken, maar ik vond het nog wel heerlijk lezen hoor. Jij vond een stukje van dat boek niet zo toch?

 • Reageer Manja 02/02/2017

  Ik lees ook nog 🙂 Balen dat je zo ziek was, iedereen is ziek volgens mij. Gister had ik 5 afmeldingen voor mn yogales, allemaal ziek! Hier gaat het super, net mijn contract getekend voor mijn eigen praktijk!!!! Zoooo spannend, 7 maart ga ik open en moet nog heel veel doen! Heel veel PR enzo en fotoshoot en flyers maken en volgende week zit ik nog een week in Sneek. Verder heb ik mijn ‘vaste’ baan opgezegd en heb ik deze maand alleen wat invalwerk dus alle tijd om mijn eigen praktijk voor te bereiden.

 • Reageer Lonneke 02/02/2017

  Wat vervelend dat je ziek bent geweest! Ik heb ook geen beste maand gehad. Anieweej, ik lees nog mee hoor. Natuurlijk!

 • Reageer Mary 02/02/2017

  Lieve meid,

  Lees dit eens en denk er please dan nog eens over na of het wel verstandig is om zó regelmatig ayahuesca te gebruiken. Het is echt niet zonder risico’s, niet per se ‘helend’, je kan er permanente schade van ondervinden en de na-effecten duren lang. Ik zeg het niet om je aan te vallen, maar echt om je te waarschuwen. Ayahuesca is gewoon drugs en moet je zeer, zeer zelden gebruiken. http://www.enlighteningmedia.nl/de-zeer-gevaarlijk-kant-van-ayahuaska-gebruiken-en-kundalini/

  Liefs,
  Mary (sorry, wil graag anoniem blijven.)

  • Reageer Des 02/02/2017

   He lieve meid,

   Hahahaha ik moet een beetje lachen. Om je comment. En om die site die je stuurde. Ik kan dat toch niet serieus nemen? Ik ga mezelf ook niet eens verdedigen en uitleggen waarom ik (en vele anderen) wel geloven in ayahuasca. Tevens ga ik dit iP adres ook blokkeren want: zoek een leven. Ja?

   Groetjes!

   • Reageer Iris 03/02/2017

    Zeg, Des, even dit:
    Volgens mij vraagt Mary jou ook helemaal niet om uitleg of verdediging, maar wil ze alleen een andere kant laten zien. Uit bezorgdheid.

    Zelf schrijf ik je ook nooit iets dan lof over je blog, ik volg ook al jaren. Ik vind ayahuasca ook vreemd en eng, ik ken het ook niet en ik heb ook niet de behoefte om het te leren kennen. Als je er eens over schrijft, dan lees ik dat je er iets aan gehad hebt en dat je het prachtige ervaringen vindt, maar ik lees vooral over vreemde wezens die je uit het niets ziet en overgeven. Dat is gewoon omdat we allemaal anders zijn.

    Het verbaast me eerlijk gezegd dat je zo vaak schrijft over hoeveel je gegroeid bent, hoe open je nu bent, hoeveel je wilt nadenken over je levenspad en dat je dan bij iemand die een andere kant wil laten zien, meteen haar adres blokkeert.

    Het lijkt me zo tof als jouw blog, die toch gevolgd wordt door heel veel jonge en ontwikkelende vrouwen, juist ook een plek kan zijn voor open reacties, gesprekken over groei en persoonlijke ontwikkeling. Het is natuurlijk JOUW blog, maar toch – inmiddels (na vijf jaar intensief meelezen en nooit een berichtje missen) voelt het wel als een heel vertrouwde plek op internet waar ik graag blijf komen en waar ik het ook leuk zou vinden als er nog meer gesprek ontstaat tussen de meelezers (maar nogmaals dat is natuurlijk aan jou :).

    Groetjes van Iris

    • Reageer Iris 03/02/2017

     Oh ja, wat trouwens niet wegneemt dat de gedeelde link inderdaad niet echt serieus te nemen is. Wat dat betreft ben ik het zeker met je eens. Het ging me meer om de bezorgdheid dan dat ik het in de link beschrevene onderschrijf (dat doe ik namelijk NIET).

 • Reageer Suzan 02/02/2017

  Ik lees ook altijd mee! Jouw blog is 1 van mijn favo blogs en ik vind dat je zo mooi/goed/herkenbaar/grappig/ontroerend schrijft over je leven en je belevenissen. Vond je vlogs ook tof trouwens!

 • Reageer Sjoukje - meergeldminderstress 03/02/2017

  Ik lees soms alles en dan weer een tijdje niets. En dan bedenk ik me ineens weer dat ik je zo leuk vind en ben ik er weer. Heerlijk dat ik in een ruk weer een berg stukjes van je kan lezen. Lekker doorgaan dus!

 • Reageer Lin 03/02/2017

  #nevernotreadingdes – hier ook wat verdriet maar dat mag er na een tijdje vechten juist ook zijn.liefs!

 • Reageer Des 03/02/2017

  Voor de mensen die mijn reactie tegenover Mary raar vinden: zij reageert altijd onder een andere naam en altijd met dubbelzinnige reacties. Dat heb ik heel lang zo gehouden want ik hou niet van blokkeren. Maar nu ben ik daar klaar mee. Voor zij die mij een beetje kennen: ik ben de laatste persoon die niet voor een vrije discussie is , natuurlijk wel respectvol. Dat ik dus en zo reageer tegenover “mary” en haar blokkeer is dus niet voor niets.

  • Reageer Kleine Atlas 06/02/2017

   Cool Des dat je ons dat uitlegt, want vind ik toch wel leuk om te horen, dat het niet enkel gebaseerd was op wat één comment leek. Ik vond het dapper van Iris dat ze reageerde, en nu ook leuk van jou dat er een reactie op kwam.
   (de link in kwestie vind ik nogal eng, erg eng eigenlijk zelfs).
   Enfin, wat ik echt wilde vertellen:
   *ik ben kapot want vandaag aan een nieuwe job begonnen.
   * tussen mij en mijn kind gaat het OOK steeds beter (benieuwd naar jullie verhaal daarover)
   * het gaat goed met mij, en ik ga de volgende maanden rustig nadenken over hoe ik én recht kan doen aan de moeilijke periode die ik beleefde én hoe ik tegelijk mezelf durf toe te geven dat het NU goed gaat (jinx-angst, echt beetje vervelend want ik maak mezelf kleiner en aarzelender en meer in het tijdelijke dan nodig is, waardoor ik steeds weer die slechte periode bevestig in plaats van voor mezelf te zeggen wat er allemaal beter en goed gaar inmiddels)
   * ik heb zin in/nood aan/ben klaar voor persoonlijke groei, maar ik ben wel heel moe en sta absoluut niet in de leer-modus, dus dat wil ik trainen (concentratie, internet-verleidingen weerstaan, rust en ritme en toch uitdagingen)
   * ik heb stress door het nieuwe leven dat bij de nieuwe job hoort
   * ik ben de laatste maanden, nu ik het hier zo opschrijf, opener dan in jaren. Het bevrijdende gevoel komt er ook weer bij, mét een klein randje van kwetsbaarheid en vragen en het gevoel dat een deel van mijn ziel in te veel stukjes is opgesplitst en bij te veel mensen ligt. Ook hier nood aan groei, reflectie, hoe je het ook noemt.

   IK LEES HIER GRAAG, zeker over
   * jouw persoonlijke groei (alleen al dat je dat zo durft te noemen en het niet verdoezelt)
   * jouw moederschap
   * artikels over je roots en hoe je daar tegenover staat
   * over je papa (al jaren, maar ook over je moeder, ik lees gewoon graag over je ouders, klinkt vreemd, maar het is zo tof om te lezen dat je een goede relatie met hen beiden hebt)
   * LOML (maar dat is ook uit nieuwsgierigheid, dus heel zuiver is mijn motivatie niet)

   En zoals iemand anders al zei: wat heerlijk dat jij gewoon aan je eigen tempo blogt, soms weken niets, dan 4 per dag. En je lieve reacties altijd (ha, nu zet ik vast druk).

   • Reageer Des 07/02/2017

    oehh wat ben je goed bezig meid! met groeien en bloeien en veel van jezelf leren, en ook nog eens een nieuwe job. super! stukje over Ed komt snel online. Ik vind het echt wel moeilijk zo af en toe met hem. En wat handig die tips van je met nieuwe onderwerpen, ik ga er zeker mee aan de slag!

 • Reageer kIM 03/02/2017

  Joe, natuurlijk nog lezende en volgende enzo, kunnen jou en je stukjes toch niet missen! Die combo ziek en mama zou verboden moeten worden, hopelijk voel je je snel weer als nieuw. Hier staat alles even op pauze, zijn in afwachting van akkoord op een bod op ons droomhuis, als we dat na 2 maanden onderhandelen/afwachten hebben kan ik hier aan een hele grote pre-lente-schoonmaak beginnen zodat onze toko in de verkoop kan en dan zullen deze 2 linkerhanden aan de klus moeten… Al met al dus bijna net zo spannend als dat nieuwtje waar jij snel mee gaat komen? :p

  • Reageer Des 07/02/2017

   hehehehhe, mwah ja nou niet zo spannend als een droomhuis kopen hoor!

 • Reageer nettelie 03/02/2017

  Helluuuu, ik lees ook nog mee, maar niet meer zo regelmatig i.v.m. DRUK! Maar ik ben heel benieuwd naar je nieuwe project. Ik ben ook met allerlei nieuwe en spannende dingen bezig en dat vind ik zo leuk!!! En spannend :’D kusjes

  • Reageer Des 07/02/2017

   oehh love nieuwe en spannende dingen!!

 • Reageer Yvonne 04/02/2017

  Ik lees nog steeds graag mee. Reageer alleen niet altijd.

  • Reageer Des 07/02/2017

   geeft niets! reactie achterlaten is nooit verplicht (ik ben zelf de lui-ste lurker ever)

 • Reageer Niya 05/02/2017

  Ik lees ook nog mee! Blij dat het goed met je gaat en vind het altijd leuk om te lezen over hoe je jezelf ontwikkelt en hoe je groeit. Ik vind het ook leuk dat je daarover schrijft nu je moeder bent, dat geeft me het idee dat ik niet al mijn groei/ontwikkeling moet doen in een bepaald stadium van leven en dan “klaar” moet zijn voor het volgende gedeelte en uitgegroeid ben. Ben het ook helemaal eens met die andere reactie over vrouwelijkheid!

  • Reageer Des 07/02/2017

   lief, je reactie! dankjewel Niya!

 • Reageer Latina92 06/02/2017

  Ik lees ook nog heel graag mee!! 🙂 Ben blij dat het goed met je gaat!

  • Reageer Des 07/02/2017

   lief, dank je!

 • Reageer Manon 07/02/2017

  Ik lees ook! Met veel plezier.

  • Reageer Des 08/02/2017

   jeuhh! leuk Manon

 • Reageer marlies 07/02/2017

  he des, ik lees al jaren mee (in stilte) en steeds met een lach: je kan echt heel mooi schrijven. Wel stel ik vast dat onze leefwerelden verder uit elkaar gaan liggen: ik ben nog steeds een werkende moeder, en sta bovendien huiverachtig tegenover Ayahuasca. Ik ken er niets over, maar telkens jij erover schrijft denk ik: oh meid, ik hoop dat je weet wat je doet. Papaver is ook plantaardig en afkomstig uit Zuid-Amerika, maar er wordt wel heroïne mee gemaakt. Mij nu niet afschieten, ik vermoed dat mijn vergelijking veel te kort door de bocht gaat en wellicht kop noch wal raakt. Maar: waarom heb je een ‘verruimend’ middel nodig om meer tot jezelf te komen? Ik hoop dat je jezelf er niet in verliest, of eraan verslaafd raakt. Het lijkt niet zo te zijn, dus voorlopig moet ik me geen zorgen maken 🙂 En verder blijf ik nieuwsgierig om te lezen… lieve groet, Marlies

  • Reageer Des 08/02/2017

   Dit vind ik nou WEL een fijne reactie. Dank voor het compliment Marlies. Helemaal niet erg dat onze leefwereld ver uit elkaar liggen, alleen maar goed juist met zoveel verschillende mensen op de wereld :). Ayahuasca zie ik als net een klein duwtje in de rug die mij helpt met bepaalde fases in mijn leven. Nee, ik heb het niet nodig, want het is niet verslavend. Maar ik kom door ayahuasca wel een stuk verder (en vooral sneller) dan bijv therapie die ik heb gevolgd of de talloze zelfhulpboeken die ik zo af en toe lees. Verder vind ik vooral de liefdevolle omgeving prachtig om mee te maken. Het zijn verschillende mensen (psychologen, dokters, leraren, maar ook “gewoon” studenten) die ik leer kennen tijdens de ceremonies, ook dat vind ik echt mooi om te zien. Kortom: je hoeft je geen zorgen te maken, maar ik vind je reactie dus wel echt fijn om te lezen :). Liefs!

 • Reageer DiDi 09/02/2017

  Ik lees ook (bijna) al je blogjes mee! Reageer amper, maar ik lees je stukjes erg graag!
  Liefs en een hele fijne dag

 • Reageer Anke 09/02/2017

  Spuit elf, maar ik ben er ook nog Des! En ondanks dat jouw leven totaal anders is dan de mijne (lees: man, kinderen) vind ik het nog steeds leuk om jouw stukjes te lezen! En dat zegt wel wat.

  • Reageer Des 09/02/2017

   lief! ik vind dit trouwens de leukste complimenten: “ik heb een heel ander leven dan jij maar ik vind het toch leuk om te lezen!”

  Laat een reactie achter