Liefde

04/03/2017 - 1 reactie

Linda de Mol schreef eens een stukje dat ze het zo leuk vindt om te zien dat haar vriend Jeroen het zo goed kan vinden met haar ex man. Ze schreef eens dat op verjaardagen iedereen leuk en gemoedelijk met elkaar omgaat: haar ex schoonmoeder praat met haar nieuwe schoonmoeder, Jeroen en Sander zetten samen kaarsjes op de taart. Leuk is dat, denk ik dan. Wat fijn dat het zo kan.

Hetzelfde dacht ik bij een interview dat ik laatst las van Katja Schuurman. Zij vertelde dat haar ex Thijs langskwam om te barbecueen en dat hij een extra groot stuk vlees meenam voor haar nieuwe vriend. En dat ze samen de vader van Katja in het ziekenhuis bezochten toen Katja in het buitenland was. Ook bij de stukjes van Henk lees ik een respectvolle toon richting zijn ex-vrouw.

Mooi vind ik dat. Dat het kan. Dat is niet vanzelfsprekend zoals iedereen vast wel weet. Hoe vaak lees je of hoor je dat het niet zo kan? Ik hoor soms nog steeds verhalen van vrienden die hun verjaardag apart moeten vieren. Omdat de ouders, na inmiddels 20 jaar gescheiden te zijn, nog steeds niet samen in 1 ruimte kunnen zitten. Verschrikkelijk.

Vorig jaar toen ik er achterkwam dat ik niet bang hoef te zijn om LOML kwijt te raken hebben we elkaar ook meteen een belofte gedaan. Wij zullen er samen voor zorgen dat dat ons nooit zal gebeuren. Ik bedacht me toen ook: stel dat LOML een ander zou vinden, dan zou ik hem dat echt gunnen. Omdat hij mijn soulmate is, dat ten eerste. Omdat hij de vader van mijn kinderen is, natuurlijk. Omdat ik hem dat echt gun: liefde. Als hij van iemand anders betere of andere liefde kan krijgen, wie ben ik dan om dat in de weg te staan?

Nu klinkt dit allemaal heel mooi natuurlijk, maar in de praktijk zou ik natuurlijk wel eerst die ander opzoeken en de banden van haar auto lek steken.
Gewoon voor de zekerheid.

(ps, we zijn vandaag 5 jaar getrouwd en gelukkig (nog) niet van plan om uit elkaar te gaan. Hoera!)

 

 

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Linny 04/03/2017

    Gefeliciteerd met jullie trouwdag, geniet van elkaar, vandaag nog meer dan gisteren!

  • Laat een reactie achter