Beauty & Brains

06/10/2017 - 2 reacties

(wat ik graag doe is fantaseren. Dat kan over van alles zijn, maar wat ik de laatste tijd vaak doe is “wat zou ik antwoorden in dit programma (Zomergasten) of tijdens dit interview of in deze documentaire?” Dus pakte ik mijn lievelingstijdschriften, de Linda en de Flow, erbij en nam ik hun rubrieken over. Uit de Flow pak ik “vroeger, heden, toekomst” en “de boeken uit mijn leven. Uit de Linda pak ik “Fashion”, “Beauty” en “Food”. De komende dagen dus deze rubrieken op mijn blog).

Self love: ik hoorde laatst een vrouw van 50 jaar zeggen dat ze eindelijk nu echt kon zeggen dat ze zichzelf helemaal geaccepteerd had zoals ze is. Anita Witzier zei eens in een interview “wat zonde van de tijd dat ik in mijn twintiger jaren me zo druk maakte om hoe ik eruit zag”. Dat soort uitspraken leren mij dat ik dat echt nu moet doen. Ik had het laatst ook met mijn zusje over. Dat het te belachelijk voor woorden is dat wij vrouwen maar niet tevreden kunnen zijn met het lichaam dat we hebben. Waar we mee geboren zijn, wat we hebben gekregen van onze lieve Heer of het universum, wat u wilt. Ik was er op een gegeven moment zo klaar mee dat ik naar fitgirls op Instagram keek en dacht: ik wou dat ik ook zo’n lichaam had. Verdorie, ik heb een derde baby in mijn buik, mijn lichaam is in staat om leven te dragen, te baren, en voor mij te zorgen, hoe kan ik daar eigenlijk niet anders dan dankbaar voor zijn? Sinds die dag kan ik me echt niet meer druk maken om mijn billen, mijn buik of een andere vetrol. Wat een vrijheid.

Sporten: ik moet sport echt leuk vinden, zo heb ik gemerkt. Ik ben geen sporter van mezelf. Zo’n iemand die denkt: ah lekker even een lesje crossfit en mezelf afbeulen, heerlijk! Ik heb een tijdje hardgelopen maar dit past niet meer bij mij. Sinds een jaar doe ik aan yoga en ik vind het echt heerlijk.

Naturel: de no make up movement die Alicia Keys heeft gezet, plussize vrouwen die trots hun lichaam in bikini op Instagram posten en donkere vrouwen die hun haar natuurlijk kroes laten, ik ben hier alleen maar blij mee.

Make up: heb ik een haat-liefde verhouding mee. Ik ben nooit handig met make up geweest en heb er vooral geen geduld voor. Toch vind ik mezelf helemaal natuurlijk er net wat bleker uitzien dan met een beetje poeder op mijn kop.

Clown: poeder, highlighter,  en lippenstift is het enige wat ik gebruik aan make up. Zelfs mascara ben ik mee opgehouden, geen zin meer in. Mijn man vind mij het mooiste zonder make up. Vooral rode lippenstift vind hij verschrikkelijk: dan noemt hij mij clowntje.

Gezichtsverzorging: kan beter. Ik haal trouw elke avond mijn make up eraf met micelair water en een facewash. Toch heb ik nog steeds zo af en toe last van puistjes, daar baal ik wel van. Qua merken verschilt het voor mij elke keer weer.  “Smeer alleen iets op je huid wat je ook kunt op eten”, dat vond ik wel een goede. Ik probeer daarom steeds meer natuurlijke producten te gebruiken.

Wenkbrauwen: een paar jaar geleden liet ik mijn wenkbrauwen doen bij Benefit en ik snap niet waarom ik dat nooit eerder heb gedaan. Mijn wenkbrauwen is het enige waar ik ontevreden over ben.

Kapper: zoek een goede en ga er nooit meer weg. Mijn beste vriendin woont al jaren in Rotterdam maar haar kapper zit in Friesland. Ik snap haar wel. Ik heb dat typische Aziatische sluike stijle haar en twijfel continue tussen kort en lang. Voorlopig houd ik het bij lang.

Ouder worden: merk ik nog niet heel erg aan mijn huid. Er is nog geen rimpel te zien, dat zal wel aan mijn genen liggen. Maar ik juich niet te vroeg want ik weet dat Indonesische vrouwen op hun 70ste opeens een kop vol rimpels hebben.

Merken: van alles wat. Ik heb een highlighter van de Action, poeder van Mac en lippenstiften van Catrice, Essence, Hema en MAC. Ook qua gezichtsverzorging ben ik niet echt merkentrouw.  Bodybutters heb ik het liefst van de Body Shop, die zijn het allerbeste.

Blij met: mijn mond en mijn benen.
Minder blij met: mijn wenkbrauwen.
Op mijn mooist: na het sporten of de sex.
Voorbeeld: elke vrouw die lekker in haar vel zit. Dat straal je echt uit.

Voor mijn beauty favo’s klik je hier.

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Indira 08/10/2017

    Wacht wacht wacht. Ik zat je filmpje te kijken… Hoef jij echt maar 1x per week je haar te wassen?
    Men, de tijd die ik zou besparen als ik dat ook kon…

  • Reageer yvonne 09/10/2017

    Zo leuk om te lezen weer!

  • Laat een reactie achter