De stijl van Des

04/10/2017 - 8 reacties

(wat ik graag doe is fantaseren. Dat kan over van alles zijn, maar wat ik de laatste tijd vaak doe is “wat zou ik antwoorden in dit programma (Zomergasten) of tijdens dit interview of in deze documentaire?” Dus pakte ik mijn lievelingstijdschriften, de Linda en de Flow, erbij en nam ik hun rubrieken over. Uit de Flow pak ik “vroeger, heden, toekomst” en “de boeken uit mijn leven. Uit de Linda pak ik “Fashion”, “Beauty” en “Food”. De komende dagen dus deze rubrieken op mijn blog).

Doe maar vooral veel kleur: mijn moeder zei altijd: geen zwart dragen want je bent al zo donker van jezelf, dus draag maar veel kleur. Dat is te zien aan kinderfoto’s. Verschrikkelijk. Als het nog een beetje Oilily vrolijke stijl was, maar het was vooral een bij elkaar geraapt zootje. Ik had nog het geluk dat ik het oudste kind ben, mijn zusje droeg mijn afdankertjes haha.

Gabber: tijdens mijn middelbare school periode was het niet veel beter. Ik had niet veel kleding, totaal geen stijl en kwam soms op school met broeken en overhemden van mijn vader. Bekentenis: ik was een gabbertje. Inclusief Australian traningspak, Chippie broeken en Nikes. En daarna werd ik een r&b chickie met lage broeken, naveltruitjes (toen kon het nog) en donkere lippenstift met een lijntje erom heen.

Vintage: en toen kwam Sex and the city en bombardeerde ik Carrie Bradshaw tot mijn stijlicoon. Ik ontdekte vintage kleding, en de Episode en Laura Dolls in Amsterdam werden mijn favoriete winkels. Opeens had ik door hoe leuk kleding kon zijn. Ik droeg best opvallende kleding, veel kleur (zoals mijn moeder zei), veel jaren 50 jurkjes, en ik kwam gerust in tutu op werk.

Fesjon: na mijn afstuderen kwam in mentaal in een diep gat, en dat was ook te zien aan hoe ik eruit zag. Ik verzorgde me totaal niet. Ik droeg maar wat. Vesten. Spijkerbroeken. Het interesseerde me niet. Ik vind mode nog steeds een overschat iets, ik ben niet iemand die lyrisch kan worden over een bepaald kledingstuk, maar ik moet wel toegeven: als je je goed kleedt, voel je je ook beter.

Schoenen: ik had een flink aantal jaren als goed voornemen: volgend jaar echt op goede hakken lopen. Welke tips er ook zijn, ik heb ze opgevolgd, maar het lukt me gewoon niet. Ik blijf last krijgen, ik blijf er als een malloot op lopen, dus ik heb het opgegeven. Vanaf nu alleen maar platte schoenen. Beter voor mijn rug ook nog. Sneakers doen het altijd goed, en ik heb nu de perfecte over knee boots gekregen*.

Praktisch: hoe ouder ik word, hoe beter ik snap wat bij mij past. Toen ik voor de zoveelste keer flink veel kleding uit mijn kast weggooide realiseerde ik me dat ik kritischer kleding moest kopen. Trends volg ik niet meer klakkeloos. Als ik iets op een hangertje leuk vind vraag ik me eerst af: is dit volgend jaar ook leuk? Is het antwoord nee, dan koop ik het niet, hoe leuk ik het op dat moment ook vind. De laatste tijd ben ik aan het minimaliseren. Cliché maar waar: klassiekers blijven altijd goed. Een goede jeans. Een goede trui. Een goede jurk. Zwart wit streepjes: ik ben er gek op. Ik ben moeder van 2, straks 3 kinderen dus kleding moet verder vooral praktisch zijn.

Primark: de Hennes is handig voor de basisstukken. En de shaping jeans: ik heb er meteen 2 gekocht: zo goed zitten ze. Bij de Zara kom ik niet meer. De laatste keer dat ik er kwam vond ik op de damesafdeling (!!) een zomertruitje die zelfs te klein zou zitten voor Adam. En daar moet een volwassen gezonde vrouw in passen?? Belachelijk voor woorden. Ik kom weleens in de Primark, maar ook daar gaat mijn geweten op spelen: de prijsjes zijn fijn maar je weet gewoon dat iemand anders er de prijs voor betaald. Ik ben me op dit moment veel aan het inlezen voor duurzame ecologische kleding.

Sieraden: nee. Mijn trouwring. Een horloge. Zo af en toe een armband en een ketting of oorbellen maar dan moet ik er echt aan denken.

Merken: ben ik totaal niet van. ik heb wel laatst de Monki ontdekt. Ik zag er hele fijne jurken hangen maar ik ben nog aan het afwachten aangezien ik komende jaar zeker borstvoeding ga geven en kleding dus vooral snel aan en uit moet kunnen.

Stijlicoon: Romy Boomsma. Carrie Bradshaw. Beyonce. Jamie Lie, Tess van Daelen, Sabrina Meijer.

Nee dank je: tja. De witte legging. En Crocs wil ik politiek correct zeggen maar ik heb ze uit grap en uit protest vorige zomer bij de Lidl gekocht. Roze, dat wel. En ik draag ze alleen als ik bezig ben op mijn dakterras..

Mijn man zie ik het liefst in: alles. Of niets (wink wink). Toen hij nog bij een bedrijf werkte moest hij elke dag in pak naar werk. Was geen straf om te zien in de ochtend. Nu gaat hij naar zijn kantoor in grijze joggingbroek en sporttrui. Ook geen straf om te zien. Soms draagt hij zijn witte sportsokken hoog opgetrokken, bij een korte broek en een knal groene Nike t shirt. Het maakt hem niets uit en dat is juist wat ik ontzettend sexy vaan hem vindt. Geen ijdele man voor mij plz.

Tassen: ik heb een rugtas van Fjallraven en een shopper van Longchamps. Tassen moeten, sinds ik moeder ben, vooral praktisch zijn. Er moeten luiers in kunnen, natte doekjes, extra kleding en veel snoep om ze te kunnen omkopen. De tassen van Longchamps zijn trouwens echte aanraders: die van mij is al tig keer gevallen, opgerold, tussen de spaken van mijn fiets of de autodeur gekomen, maar de kwaliteit blijft goed.

Zonnebril: de Rayban Wayfarer. Beste koop ooit.

Lingerie: van de Hunkemoller.  Goede tip van Oprah: laat je maat opnemen en investeer in goede lingerie want het doet echt iets voor je figuur. Verder alles het liefst gewoon zwart en geen tierelantijntjes. please.

Bikini: ook van de Hunkemoller, gewoon een zwarte. Ik neem op vakantie ook maar 1 bikini mee, verder heb ik er bar weinig mee.

Miskoop: in het verleden genoeg. Sinds ik kritisch kleding koop al een tijdje niet meer.

Duurste aankoop: geen idee. Goede winterschoenen kosten zo 150 euro, en dat heb ik er vast wel eens aan uitgegeven.

Modebudget: heb ik niet. Ik kan maanden niets uitgeven en dan gerust in een maand 200 of 300 euro. Ik haat schoppen trouwens. Teveel keus, ik krijg het altijd te warm, en het licht in pashokjes is nooit goed.

*gekregen van Sacha, in ruil voor linkjes in dit stukje. 

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Lianne 04/10/2017

  LAARZEN GEKREGEN? Look at you you influencer!! (Ze zijn echt zo tof en staan je prachtig.)

  Ik heb twee regels voor mezelf. Geen grijze kleren meer (ik heb nog 1 grijs shirt maar daar staat op de achterkant een kat die z’n middelvinger opsteekt) en zo veel mogelijk kleuren. Love kleuren. Mijn doel is baby-Des zijn, basically.

 • Reageer MArjolijn 04/10/2017

  HAHAHAHA DESJUUUH… Wij zijn door dezelfde fases gegaan inclusief gabbertje (ok, wannabe-gabbertje) je hebt de primeur want dat durf ik echt nergens te zeggen. Toffe laarzen zeg! En zo’n tas van Fjallraven, zijn die echt zo fijn als dat iedereen zegt? Want ik vind ze wel leuk maar ik weet niet of ik ze leuk vind omdat alle leuke mensen hem hebben of dat ik hem écht leuk vind, snap je? Als ie nou ECHT zo fijn is dan koop ik hem ook. Heb nu schoudertas/luiertas hele mooie van cowboysbag maar ik wordt scheef van schoudertassen dus daar wil ik vanaf.

  • Reageer Des 06/10/2017

   hij is ECHT heel fijn. En ik heb ook een tas van cowboysbag, omg echt precies dezelfde reden als jij dat ik klaar was met schoudertassen

 • Reageer Manja 04/10/2017

  oeeh leuk om te lezen 😀
  En super leuk dat je weer aan het schrijven bent!

  Ik was een hippie-scater met flared broeken en super wijde broeken hihihi. En ben het er helemaal mee eens dat je je goed voelt als je mooie kleding draagt. Vooral de kleuren zijn erg belangrijk, op mn oude werk moest ik een zwarte polo aan, dat was zo niet ik… Ik moet kleur hebben, blauw of groen.

  Ik heb gemerkt dat duurzaam kleding kopen ook erg goed is voor je portemonnee. Ik koop bijna alleen nog maar duurzame merken en die hebben erg weinig leuke (kleurrijke) kleding (als je het vergelijkt met h&m etc).

 • Reageer Tristworthy 05/10/2017

  Sexy boots hoor! Verder; toen je over de Primark begon werd ik wel een beetje bang. Ik kom daar uit principe niet meer (nu klink ik vet heilig, weet ik…) maar ik vind het niet fijn om kleding te lopen als ik weet dat iemand anders er voor moet boeten. En dat van de pashokjes is ook helemaal waar!

 • Reageer Anna 05/10/2017

  Fijn dat je weer lekker veel schrijft en filmt! En #spon waauuww 😀 leuk stukje

 • Reageer Yvonne 06/10/2017

  Zo leuk weer. Goed gecombineerd artikel. En. Die. Laarzen. Wil.ik.ook.

  • Reageer Des 06/10/2017

   ze kosten 80 ekkies bij de sacha!

  Laat een reactie achter