De zwaarste

10/10/2017 - 0 reacties

Deze foto maakte ik vorig jaar januari na mijn derde ayahuasca ceremonie, bij de Zilverboom.

Het was mijn zwaarste ceremonie ever. Ik liep zo vast met mezelf. Ik kon er maar niet uitkomen. I was ontzettend in gevecht. Die derde ceremonie gaf ik voor het eerst over. En flink ook. Ik lag te spartelen op mijn matras, met twee ontzettend lieve begeleiders naast mij.
Geef er gewoon aan toe, zei een. Ga niet zo in gevecht meisje, zei de ander

Maar dat deed ik toch niet? Toch? Ik wist het niet eens. Ik kon gewoon niet meer. Ik was doodop, van het vechten. Toen de ceremonie afgelopen was bleef ik liggen. Ik moest weer overgeven. Ik snapte er niets van. Wat was dit voor reis, wat moest ik hiervan leren?

Ik reed terug naar huis, ik liet het bezinken. ik landde langzaam maar rustig, en gingen steeds meer puzzelstukjes vallen, ik snapte het steeds meer. Toegeven. Toelaten. Niet zo in gevecht gaan.

Mijn zwaarste ceremonie ever, maar tegelijk ook mijn mooiste, het kan.

(deze aankomende 8 dagen (!!) elke dag een kort stukje. Want ik heb tijd over, kennelijk. En inspiratie genoeg, blijkt wel weer. Mazzelpikken).

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter