de yoni part 1

16/10/2017 - 4 reacties

Op Instagram zag ik deze foto van Naomi en ik moest daar laatst weer aan denken. Nouja, niet specifiek aan haar punani, wel aan de functie van schaamhaar.

Je moet begrijpen; de herfst komt eraan. Geen bikini’s meer. Ik ben, op moment van schrijven, hoogzwanger. Ik heb een dikke buik. Ik kan niets zien, daaronder, ik kom er niet eens bij, dus scheren is voorlopig geen optie.

Als vrouw heb je niet zoveel opties. Of je moet waxen, maar dat vind ik teveel gedoe want afspraak maken, en doet pijn en je moet het eerst laten groeien, wel 2 cm lang!! enz enz, of je kan het scheren maar dan krijg je na een paar dagen al stoppeltjes, en toen vroeg ik me dus af: waarom doe ik het nog eigenlijk? Waarom moet ik zonodig een kale poes, voor wie doe ik het nou echt,  schaamhaar heeft toch eigenlijk een functie? Ik weet zo even niet wat voor functie, maar het is er toch niet voor niets denk ik dan.

Toegegeven, ik denk bij deze foto eerst: nah, dit ziet er toch niet uit? Maar iets in mij denkt ook: godsamme wat stoer vrouw. Laat het lekker groeien joh, die jungle. Want wie heeft besloten dat dit niet mooi is? Dat het niet schoon is, dat het iets onverzorgd is?

Wat vind je van schaamhaar, vroeg ik mijn man laatst. “Ja weet ik eigenlijk niet zo goed”, zei hij bloedserieus. “Nooit zo over nagedacht”.
Ik dus kennelijk tot voor kort ook niet.

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer yvonne 16/10/2017

  het zal best een functie hebben maar ik blijf het onhygienisch vinden. Bij mij is de gehele boel weggelaserd dus ik heb nooit problemen met scheren of waxen. Er zijn wel meer redenen waarom ik het niet van die bossen haar hou. ( beetje te persoonlijk om het wijde web op te slingeren) Net als okselhaar. Vind ik geen gezicht.

  • Reageer Des 18/10/2017

   oh down under ook weggelaserd?? hoe is dit, en komt ht dan echt helemaal niet meer terug?

 • Reageer Anne 16/10/2017

  Het is ook maar net aan waar je aan gewend bent. Ik heb bijvoorbeeld totaal geen moeite met haren op armen, dat valt me niet eens op. Maar mijn schoonzusjes halen dat ook weg. Die paar blonde haren op mijn bovenbenen laat ik ook altijd zitten. Ook stoer toch 😄

  • Reageer Des 18/10/2017

   klopt, wat je gewend bent. ik vind okselhaar ook nog steeds niet fris ogen eigenlijk, maar dan ga ik me weer afvragen: ok maar waarom dan niet?

  Laat een reactie achter