Zondag

08/04/2018 - 5 reacties

Weekend. Zon, eindelijk. Doet me goed. Vogeltjes in de ochtend. Langer licht buiten. Met de kindjes buiten spelen.

Vorig weekend was magisch. Loslaten is iets wat altijd terugkomt. Maar toch: ik ben sterk. Ik heb de kracht. Licht en vertrouwen. Kinderen zijn licht. Soulmates om me heen, een prachtige groep mensen. Ik ben zo dankbaar dat ik deze mensen ken, dat ik ze in mijn leven heb.

Dit weekend dan. Een vriendin komt logeren. Zussen, noemen we elkaar. Spirituele connectie. Ook weer licht. We praten. Over familie. Over gewoontes. Of cirkels doorbreken. Over weer kind mogen zijn, en je ouder ook de ouder laten zijn.

Ik heb gekookt. Heerlijk, zegt iedereen. Ik ben geen keukenprinses hoor, zeg ik. Je maakt hier even een heerlijke maaltijd klaar, zegt mijn vriendin. Hoezo ben jij geen keukenprinses? Ik bedoel dat ik niet uit de losse pols kan koken, zeg ik. Nou en, zegt ze. Je kunt toch ook koken als je van recepten leest?

Heb je verstand van planten, vraag ik haar. Mijn planten gaan altijd dood, zeg ik. De volgende dag kijkt ze om haar heen in mijn woonkamer. Maar Des, waarom zeg je dat je geen verstand hebt van planten? Je hebt daar toch een mooi hoekje met levende planten? Die zien er toch goed uit? Ik bedoel, zeg ik.

Ik weet niet zo goed wat ik bedoel. Ja, toch wel. Dat ik mezelf dus afkraak. Zo streng voor mezelf. Ik ben pas dit als ik dit en zus en zo kan. Nou en, zegt mijn vriendin dan. Je kunt toch zijn, als je gewoon dit bent?

Ik denk na over afgelopen dagen. Dat ik soms weer het gevoel heb dat ik iets moet zijn. Een rol, een naam. Dat wat ik ben, niet genoeg ben.

Reminder nu. Ik ben al.
Ik ben.

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Lisa 08/04/2018

  Wat stom dat je je zo voelt. Het klinkt in ieder geval wel alsof je de juiste mensen om je heen hebt om je eraan te herinneren wie je echt bent. Hoop dat dat blijft helpen.

 • Reageer Aïsha 08/04/2018

  Al een tijd hebben we elkaar niet gezien en geknuffeld. Al een tijd heb ik je stukjes niet gelezen. Tot ik vandaag weer eens op je link klik en de eerste paar zinnen lees. En ik weet direct; yep, dit is precies wat ik hier en nu nodig heb.

 • Reageer Aïsha 08/04/2018

  Dus een reminder: zoveel ben je, lieve Des! Zo ontzettend veel ❤️

 • Reageer ninetree 13/04/2018

  Precies wat ik moet horen. Dankjewel.
  Mooi, dat zoveels liefs om je heen deze inzichten brengt.

 • Reageer Kim 15/04/2018

  Wat mooi. Jij bent!

 • Laat een reactie achter